reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam wszystkich :-)

Przepraszam, ze tak dlugo nic nie pisalam!!! Grzecznie was codziennie czytałam w pracy i mialam zamiar wieczorkiem odpisać ale przez ostatnie dni bylam tak zmeczona po pracy i się zle czulam wiec tak naprawde szlam spac :c(

Ilka bardzo mi przykro i trzymaj się jakos!!!

OneMoreTime wspolczuje Ci pobytu w szpitalu, musisz teraz o siebie dbac i na pewno wszystko będzie dobrze!!!

MewaŚmieszka ja tobie również gratuluje bliźniaków!!! Naprawde super!!! :-)

Ciesze się tez z wszystkich udanych wizyt :tak:

Witam także wszystkie nowe mamy :-D

Jeśli chodzi o samopoczucie to mi się jakos caly czas pogorsza :baffled: brzuch mnie boli z małymi przerwami, cycki mnie tez caly czas bola i caly czas mnie mdli… Jeśli chodzi o brzuch, to w sumie nigdy malego nie mialam, bo naleze do tych co maja troszke wiecej hehe ale i tak mi się wydaje, ze mam już wiekszy niż miesiąc temu, troche się obawiam co to będzie pozniej :baffled:
Chialabym tez chodzic na jakies zajecia dla kobiet w ciazy i na basen ale najpierw chce się zapytac o to na wizycie.

pinki1980 ja mimo moich wszystkich dolegliwości tez bardzo duzo jem hehe

ewa86 bardzo mi sie podoba Twój pomysl z watkiem kulinarnym! Jeśli tylko mam czas lubie takze gotowac i oglądać tak jak wy wszystkie programy kulinarne :-) odkad mamy Cyfrowy Polsat uwielbiam program Polsat Food :tak:

Suonko87 nie fajna sytuacja ale przynajmniej jestes pewna, ze twój się bardzo cieszy ;-) mój tez ma problem z wytrzymaniem :tak: postanowiliśmy powiedziec naszym rodzica po mojej wizycie 30. A problem jest taki ze on swoja mame widzi codziennie wiec obawiam się ze za chwile się wygada, a jak ona będzie wiedziec to już cala rodzina będzie wiedziec :baffled:

secreto ja tez nie wyobrazam sobie porodu, już zanim zaszlam w ciaze się tym zamartwialam, wiec wiem jak się czujesz!!! Tak wogole to ja na razie czuje się strasznie zagubiona w tym wszystkim i co chwile mam takie mysli ze sobie nie poradze i ze to mnie przerasta :baffled:

Jeśli chodzi o wozki to ja nie mam na razie o niczym pojecia :-D na pewno jeszcze będę was pytac o rady i tak samo jeśli chodi o to gdzie dzidzius będzie spal :tak:

Jeśli chodzi o samochody, bo taki temat mnie tez ominął hehe to my mamy taki problem, ze mamy 2 samochody ale obydwa za Male bo 3 drzwiowe i nie ma możliwości zmieszczenia w nich wozka, wiec tez będziemy chcieli jedno sprzedac i kupic jakies wieksze i znow jakis wiekszy wydatek się będzie szykowac :baffled:

Ale się rozpisałam… Chialam jeszcze pare rzeczy napisac ale już nie pamiętam co hehe

Milego dnia wszystkim zycze i teraz będę czescie pisac, żeby nie mieć takich zaleglosci!!!!! :-)

reklama
Witajcie. Od razu przepraszam że piszę bez żadnych odstępów ale nie umiem sobie z tym poradzić, na innych przeglądarkach wogóle nie mogę się zalogować. http://mxf02.bbstatic.pl/images/smilies/square/realmad2.gif :) ................... ILKA - trzymaj się mocno.http://mxf02.bbstatic.pl/images/smilies/square/baffled5wh.gif............... LADY87 - jeśli chodzi o wózek to właśnie nie wiem o jaki wózek mi chodzi, tyle ich na rynku jest że ciężko wybrać taki który będzie odpowiedni. Ale dziękuję za Twoje rady, przydadzą się na pewno. Przy pierwszym dziecku miałam taki własnie wielki, który był ok do momentu wkładania go do samochodu http://mxf02.bbstatic.pl/images/smilies/square/no.gif. ......................MAMUSIA SYNKA - bardzo dziękuję za modele wózków, w wolnej chwili sobie poszukam na necie. ..................... Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

