reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

UFF łazienka ubikacja kuchnai ogarnięte a ja ledwo żyję, goście odwołali przyjazd bo się rozchorowali może za tydzien się spotkamy.
Dobrze że rosołek mam z wczoraj i kopytka to gotować nie muszę.
Coś mi dziś brzuszek się spina chyba muszę troszke odpocząć.

Secreto
tzrmaj się dzielnie i odpoczywaj.

reklama
Aneta, masy do andrutów nie trzeba robić z mleka w proszku. Ja kupuję puszkę niesłodzonego zagęszczonego, wlewam do garnuszka, długo gotuję, zeby zagęścić, dosypuję cukier, daję około 1/2 kostki masła, tabliczkę gorzkiej czekolady, czasem jeszcze kakao i gotuję do uzyskania odpowiedniej gęstości. Można użyć zagęszczonego słodzonego, ale u nas to jest jakaś przepaść cenowa. Oczywiście malutki gaz i właściwie cały czas mieszam.

Megi Pegi, coś takiego:
"BoboTime – zajęcia dla małych dzieci (12-24 miesiące). To co najpiękniej rozwija małe brzdące to wspólna zabawa.
Proponujemy kolorowe spotkanie przy dźwiękach muzyki, które rozbawi każdego malucha, a mamom da inspiracje do wspólnych zabaw. W miłej i ciepłej atmosferze wspólnie będziemy podążać za potrzebami małych pociech i odkrywać nowe możliwości ruchu, tworzenia dźwięków, odkrywania świata."

O klubie malucha tak ciągle rozmyślam, żeby obcował z rówieśnikami, ale obawiam się chorób, zwłaszcza, ze ciąża...

Te zajęcia to dla mnie bardziej dla niemowlaków się nadawały ;) nie było wymuszania itp,
W szczecinie trwa tydzień bliskości, było dużo różnych w ofercie, ale tylko na te się załapaliśmy, gdzie indziej brak miejsc :/

Chicałam tez na to:
"Zajęcia ruchowe dla dzieci metodą ruchu rozwijającego Weroniki Sherborne -dla dzieci do 3 rż (spionizowanych)"
ale się nie załapaliśmy

U nas w Szczecinie na Zamku jest teatr dla okruszków, musimy spróbować :)

Ewa, każde dziecko inne, u nas w wieku 9 miesięcy byłaby masakra, zresztą Adaś dopiero zaczynał wtedy z jedzeniem, a mi się specjalnie nie spieszyło z odstawieniem. Bardzo się cieszę, ze poszło bezstresowo :)
Adaś lubi rówieśników, ale pojedynczo ;)

Flower, do karmienia też warto dobrać dobry stanik, zeby właśnie jakoś te piersi prztrwały ciężki okres. Mądrzę się, a sama nie byłam :p

Muszę iść coś zjeść, dziś nie robię obiadu, bo mi mama przywiezie pierogi :D co prawda kupne, ale podobno dobrze.

(coś nie mogłam dobrać czcionki po tym cytowaniu :/

Witajcie, ja już ogarnęłam mieszkanie i zjadłam obiadek (po raz kolejny w tej ciąży - makaron z sosem z kurek). Od miesiąca sos z kurek za mną chodzi - a ostatni raz jadłam go u babci w dzieciństwie. Ciąża to jednak dziwny stan jeśli chodzi o różne smaki.
Ja dziś mam ostatni dzień L4 i od poniedziałku wracam do pracy - oczywiście nie chce mi się bardzo ale cóż, może za 2-3 tygodnie już pójdę na stałe L4 więc nie zarzekam. Jakoś wytrzymam jeszcze.
Piękna pogoda u nas w Bieszczadach, mam nadzieję że w weekend się nie popsuje i zaliczymy jakiś fajny spacer.
Pozdrawiam i życzę duuużo zdrówka.

Acha, ja też kilka lat temu poszłam do brifeterki i uratowała moje piersi - z rozmiaru 75 B przeszłam na 70 E - to był strzał w dziesiątkę. Teraz oczywiście moje piersi są pewnie o jakieś 2 rozmiary większe. A znajomi faceci to za każdym razem jak mnie widzą muszą mi o tym przypomnieć że mam DUŻE piersi :-)

Ostatnia edycja:
Byłam poł dnia u siostry, teraz wróciiłam do domku, ogarnełam z grubsza chate i jade po Kurczaka za pare chwilek :-)

secreto szkoda ze nie przepisal Ci isoptinu :-( ale na pocieszenie powiem Ci, ze nie jest u Ciebie tak xle, ja mam szyjkę 3,7cm, przez 3 tyg. skróciła mi sie o pół cm, chyba najlepszym uzdrowicielem jest leżenie :-) gratki 20 :-)

