reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja przeglądałam tematy poruszane w szkole rodzenia i osobiście raczej ich nie potrzebuje.. wszystko miałam albo na studiach, albo niektóre czynności wykonywałam w pracy. Co do porodu to nie wiem, czy nie będę miała CC a jak to przebiega to też się orientuję, przy porodzie SN i tak będę panikować więc raczej nic mi nie da może podtlenek azotu :p Teraz się trochę boję ale uważam, że jak nam się urodzi dziecko to wszystko będziemy robić intuicyjnie i po paru razach dojdziemy do perfekcji :D Poszłabym tam tylko ze względu na męża :p bo on totalnie się nie orientuje i może jakby obca osoba mu coś wytłumaczyła to szybciej by mu weszło:D

reklama
Hey.
Wreszcie mam trochę czasu by ponadrabiać zaległości. Dopadło mnie przeziębienie i siedzę w domy z katarem i bólem zatok :baffled: L4 do końca tygodnia więc troszkę odpocznę (chyba ;-)).
Wizytę u gina mam w poniedziałek, ale bardzo się denerwuję, bo nie wiem czy to już paranoja czy co... Najpierw wydawało mi się, że czuję ruchy dzidziusia, a teraz panikuję, że od jakiegoś czasu nic... Eh...
Dziewczyny mam pytanie czy Wy też tak macie, że nie możecie rozstać się z wkładkami na czas ciąży? Zastanawiam się czy coś się do mnie nie przyplątało :/ Naczytałam się też o sączących się wodach płodowych, ale mam nadzieję, że to ie to...

co do szkoly rodzena to ja tez nie chodzilam, ale pamietam, ze porod ok, tylko po porodzie panika, zwlaszcza z karmieniem, przewijaniem itp, wiec polecam!
nawet teraz sie zastanawiam czy nie pojsc, ze wzgledu na mojego m ( pierwsze jego dziecko bedzie) a ja odswierze pielegnacje noworodka;-)( bo porod to mam miec cesarke, wiec oddychanie i inne mi nie potrzebne )

farfalla z praca sie ulozy, czesto tak jest, ze pare rzeczy sie zwala na raz, ale to na pewno przejsciowe zobaczysz;-) a Ty mysl teraz o spokoju w ciazy i sie nie przejmuj, bo nie warto, wazne, ze szczesliwa z chlopakiem jestes i sie ulkada, a w problemach sie jeszcze lepiej poznaje drugo osobe i nawet to zbliza;-)

Dzwoniłam teraz do swojego lekarza i powiedziałam mu o tych bólach i kazał mi przyjść do niego na 15:45.. także idę i może coś doradzi i trochę mnie uspokoi ..boję się właśnie, że mogę mieć skróconą szyjkę.. a nie pamiętam nawet kiedy ostatnio miałam ją badaną ;/ Jestem zwolenniczką wyjaśniania swoich niepokoi. Malutka fajnie się rusza, codziennie bardziej czuje ruchy, ale wolę dmuchać na zimne Trzymajcie kciuki :)

3mam&&&&& bedzie dobrze;-)

moniqa moga byc obfitsze uplawy nawet wodniste, najlepiej zobacz czy zasychaja moze i wygladaja jak biale, albo bialo- zolte uplawy, a najlepiej jak sie obawiasz kup w aptece te paski a ktorych dziewczyny pisaly, do sprawdzenia;-)

Ostatnia edycja:
Ja tez dla swietego spokoju umowilam sie na 16 a poki co ugotowalam i zjadlam rosolek.
Moniqa co do ruchow to tez tak mam ze wydawalo mi sie ze ladnie sie symus rusza a teraz to tak nie bardzo czuje

marcia dobrze, ze idziesz sprawdzic-
a pamietasz? Jak pisalam jakis czas temu? tez mialam ta kolke, klulo mnie tyle, ze z jednej strony ale tak wyzej jak u Ciebie i to bylo od jelit;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Secreto, Marcia, powodzenia!

Jeszcze co do szkół - ja jestem zdania, że karmienia to się akurat nie można nauczyć na "zaś" ;) Można się oczytać, naoglądać filmów, osłuchać rad, a jak się taki Drobiazg do ręki dostanie, to i tak nie wiadomo, co robić. No i dziecko też się musi nauczyć. Każde ma odruch ssania, ale pierś to nie butelka - nie wsadzi się jej na odpowiednią głębokość do buzi i nie przechyli, żeby mleko kapało.
Trzeba dać czas i sobie, i dziecku, no i nie denerwować się, bo to nie pomaga. I nie słuchać tekstów typu "a czemu nie umiesz karmić? co z ciebie za matka? przecież każda matka umie karmić". Guzik prawda! Wykarmiłam dwójkę dzieci i wiem, że początki nie są takie proste.

Do góry