reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja rodziłam dwa razy bez lekarza i bez położnej, z "przypadkowymi" ludźmi i było ok ;) Więc to nie reguła :) Tyle że miałam Męża przy sobie, a on ma taką właściwość, że zjednuje sobie ludzi, szczególnie kobiety, więc wszyscy w szpitalu byli dla nas bardzo mili ;P

Młodamamo, też chciała Julkę, ale Brat mnie ubiegł :/ A dwie Julki w bliskie rodzinie to już trochę za dużo :)

Co do lekarza to ja płacę 90 zł za wizytę. Z usg jest 140 zł, ale ja płaciłam tylko raz. I już raczej więcej nie będę, mimo że usg mam na każdej wizycie.
Ale moja lekarka taka jest ;) Jak w ciążach poprzednich musiałam przyjść coś skontrolować po tygodniu czy dwóch, to w ogóle za wizytę mi nie kazała płacić ;)

reklama
wiecie, z tym lekarzem,to nawet nie chodzi o to, czy będzie przy porodzie, bo przecież jak nie ma dyżuru, to raczej specjalnie nie przyjedzie, tylko u nas potrafią odsyłać z danego szpitala jak kobieta przyjeżdza już z bólami, bo np. z miejscami jest kiepsko, ale jak się ma lekarza z tego szpitala, to znajdują miejsce;-) mam nadzieję;-)

Ewa86 to jakas super masz lekarke. Ja w pierwszej ciazy nawet jak byl czas ze co tydzien-dwa chodzilam i za kazdym razem normalnie placilam a teraz jak dodatkowa wizyta to na nfz zapisuje. Poki co raz tak byłam ale ciekawe jak bedzie pozniej

Witam:-) myslalam ze jak bede na wolnym to w koncu zaczne z Wami pisac ale poki cos czas leci i chyba od pn ide znow do roboty:-( i dopiero teraz zajrzalam

Dzień DObry:)

EWA GRATKI KOPNIACZKÓW

Mamusia synka gratulacje 20 tyg no to połowka za tobą:)

Co do wizyt to ja pąłcę 100 zł z usg, ale na prenatalne i połówkowe usg wysyła mnie moja do innego gin i 150 zł za nie.

Dziś moja wizyta i jestem ciut spięta jak ja doczekam do 13,40 nie wiem zaraz wezme sie za przegląd szafek z ciuchami żeby się czymś zajać i cza sszybciej zleci

lekarze często sobie przekazują info że to jest jego pacjentka i nawet jak powiesz nazwisko lekarza z danego szpitala to juz wszyscy inaczej na Ciebie patrza - wiadomo że rzadko sie trafi tak aby Twój lekarz byl przy porodzie ale i tak uwazam ze warto miec lekarza ze szpitala w ktorym sie rodzi

cześć,
kupiłam rano mleko w proszku i zaraz zabieram się za blok :)
Ja za wizytę płacę 150 zł i raczej średnie szanse bym gdzieś mogła zapłacić mniej, bo raczej takie są ceny w mieście. Jeden niewątpliwie jest plus, lekarza mam 5 minut pieszo od domu, a poza tym znamy się z poprzedniej ciąży.

Mam jeszcze pytanie z innej baczki. Wiecie jaka może być przyczyna tego, że zmywarka zaczęła mi ostatnio gorzej domywać kubki? Reszta naczyń jest w porządku, tylko na kubkach pozostaje osad od herbaty. Żadnych detergentów nie zmieniałam i herbatę też pijemy taką samą.

Ja prywatnie place 140 za wizyte z usg ale zdarzylo sie dwa razy jak wpadlam bez umawiania z palmieniem ze nie placilam nic mimo ze normalnie mnie przyja i zrobil usg i bylam w szoku.

mlodamamo jakie durne imie ...ja tez Marta nie jest jakies superanckie ale sa gorsze.

a co do lekarza w szpitalu to powiem wam ze kolezanka ktora rodzi poczatek stycznia rozmawiala z polozna ktora do niej powiedziala zeby nie szukala lekarza tylko jak wszystko idzie ok to polozna jest caly czas a lekarz to tylko zajrzy albo nie wiec ona ma przetrzec szlaki i ona ma miec oplacona polozna i zobacze jakie beda jej wrazenia jak bedzie zadowolona to chyba zdecyduje sie na panstwowy szpital a jak nie to mam jeszcze prywatna klinike do ktorej chodze

reklama
Alesia - moja zmywarka czasem nie domywa naczyń jak już wszystkie filtry w niej krzyczą "umyjcie nas", może trzeba pozaglądać do tych części z których wylatuje woda czy czasem się nie pozatykały.

Do góry