reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziewczyny ależ smaka robicie na ten blok czekoladowy! Chyba jutro spróbuje go zrobic:-) Dobrze jest czytac ze wszystko u was ok albo przynajmniej wraca do normy:-)
Musze sie podzielic moim szczęściem i powiedzieć że moje maleństwo daje o sobie znac rano i wieczorem :-) Mimo iż ruchy wydają mi sie całkiem mocne to mąż niestety jeszcze nic nie czuje. Żeby maleństwo pokazało płeć za 2 tygodnie i już chyba bede najszczęśliwsza na świecie :-) Fajnie jakbym też miała komu gumki kupować i zaplatać włoski, chociaż jak będzie chłopiec to też będę w nim zakochana jak w nikim innym :-) :-)

reklama
małpawzoo to musisz się umawiać na przyjęcie do szpitala? nawet jak masz skierowanie? a jaki to szpital? a już wiesz gdzie będziesz rodzic?

a ja odzyskałam moja płytke paznokciową, już nie jest żółtaaaaa! walczyłam 3 tygodnie żeby to zółte swinstwo usunąć...............a jeszcze mam na stopach :baffled:

Ostatnia edycja:
Hej :)
Fajne pomysły kulinarne macie. Ja odkąd jestem na zwolnieniu też realizuję się kulinarnie. Powiem wam, że całkiem nieźle mi to wychodzi.

U mnie dużo się dzieje. Mój narzeczony tak z dnia na dzień dostał wypowiedzenie w pracy i musiał szybko coś znaleźć. Niestety trudno o porządne zatrudnienie na umowę o pracę, więc na razie podłapał pracę kuriera. Strasznie mi go szkoda, bo musi o 5:00 rano wychodzić z domu. Cały czas szukamy czegoś lepszego, ale jest bardzo ciężko.
Przeziębienie powoli mi przechodzi, ale nie jest jeszcze idealnie.

Postanowiłam, że będę trochę więcej się udzielać, bo niedługo mnie zapomnicie. ;)

Alesia, ja do bloku daję zawsze dużo herbatników i nie jest bardzo słodki :) Najgorsze te fragmenty, gdzie jest sama "czekolada" ;)
Ja robię z takiego przepisu: BaBy w kuchni: Blok czekoladowy

Ewula, ścięłam się tak rok temu i jestem bardzo zadowolona :) Chociaż teraz trochę zapuszczam, żeby ulżyć włosom, bo jak mam takie krótkie, to muszę mieć zawsze ułożone na gumie i lakierze, bo mam włosy gęste, ciężkie i do tego lekko falujące :/

Siadam na moment do roboty, a potem może jakiś film z Mężem :)

ja połowe zycia miałam włosy obciętę na bombke, boba czy jak się to tam zwie a wg mojego męża na pieczarkę i teraz zapusciam i już w zyciu się nie zetnę, włosy związane w gumkę, można coś zapleść, koczek związać cokolwiek a w takiej fryzurze ciągle tak samo, ewentualnie grzywka prosta lub na bok :-)a i układac trzeba i w mokrych się nie położysz bo jak wstaniesz to się w lustrze nie poznasz eeee ja wolę dłuższe :-)

mamusia synka - Ja akurat mam teraz dosyć krótkie włosy, ale rzeczywiście chyba lepiej wyglądam w długich. Dlatego teraz zapuszczam. W ciąży włosy mi rosną jak szalone. :)

Ja wlosy mam do ramion. Jestem maniczka przedluzania, co chwile zmieniam kolor i ciezko zapuscic wiec sobie pomagam :p na profilowym braz z blondem, po tym mialam calkiem jasnymblond a teraz ciemny braz. A najczesciej nosze koka na czubku glowy lub francuza :) gumki zawsze zwykle czarne uzywam i wsowki

reklama
Mój mężuś właśnie potłukł 5 talerzy!!! :szok: tak intensywnie zmywał. No zdolniacha jak się patrzy. Teraz trzeba będzie dokupić bo mamy niewiele więcej...

Kulka84 gratuluję syneczka!

Nastka83 ja na USG takie dokładniejsze w Wawie się zapisywałam. Na genetycznym byłam u dr. R. Makowskiego na ul. Łuckiej a na połówkowe idę do dr. R. Zduna, bo przyjmuje też w szpitalu, w którym pewnie będę rodzić. Pytałaś o okolice Warszawy, a to w samej stolicy ale może Co pomoże. Mi polecały tych lekarzy znajome, rodzina i mój gin.
19ania90 widzę, że mamy takie same wizytowania ;-) też dziś byłam, a teraz 7.11. Tylko na połówkowe idę 22.10 ale też blisko siebie.

mamusia synka a ja kończę jeszcze blok z soboty mniam mniam- jakiś większy łakomczuch się na dniach ze mnie zrobił. I mój też nie jest taki słodki bo ja zawsze daję mniej cukru niż w przepisach i też mam duuuużo herbatników :-) i orzechów :-)

Ja dziś też po wizycie. Leoś na 100% :-) wszystko jest ok, ma już prawie 20cm i waży 240g!!! Szczęście moje <3

Do góry