reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Monisia no to za twoją wizytę też &&&&&&&&&& trzymam, a co do autka to z trzydrzwiowym to troszke ciężko dziecko wpakować ale da radę;-).

Nikusia
my myśleliśmy o renaul clio .ale ciężko coś fajnego kupić używanego a mi juz autka brakuje leń się zrobiłam i piechotą mi się chodzić nie chce.

Flower no to intensywny wekend miałaś grunt że udało się wszytko załatwić i kupić.

Idę do sklepu kupić mięsko i wrzywka na krupnik bo od wczoraj mi się chce go zjeść.

reklama
flower188 ale ci dobrze, ze juz wszyskie zakupy zrobione! :tak: Mnie to jeszcze wszysto czeka i wolalabym miec to juz z glowy!
A na aqua aeorobicu bylam z Bobaskowa. Prowadza zajecia w hotelu Orient niedaleko M1. Do Herbewa mialabym za daleko. Ale jestem bardzo zadowolona no i przez to ze bylam sama mialam zajecia indywidualne. W innych miejscach jak by byla tylko jedna chetna osoba to zajecia by sie wogole nie odbyly.;-)

Flower- :szok: ależ wy zdecydowani jesteście...my to glazurę ze dwa tyg wybieraliśmy... już mi się rzygać chciało...teraz tak mamm z komodą....no poszłabym kupiła i miała z głowy ale mój M to on musi zmierzyć, obmacać zastanowić się Boszzzzz... ALE JA JAK już coś zobaczę...to chodzić już nie muszę bo wiem, że chce to, co upatrzyłam :happy::rofl2:
A Twoje dziecię wymiata...no rewelacja
Młodamamusia- no cenowo jak i u nas... dużo kasy ale trzeba.
Marcia - to dobranoc :tak:
Jo-asia - a widzisz my gdybyśmy kasę mieli to zapewne dla mnie clio byśmy kupili... lubię renówki i ogólnie clio za mną chodzi :happy: No ale jak się nie ma kasy to się lubi co się ma :baffled: czyli tatusiowego nissana.

monisia, nikusia - my to nie wybrzydzlaismy w tym mieszkaniu bedziemy pewnie jakies 1,5 roku a pozniej idzie pod wynajem wiec robimy wszystko tanim kosztem, wiec nie bylo zastanawiania sie wczesniej nad kolorystyka tylko co bylo w promocji a nam sie wzghlednie podobalo to szlo do koszyka wiec decyzje blyskawiczne no ale zeszlo nam w tej casto dlugooo
problem troche z kuchnia wyszedl bo kupilsmy przez neta (trafila sie promocja w brw bez vat) a jak w neidz pojechalismy obejrzec na zywo to kolor dramat i zmienialismy zamowienie na inna wersje kolorystyczna a kafelki juz kupione pod tamta wiec troche sie obawiam jak wyjdzie
lazienka:kibel, wanna, umwyalka z szafka, lustro, kafelki, lampy, pralka, krany, drzwi -plytki akurat ladne byly w szraosciach wiec jakies dodtaki tylko w zywych kolorze chyba amarantowym dokupic tzreba
kuchnia: kafelki, zmywarka, kuchenka, okap, meble, tapeta na czesci, lampa - tylko garów, talerzy itd brak jeszcze no i stol
pokoj maluchow (wczesniej sami pomalowalismy): lampa, drzwi, panele,firany, zaslony - jeszcze jakichs mebelkow brak (lozeczko dzieciece i sofa sa)
przedpokój: meble, lampa, panele, farba
duzy pokoj: meble, panele, farba, kanapa,lampa, drzwi, zalsony, firnay -tylko ewentualnie jakies dodatki, dywan, stolik kawowy
balkon: plytki
tyle nam sie udalo kupic/zalatwic i wydalismy jakies 11tys:szok:
edit. no i to wsyztsko z 2latkiem na karku wybieralismy wiec wersja hard corowa;-)

Ostatnia edycja:
hej

mouse gratuluje dziewczynki!!! w końcu nam ich tu przybywa! :)
kulka, ewa, monisia &&& kciuki za dzisiejsze wizyty!

My już z Olką po śniadanku i spacerku .... rano wyprowadzamy pieska i potem Olce do domu nie spieszno.... Teraz nastawiłam zupke ... dzisiaj będzie pomidorówka.... chociaż chodzi za mną od kilku dni krupnik.... :p A drugie danie podeśle nam teściowa.... :)
Pogoda u nas dzisiaj kiepska więc zapewne będziemy siedzieć w domu.... chyba, że wyciągnę mojego A na sklepy.... :) :-)

Miłego dnia dziewczyny!

Kulka, a powiedz mi czy Ty jesteś z tego Krosna na podkarpaciu czy z jakiegoś innego ??? Bo jak z podkarpacia to może dałabyś mi namiar na tego gin który Ci to dokładne badanie USG będzie robił ???

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Acha, Nikusia - zazdroszczę Ci tego dobrego samopoczucia związanego z byciem na L4 - jak ja o tym marzę. Jestem w pracy drugi dzień po tygodniowym zwolnieniu a już z chęcią poszłabym na L4. Siedzenie 8 godzin przed kompem mi nie służy, chyba się rozleniwiłam, i wogóle w pracy ciężko zaspokoić swoje zachcianki smakowe.

Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn i dzidziusiów.

pinki1980 no ja z tego na podkarpaciu:) wysłałam Ci namiary do tego lekarza na priv :)

Dziewczyny ja jak pójdę dziś na tą wizytę to się zapytam co i jak - jaka jest różnica między typowym połówkowym a tym genetycznym. I może będziemy wiedzieć na czym stoimy :)

reklama
u mnie genetyczne bedzie tez połówkowym.. bo to co się spr na połówkowym będzie tez n a genetycznym... genetyczne jest bardziej rozbudowane.. jak ktoś ma wczesniej genetyczne to na połówkowym spr wielkość dzidziusia, tętno, ciśnienie nasze i wagę, czasem przepływy w pępowinie i dł kostek... na genetycznym do tego dochodzą serduszko dokładnie zastaweczki, mózg, podniebienia itp...

u nas połówkowe nie jest płatne... poprostu dłuższe usg...
a genetyczne to trwa ok 50 min

Do góry