reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Izka, super!

Ta kąpiel jest super, ale właśnie nie wiem czy bym sobie poradziła sama w domu, bo umywalka mała, choć w nowym roku chcemy remontować łazienkę i zrobić taki lekko podłużną brodziko-wannę z kabiną, więc może by się udało np. jedno z dzieckiem wchodzi do wody i trzyma, a drugie oblewa, no zobaczymy. W szpitalu na kąpiel się nie zgodzę.

reklama
Cześć dziewczynki:)
My już po wizycie....
w sumie to nie wiem czy mam pisać, że poszło ok czy nie...Większość badanych części maluszka wyszła dobrze. Serduszko - wymiary,przepływy, komory, przedsionki,połączenia tętniczne,tętno w normie. Zarysy narządów jamy brzusznej ok. Pępowina ok. Ruchy płodu prawidłowe. Kości czaszki i struktury OUN w normie. Kręgosłup dobrze. Łożysko ok z tyłu, płyn owodniowy ok.
Wszystkie cięższe choroby wykluczone.
To, co znalazł pan doktor to torbiel splotu naczyniówkowego i obustronne pielektazje w nerkach. Ta w główce ponoć to nic złego i powinna się w najbliższym czasie wchłonąć... oby....
Te torbiele nerek to tak na granicy normy. Do max wymiarów "nie budzących podejrzeń" mamy jeszcze 3mm. U chłopców takie torbiele pojawiają się ponoć częściej bo w brzuszku mają więcej problemów ze zrobieniem siku. Ale przy tych wymiarach mają być pod kontrolą. Powinny się z czasem zmniejszać lub przynajmniej nie powiększać. Jeśli będą rosnąć trzeba będzie się rozglądnąć za jakimś specjalistycznym szpitalem - najbliższy mam w Rzeszowie (70 km), w którym będę pod kontrolą przez dalszą część ciąży i w którym w najgorszym wypadku będę musiała rodzić.
Kolejne usg tym razem zwykłe za 2 tyg.
Z tego wszystkiego nawet nie pytałam o różnice w usg genetycznym a połówkowym.
Jakoś mi tak dziwnie po tej wizycie....

Ewula ja bym sie nie zgodzila napewno na kapiel zaraz po porodzie i jezeli mialo by to polegac na wsadzeniu dziecka byle jak do wody zeby tylko czyste bylo nie nie.. Pierwsza kapiel jest najwazniejsza wg mnie i nie powinno jej sie robic za szybko :) mysmy zrobili dzien przed wyjsciem ze szpitala ale wlasnie dlatego ze polozna mi wszystko super pokazala. Zreszta sama zapytala czy chcemy wykapac mala w szpitalu czy sami w domu.

to i ja się odzywam
My znowu sami w domu, Rafał w pracy posiedzi pewnie do późna. Po przedszkolu byliśmy w parku, a teraz siedzimy w domu i wcinamy jabłka. Jutro Ignac nie idzie do przedszkola bo na 11.30 ma wizytę kontrolną u okulisty, a po południu kolejne spotkanie w celu ustalenie diagnozy zespołu Aspergera.
Ignac od jakiegoś czasu bawi się na placu zabaw z takim 7 letnim chłopcem. Cały czas myślałam, że on przychodzi z babcią, a dzisiaj z tą kobietą rozmawiałam i okazało się, że to mama chłopca, a chłopiec ma brata 23 lata starszego :szok:. Opowiadała mi że jak zaszłą w drugą ciążę, to była przekonana że brak miesiączki to kolejny etap menopauzy, bo była już dobrze po 40.
aneta, niezły ten film. Ignaca też tak pod wodę wkładaliśmy i kąpał się od razu w dużej wannie, bo w małej kąpany był tylko raz i darł się w niebo głosy. Chociaż w szpitalu go nie kąpali, mały brudas tyle tam przesiedział i ani razu nie był porządnie umyty :-D. Właśnie kąpanie dziecka teraz trochę mnie przeraża bo nie mamy już wanny, a jak trafi mi się kolejny egzeplarz, który nie lubi wanienek to będzie koszmar.

Dziewczyny mam nadzieję, że mi wybaczycie moją nieobecność. Dużo się u mnie dzieje. Przygotowujemy się do ślubu, kupiliśmy łóżeczko z zestawem pościeli dla dziecka, poza tym ja wciąż chodzę od lekarza do lekarza. Byłam dzisiaj u endokrynologa i dostałam leki na tarczycę. Do tego jakaś infekcja dróg moczowych się przypałętała i pewnie dostanę antybiotyk, bo monural nie zadziałał. Do tego dom trzeba ogarnąć i już nawet nie mam jak zajrzeć na swojego maila, a co dopiero tutaj. Postaram się poczytać w najbliższym czasie wasze wpisy, ale teraz wracam do przygotowania kolacji dla gości. :)

Kulka, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Domyślam się jak się czujesz - miałam w obu ciążach to samo. Niby wszystko pięknie, ale jakaś jedna rzecz na granicy normy i do monitorowania. U nas wszystko się dobrze skończyło w obu przypadkach. I u Was też tak będzie!!

U mnie na wizycie ok. Młode waży prawie 200 g. Ładnie sobie spało.
No i chłopak na 100% - Franek dobrze mówił, że jedną siostrę już ma, to po co mu druga ;)

reklama
Kulka84 Trzymam kciuki żeby do marca wszystko już było dobrze!!!

izka_sz, ewa86 gratuluje udanych wizyt!!!! :-D

Ja tez już po wizycie. U nas na razie wszystko ok. i nadal nie wiemy czy chłopczyk czy dziewczynka. Za tydzień połówkowe, może wtedy się uda zobaczyc…
I nie moge jednak za duzo cwiczyc. Na basen mi wolno chodzic ale na gimnastyke juz nie :baffled:

farfalla88 to się kuruj!!! Jedz duzo żurawin, pij sok z żurawiny, to pomaga na takie infekcje!

Do góry