reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Monisia no to za twoją wizytę też &&&&&&&&&& trzymam, a co do autka to z trzydrzwiowym to troszke ciężko dziecko wpakować ale da radę;-).

Nikusia
my myśleliśmy o renaul clio .ale ciężko coś fajnego kupić używanego a mi juz autka brakuje leń się zrobiłam i piechotą mi się chodzić nie chce.

Flower no to intensywny wekend miałaś grunt że udało się wszytko załatwić i kupić.

Idę do sklepu kupić mięsko i wrzywka na krupnik bo od wczoraj mi się chce go zjeść.

reklama
flower188 ale ci dobrze, ze juz wszyskie zakupy zrobione! :tak: Mnie to jeszcze wszysto czeka i wolalabym miec to juz z glowy!
A na aqua aeorobicu bylam z Bobaskowa. Prowadza zajecia w hotelu Orient niedaleko M1. Do Herbewa mialabym za daleko. Ale jestem bardzo zadowolona no i przez to ze bylam sama mialam zajecia indywidualne. W innych miejscach jak by byla tylko jedna chetna osoba to zajecia by sie wogole nie odbyly.;-)

Flower- :szok: ależ wy zdecydowani jesteście...my to glazurę ze dwa tyg wybieraliśmy... już mi się rzygać chciało...teraz tak mamm z komodą....no poszłabym kupiła i miała z głowy ale mój M to on musi zmierzyć, obmacać zastanowić się Boszzzzz... ALE JA JAK już coś zobaczę...to chodzić już nie muszę bo wiem, że chce to, co upatrzyłam :happy::rofl2:
A Twoje dziecię wymiata...no rewelacja
Młodamamusia- no cenowo jak i u nas... dużo kasy ale trzeba.
Marcia - to dobranoc :tak:
Jo-asia - a widzisz my gdybyśmy kasę mieli to zapewne dla mnie clio byśmy kupili... lubię renówki i ogólnie clio za mną chodzi :happy: No ale jak się nie ma kasy to się lubi co się ma :baffled: czyli tatusiowego nissana.

monisia, nikusia - my to nie wybrzydzlaismy w tym mieszkaniu bedziemy pewnie jakies 1,5 roku a pozniej idzie pod wynajem wiec robimy wszystko tanim kosztem, wiec nie bylo zastanawiania sie wczesniej nad kolorystyka tylko co bylo w promocji a nam sie wzghlednie podobalo to szlo do koszyka wiec decyzje blyskawiczne no ale zeszlo nam w tej casto dlugooo
problem troche z kuchnia wyszedl bo kupilsmy przez neta (trafila sie promocja w brw bez vat) a jak w neidz pojechalismy obejrzec na zywo to kolor dramat i zmienialismy zamowienie na inna wersje kolorystyczna a kafelki juz kupione pod tamta wiec troche sie obawiam jak wyjdzie
lazienka:kibel, wanna, umwyalka z szafka, lustro, kafelki, lampy, pralka, krany, drzwi -plytki akurat ladne byly w szraosciach wiec jakies dodtaki tylko w zywych kolorze chyba amarantowym dokupic tzreba
kuchnia: kafelki, zmywarka, kuchenka, okap, meble, tapeta na czesci, lampa - tylko garów, talerzy itd brak jeszcze no i stol
pokoj maluchow (wczesniej sami pomalowalismy): lampa, drzwi, panele,firany, zaslony - jeszcze jakichs mebelkow brak (lozeczko dzieciece i sofa sa)
przedpokój: meble, lampa, panele, farba
duzy pokoj: meble, panele, farba, kanapa,lampa, drzwi, zalsony, firnay -tylko ewentualnie jakies dodatki, dywan, stolik kawowy
balkon: plytki
tyle nam sie udalo kupic/zalatwic i wydalismy jakies 11tys:szok:
edit. no i to wsyztsko z 2latkiem na karku wybieralismy wiec wersja hard corowa;-)

Ostatnia edycja:
hej

mouse gratuluje dziewczynki!!! w końcu nam ich tu przybywa! :)
kulka, ewa, monisia &&& kciuki za dzisiejsze wizyty!

My już z Olką po śniadanku i spacerku .... rano wyprowadzamy pieska i potem Olce do domu nie spieszno.... Teraz nastawiłam zupke ... dzisiaj będzie pomidorówka.... chociaż chodzi za mną od kilku dni krupnik.... :p A drugie danie podeśle nam teściowa.... :)
Pogoda u nas dzisiaj kiepska więc zapewne będziemy siedzieć w domu.... chyba, że wyciągnę mojego A na sklepy.... :) :-)

Miłego dnia dziewczyny!

Kulka, a powiedz mi czy Ty jesteś z tego Krosna na podkarpaciu czy z jakiegoś innego ??? Bo jak z podkarpacia to może dałabyś mi namiar na tego gin który Ci to dokładne badanie USG będzie robił ???

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Acha, Nikusia - zazdroszczę Ci tego dobrego samopoczucia związanego z byciem na L4 - jak ja o tym marzę. Jestem w pracy drugi dzień po tygodniowym zwolnieniu a już z chęcią poszłabym na L4. Siedzenie 8 godzin przed kompem mi nie służy, chyba się rozleniwiłam, i wogóle w pracy ciężko zaspokoić swoje zachcianki smakowe.

Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn i dzidziusiów.

pinki1980 no ja z tego na podkarpaciu:) wysłałam Ci namiary do tego lekarza na priv :)

Dziewczyny ja jak pójdę dziś na tą wizytę to się zapytam co i jak - jaka jest różnica między typowym połówkowym a tym genetycznym. I może będziemy wiedzieć na czym stoimy :)

reklama
u mnie genetyczne bedzie tez połówkowym.. bo to co się spr na połówkowym będzie tez n a genetycznym... genetyczne jest bardziej rozbudowane.. jak ktoś ma wczesniej genetyczne to na połówkowym spr wielkość dzidziusia, tętno, ciśnienie nasze i wagę, czasem przepływy w pępowinie i dł kostek... na genetycznym do tego dochodzą serduszko dokładnie zastaweczki, mózg, podniebienia itp...

u nas połówkowe nie jest płatne... poprostu dłuższe usg...
a genetyczne to trwa ok 50 min

Do góry