Przeczytałam co żeście naprodukowały od wczoraj, ale niestety już nie wiem co miałam wam napisać. Wiem tylko, że pisałyście coś o rozmiarze piersi. Ja mam teraz dużo większy biust i nie nadążam z kupowaniem biustonoszy. A finansowo jest krucho więc jest to problem, żeby kupować co tydzień nowy stanik :)
Byłam dzisiaj załatwić sprawę z endokrynologiem. Niestety jest ciężko. Panie nie mogą mnie zarejestrować, ja muszę sama podejść z samego rana i pytać lekarza czy mnie łaskawie przyjmie... Wielka łaska. Chory kraj jest u nas. Takie same problemy miałam z dostaniem się do lekarza zakaźnego. A do czwartku muszę się wyrobić z wizytą. Ale nie odpuszczę tego i będę upierdliwa dotąd aż mnie przyjmą na wizytę :D

Ostatnia edycja:
Hej! :-)

Jeśli chodzi o biust, to mi już urosl o jakies 2 rozmiary i chyba nadal rosnie, bo nadal mnie boli. Najgorsze jest to, ze już nie mam zadnego normalnego stanika w który się mieszcze a przed ciaza mialam zalezy jak na po patrzec 75 C lub 65 E, wiec trudno mi cokolwiek teraz znaleźć. A nie chce kupowac takich drogich stanikow u brafitterki, bo to w sumie tylko na chwile. W domu chodze teraz w sportowych i mysle nad kupnem takich do karmienia.

Zapisalam się tez na zajecia dla kobiet w ciazy. W niedziele ide na aquaaerobic dla mam w ciazy a w tygodniu na gimnastyke. Na szczescie akcepcja karte Multisport to przynajmniej nie będę musiala dodatkowo za nie placic. :-D

Ale macie dlugie szyjki!!!!! :szok: U nie jest tylko kroche ponad 3cm, ale lekarz nic nie mowil , ze za malo czy cos...

Nie moge sie doczekac naszego remontu. Mam nadzieje, ze juz za jakis tydzien 2 zaczniemy, bo mialabym straszna ochote cos pogotowac i wogole, ale narazie musze to robic w kuchni gdzie babcia przesiaduje, a ja ostatnio wole jej z drogi schodzic zeby sie nie denerwowac niepotrzebnie... :baffled:

flower188 tu udanego weekendu zycze!!!

19ania90 Gratuluje ruchow! :-) U mnie nadal cisza, no ale daje malenstwu jeszcze ze 2 tygodnie ;-)

secreto biedactwo! No to musisz duzo odpoczywac i będzie dobrze! A i mialam się pytac, bo ty tez z Krakowa jestes. Pisalas, ze dostałaś nr do fizjoterapeuty. Ja w sumie szukam jakies dobrego, mogłabyś się podzielic? Skad ten fizjoterapeuta jest?

farfalla88 Z endokrynologiem zazwyczaj ciezko jest. Ja chodze do medicoveru i mimo, ze jest to prywatnie to na termin czeka sie okolo miesiaca, ale jak powiesz, ze jestes w ciazy to napewno kazdy endokrynolog sie zgodzi ciebie przyjac! :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Przeczytałam co żeście naprodukowały od wczoraj, ale niestety już nie wiem co miałam wam napisać. Wiem tylko, że pisałyście coś o rozmiarze piersi. Ja mam teraz dużo większy biust i nie nadążam z kupowaniem biustonoszy. A finansowo jest krucho więc jest to problem, żeby kupować co tydzień nowy stanik :)
Byłam dzisiaj załatwić sprawę z endokrynologiem. Niestety jest ciężko. Panie nie mogą mnie zarejestrować, ja muszę sama podejść z samego rana i pytać lekarza czy mnie łaskawie przyjmie... Wielka łaska. Chory kraj jest u nas. Takie same problemy miałam z dostaniem się do lekarza zakaźnego. A do czwartku muszę się wyrobić z wizytą. Ale nie odpuszczę tego i będę upierdliwa dotąd aż mnie przyjmą na wizytę :D

kup sobie na czas rośnięcia sportowy jakiś rozciągliwy.. bedzie taniej i wygodnie..
jeśli chodzi o lekarzy to zawsze masakra łaskę robią.. jakby za to kasy nie dostawali:no:

a ja zamiast się leczyć polazłam do ogrodu róże obciąć i skalniak bo pogoda nadzwyczaj ładna a może się już taka mi nie udać więcej... szczerze.. ledwo wróciłam na własnych nogach.. ale mi się bura od męża za pół h dostanie! :zawstydzona/y:

Do góry