reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja rodziłam dwa razy bez lekarza i bez położnej, z "przypadkowymi" ludźmi i było ok ;) Więc to nie reguła :) Tyle że miałam Męża przy sobie, a on ma taką właściwość, że zjednuje sobie ludzi, szczególnie kobiety, więc wszyscy w szpitalu byli dla nas bardzo mili ;P

Młodamamo, też chciała Julkę, ale Brat mnie ubiegł :/ A dwie Julki w bliskie rodzinie to już trochę za dużo :)

Co do lekarza to ja płacę 90 zł za wizytę. Z usg jest 140 zł, ale ja płaciłam tylko raz. I już raczej więcej nie będę, mimo że usg mam na każdej wizycie.
Ale moja lekarka taka jest ;) Jak w ciążach poprzednich musiałam przyjść coś skontrolować po tygodniu czy dwóch, to w ogóle za wizytę mi nie kazała płacić ;)

reklama
wiecie, z tym lekarzem,to nawet nie chodzi o to, czy będzie przy porodzie, bo przecież jak nie ma dyżuru, to raczej specjalnie nie przyjedzie, tylko u nas potrafią odsyłać z danego szpitala jak kobieta przyjeżdza już z bólami, bo np. z miejscami jest kiepsko, ale jak się ma lekarza z tego szpitala, to znajdują miejsce;-) mam nadzieję;-)

Ewa86 to jakas super masz lekarke. Ja w pierwszej ciazy nawet jak byl czas ze co tydzien-dwa chodzilam i za kazdym razem normalnie placilam a teraz jak dodatkowa wizyta to na nfz zapisuje. Poki co raz tak byłam ale ciekawe jak bedzie pozniej

Witam:-) myslalam ze jak bede na wolnym to w koncu zaczne z Wami pisac ale poki cos czas leci i chyba od pn ide znow do roboty:-( i dopiero teraz zajrzalam

Dzień DObry:)

EWA GRATKI KOPNIACZKÓW

Mamusia synka gratulacje 20 tyg no to połowka za tobą:)

Co do wizyt to ja pąłcę 100 zł z usg, ale na prenatalne i połówkowe usg wysyła mnie moja do innego gin i 150 zł za nie.

Dziś moja wizyta i jestem ciut spięta jak ja doczekam do 13,40 nie wiem zaraz wezme sie za przegląd szafek z ciuchami żeby się czymś zajać i cza sszybciej zleci

lekarze często sobie przekazują info że to jest jego pacjentka i nawet jak powiesz nazwisko lekarza z danego szpitala to juz wszyscy inaczej na Ciebie patrza - wiadomo że rzadko sie trafi tak aby Twój lekarz byl przy porodzie ale i tak uwazam ze warto miec lekarza ze szpitala w ktorym sie rodzi

cześć,
kupiłam rano mleko w proszku i zaraz zabieram się za blok :)
Ja za wizytę płacę 150 zł i raczej średnie szanse bym gdzieś mogła zapłacić mniej, bo raczej takie są ceny w mieście. Jeden niewątpliwie jest plus, lekarza mam 5 minut pieszo od domu, a poza tym znamy się z poprzedniej ciąży.

Mam jeszcze pytanie z innej baczki. Wiecie jaka może być przyczyna tego, że zmywarka zaczęła mi ostatnio gorzej domywać kubki? Reszta naczyń jest w porządku, tylko na kubkach pozostaje osad od herbaty. Żadnych detergentów nie zmieniałam i herbatę też pijemy taką samą.

Ja prywatnie place 140 za wizyte z usg ale zdarzylo sie dwa razy jak wpadlam bez umawiania z palmieniem ze nie placilam nic mimo ze normalnie mnie przyja i zrobil usg i bylam w szoku.

mlodamamo jakie durne imie ...ja tez Marta nie jest jakies superanckie ale sa gorsze.

a co do lekarza w szpitalu to powiem wam ze kolezanka ktora rodzi poczatek stycznia rozmawiala z polozna ktora do niej powiedziala zeby nie szukala lekarza tylko jak wszystko idzie ok to polozna jest caly czas a lekarz to tylko zajrzy albo nie wiec ona ma przetrzec szlaki i ona ma miec oplacona polozna i zobacze jakie beda jej wrazenia jak bedzie zadowolona to chyba zdecyduje sie na panstwowy szpital a jak nie to mam jeszcze prywatna klinike do ktorej chodze

reklama
Alesia - moja zmywarka czasem nie domywa naczyń jak już wszystkie filtry w niej krzyczą "umyjcie nas", może trzeba pozaglądać do tych części z których wylatuje woda czy czasem się nie pozatykały.

Do góry