reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Oczywiscie padlam.... zrobilam sobie delikatnie mowiac drzemke.... ja przed ciaza nie bylam w stanie zjesc golabkow bez z sosu....kapuste zawsze sciagalam..... a teraz uwielbiam bez z sosu z kapusta... :)

Aneta pisalas kikla dni wczesniej o skurczach..... ja mialam taki ostry bol 2 razy jednego dnia jak skurcze przy porodzie ... nie wiem co to, zapytam lekarki ale wiem, ze ja co ktores dni plodne po porodzie mialam tak jak przy porodzie skurcze.... nie wiem czy to mozliwe ale bolalo okropnie.... smialam sie, ze to kara za grzechybi zawsze przez zacisniete zeby mowilam, ze "bede dobra".....

reklama
Masiosia kapustka najlepsza. Ja zawsze jeszcze pare lisci luzem wrzucam do gara :D a przed jedzeniem lubie jeszcze na maselku podsmazyc golabki i kapuste :) bez sosu dam rade zjesc ale nigdyyy bez maggi :)

Ja mam skurcze lekko bolesne, schodzi sie brzuch i robi twardy na ok minute dwie i puszcza. Pare razy przez dzien. W szczegolnosci przy wiekszym wysilku. Jak leze i nic nie robie to raczej spokojnie

Pisze tak z rana bo spac nie moge. O 6 moj mnie obudzil bo babcia zmarla. Bidulka po 3dniach nic nie jedzenia, picia. Jedynie na morfinie. Dobrze ze spala i nie byla swiadoma.

Mala jeszcze chrapie A ja mysle co by tu dzisiaj robic. Wstawie pozniej pare ubranek na sprzedaz. Z 2tyg temu sprzedalam duuza pake 62-74 ale jeszcze cos tam mam ;) no i sporo ubranek pozyczyla ode mnie kolezanka dla corci. Z czasem jak bedzie wyrastac to bede je dostawac spowrotem. Tylko ze u mnie ciezko z wysylka bo najwczesniej chyba po nowym roku. Z Norwegii bezposrednio mi sie nie oplaca :)

Aż mi się przypomniało jak to było z moim dziadkiem, też choroba nowotworowa, przez ostatni miesiąc leżący, prawie bez kontaktu, jak zmarł to nam ulżyło, bo męczył się okropnie biedak :( Choć wolę życia miał do końca, bo jak tylko się obudził i poczuł kapkę lepiej (zwłaszcza na 2 dni przed śmiercią, jeszcze rozmawialiśmy przez moment) to zaraz chciał wychodzić z łóżka.

Aneta, wyrazy współczucia dla Ciebie i męża.

Z tymi gołąbkami smaka mi robicie, a ja tego jeść nie mogę, bo mój ciążowy żołądek by to mocno odchorował :/ Za to czysty barszcz do picia sobie dziś zrobię.

Ostatnia edycja:
Aneta przykro mi z powodu babci :-(

hejj
u nas lejeeeeeeee ale ciepło jest.............

A propos gołąbków, jedna laska ze mna na sali lezała w szpitalu i na kolacje dostała wałówke z domu, zjadła wieczorem rosól, 3 goląbki, 1 kotleta mielonego, 2 kawałki ciasta i 2 talerzyki sałatki jarzynowej :szok::szok::szok::szok::szok::szok:popiła sobie jakims napojem i poszła spac, ja bym chyba po czyms takim w nocy umarła, jej chyba tez nie bylo za dobrze bo ciagle wstawała i snuła sie po sali i do lazienki................

a moj M wczoraj zaczal kombinowac i zmieniac Małej imie :szok: a wczoraj tak kopała ze przez bluzke bylo widac jej kopniaki, a wieczorem sie przytuliłam brzuchem do jego pleców i tez czuł jak kopała :-)

Ostatnia edycja:
Aneta, bardzo mi przykro. Dobrze, że babcia nic już nie czuła i zasnęła spokojnie...

Ja dziś siedziałam do 2, więc oczy mi się kleją.
Kończę śniadanie i biorę się do roboty dalej.

AnetaNorwegia bardzo mi przykro! :-(

Ja dzis znow wczesnie wstalam. Czyzby już mi minal ten czas, co mogę spac po 12 godzin lub dłużej? Az nie wiem co przez tak dlugi dzien robic hehe :szok:

mamusia synka no to ta dziewczyna miala spust… Ja tyle bym chyba nawet przez caly dzien nie zjadla, a nawet jak tak to bym umierala! ;-)

Ale wam fajnie z tymi ruchami!!! U nas na razie cisza, no ale przynajmniej się nie stresuje, bo we wtorek widziałam na usg, ze wszystko jest dobrze!

Jeśli chodzi o golabki, to ja ogolnie odmieńcem jestem, bo nie lubie. Tak wogole to jestem bardzo duzym niejadkiem i duzo zeczy nie lubie i to zawsze jest zmora jak mnie ktos zaprasza na obiad czy cos, bo ja ani pomidorow (tylko w sosie albo w zupie mogą być), ani kapusty (tylko surowa może być), ani grzybow, ani burakow, ani majonezu i jeszcze tam pare zeczy nie jadam. Na szczescie wszyscy którzy mnie znaja pytaja wczesniej hehe ;-)

Gratuluje wszystkich udanych wizyt!!! :-D

Ostatnia edycja:
przykro mi Anetko..
ewa podziwiam.. ja ostatnio odpływam koło 22 wiec czasem moje dziecko zasypia po mnie.. nie wiem co mnie tak ostatnio zbiera szybko..

wczoraj mąż się bawił z dzieckiem:-) z jednej str brzucha naciskał to przepływało na 2gą:D nie lubie tego łożyska tutaj w przodzie.. strasznie ogranicza odczucia

co do tej laski to w szoku jestem... po 3ch kanapkach odpadam..

reklama
mamusia synka u nas na szczescie jest tak, ze ja gotuje, wiec moj musi jesc to co ja lubie hehe :tak: Czasami zrobie mu cos co on bardzo lubi a ja nie, to robie wtedy dwie wersje, np. jedna z grzybami a druga bez ;-) Na szczescie lubie gotowac, to mi to nie przeszkadza:-D

Do góry