reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Wypicie tego słodkiego płynu to pikuś, za to po godzinie to już najlepiej nie było, wparowałam do gabinetu pobrań na kozetkę i wentylowałam się wiatrakiem, bo prawie zemdlałam siedząc w tej poczekalni... Oj nie wspominam tego dobrze, a miałam ten test z 50 g, mam nadzieję, ze teraz obędzie się bez atrakcji...

Widzę, ze u nas codziennie przewija się temat obiadowy :p u nas dziś bez szaleństw - pierś z kurczaka, ziemniaki i surówka z pekińskiej. Na jutro kupiłam żeberka i muszę coś wymyślić ;)
No i ten barszczyk się gotuje :)

flower, oby ta zła passa się już skończyła.

My dziś po 3 godzinnym spacerze, ale po południu chyba znów się wybierzemy pobrykać pod blokiem. Fajne jest towarzystwo, bo jest 4 dzieci (łącznie z Adaśkiem, wśród których największa różnica to rok :) Do tego jedna z mam tych dzieci też w ciąży ma termin na początku lutego, więc dzieciaki będą miały się z kim bawić. Zawsze to jakiś kontakt z rówieśnikami, zwłaszcza, ze nikt na razie nie posłał do żłobka swojego dziecka.

reklama
Flower - :szok: no rzesz... ale pech. Życzę aby mimo wszystko jakoś zaczęło się układać.

Mi się jakieś głupoty śnią :confused2:
No a ja rogaliki z piekarnika właśnie wyjęłam :-)
A na obiadek mnie na polędwiczki w sosie z grzybków wzięło :happy:
U nas jest mokro i brzydko więc spacer sobie darowałam :baffled:

a my dziś na obiad mamy kiełbaskę z ogniska:-D tak mnie naszła ochota, że poszłam specjalnie kiełbaski nakupić:rofl2:

dla mojej rodziny wgl październik jest pechowy.. nie wiem jakim cudem mój ślub się udał w tym oto miesiącu.. w październiku zmarła mama, zachorował tata, potem po 2ch latach zmarł wujek,leżałam najwięcej z córką w szpitalu na podtrzymaniu przez co wywalili mnie ze szkoły, a w tym roku mojego brata teściowa się zaczadziła we własnym domu i teraz leży w szpitalu w śpiączce!

Ostatnia edycja:
Ja na obiadek zrobiłam dziś pierogi leniwe bo chodziły za mną już dłuuugo. Takie z cukrem cynamonem i śmietaną......Pyszne było!!!
Jedząć je cieszyłam się jak dziecko :-D

Byłam z córcią u lekarza i mówi że jak nie ma objaw to będzie dobrze.

Około 20 dzieci jest zarażonych większość w szpitalu i 15 osób dorosłych. Niedawno koleżanka z przedszkola powiedziała mi że szefowa kuchni była zarażona salmonellą. Szok poprostu!!

No ja też o tym pomyślałam :eek: jakoś cicho, niczego nadrabiać nie muszę...
Pochowały się nam marcóweczki, ale jak się rozpiszą, to znowu pół ranka nadrabiać będę :happy:

Mysmy wczoraj jedli nalesniki z jagodami, truskawkami i bekonem :)
A dzis ryz na mleku z cynamonem :)

Mam pytanie do mam z dziecmi odnosnie swiat. Wkrecacie swioim maluchom jakas historyjke o Mikolaju? :p np. ze w nocy na sankach reniferami przyjezdza i prezenty przynosi?
Mojego dzieci wiedza ze Mikolaj istnieje i zawsze na wigilie ktos z rodziny sie przebiera i z worka wyciaga po malym prezencie a reszta pod choinka czeka. Zas wszystkie prezenty pod choinka sa podpisane ze od babci, cioci, wujka itd. Nie wiem jak z mala moja robic. Za miesiac konczy roczek i juz dosc kumata sie robi. Beda to takie pierwsze swiadome swieta dla niej. Mi sie zawsze podobala opcja wystawiania prezentow pod choinke w nocy z 23 na 24 jak dzieci spia, zeby z rana myslaly ze Mikolaj byl i zostawil. No ale z drugiej strony tak oszukowac dziecko... Nie wiem :(

reklama
Jak moja Pati byla mala to wierzyla w Mikolaja nie kladlam prezentow z 23 na 24 bo u mnie prezenty pojawialy sie zawsze po wigili i to zawsze bylo takie wkrecanie ze nagle robil sie halas i mowilismy ze chyba mikolaj przez komin sie pcha ktos z nia szybko biegl na gore a w tym czasie ja podkladalam prezenty i zaczynalismy krzyczec zeby szybko biegla na dol bo mikolaj tu jest i jak schodzila to wszyscy mowwili o wasnie uciekl ale ze zostawil prezenty. Potem jakbyla starsza to mowilismy ze mikolaj istnieje ale czasem rodzice musza mu pomagac bo jest tyle dzieci na swiecie ktore nie maja rodzicow i sa biedne i mikolaj musi zaniesc prezenty tym dzieciom a teraz to juz dokladnie wie ze mama kupuje prezenty

Do góry