HEJ HEJ :-) ja nie to, że dopiero wstałam ale zdąrzyłam już sklep zaliczyc i sprzątnąc domek. Niestety mam kolejną nieprzespaną noc za sobą :baffled: no masakra. Niby zmęczona nie jestem ale przydałoby się zdrzemnąc no :dry:
Bryza -witaj w gronie marcówek...rozgośc się :tak:
Ania -to lec na domek i zdaj relację jak idzie remont :tak:
Marcia - ja patrzyłam na TVN player ale są tylko 3 ostatnie odcinki bo z miłą chęcią obejrzałabym te pierwsze ale gdzie jez naleźc?????
Ewa86- to miłego wypoczynku i fajnie, że rodzinka już wie...u nas za tydzień :happy:
Mamusiasynka- to oby dalej bez pawia. U nas peg perego marzył nam się już przy naszej córeczce ale był wtedy masakrycznie drogi cały zestaw dochodził do 3,5 tyś. Siostry mojego M wychowały w tych wózkach jedna 3 druga 2 dziecie i wózki są mega lekkie na nasze kamieniste drogi rewelacyjne no i jak dla mnie stabilne. Więc u nas perego ale na pewno Używany :tak:
Lady 87- no u mnie troszkę też wywaliło ale bardziej jak się najem. Mnie generalnie nci nie odrzuca wieczorem mam najgorzej bo jak nie śpię to wciągam a wczoraj to 21:30 kanapeczka z serkiem i ogórkiem oraz pomidorkiem poszła w ruch no masakra ale chcicę miałam :sorry2:
Secreto - wiesz co są różne szkoły. My z młodą 8 lat temu mieszkaliśmy wtedy u teściów i chciał nie chciał byliśmy w jednym pokoju. Potem jak do domu własnego się przeprowadziliśmy to młoda poszła na swój pokój dopiero jak skończyła 5 lat. Teraz mamy komfort, że dzieciątko może już od urodzenia zamieszkac we własnym pokoiku i ja popieram taką opcję.
Tym bardziej, że na prawdę jak płacze to nie sposób w cichutkim domu nie usłyszec kwilenia dziecka. Ja bym odradzała wstawiania kanapy bo skończy się to rozdzielnością małżonków a na prawdę dziecko spokojnie może spac w pokoiku samo no bylebyś była na tym samym poziomie tak :tak: Czy w tym samym pomieszczeniu czy w innym i tak musisz wstac do karmienia i przewijania a te parę kroków moim zdaniem nie robi na prawdę różnicy. U nas nie było chyba ani razu opcji, że młoda spała z nami.
My rozważamy z mężem bo sypialnie mamy 21 m więc Maluch może zamieszkac przez jakiś czas z nami ale ja jestem jednak za tym aby spał od razu na swoim :tak:Mamy wielu znajomych u których ten modle się sprawdził

IKA - BARDZO BARDZO MI PRZYKRO WIEM CO CZUJESZ

Cześć dziewczyny! Właśnie wróciłam z zakupów. Po drodze uśmiechała się do mnie cukiernia...a w niej karmelowo orzechowy snickers... nie wytrzymałam...kupiłam olbrzymi kawałek ciasta i gnałam do domu żeby się na niego w samochodzie nie rzucić ;-) zrobiłam sobie kawkę i własnie się opycham ciastem...normalnie mam jakiś "PODNIEBIENNY ORGAZM"!!! masakra! Czuję się jak jakiś neandertalczyk dziczejący na widok jedzenia :szok:

A tak z innej beczki. Czy zamierzacie jakoś dokumentować przebieg waszej ciąży? Bo ja np akurat mam w domu porządny sprzęt fotograficzny (z racji zawodu męża). I jak moje dwie koleżanki były w ciąży to co kilka tygodni spotykałyśmy się i robiłam im zdjęcia - w tym samym miejscu, w dokładnie tym samym ustawieniu i po 9 miesiącach wyszedł z tego fajny montaż:) Robiłam im foty w pozycji stojącej bokiem i przodem. Widać było jak się zmieniają:) i dla siebie chyba zamierzam zrobić taką samą pamiątkę. Polecam, bo moje kumpele były bardzo wzruszone jak im to potem oddałam ładnie zmontowane.

cześć Dziewczynki! zrobiłam sobie multiposta z cytatami i mam zamiar na kilka Waszych postów odpisać.

pinki1980- co do wózeczków, ja mam pytanie czy Tobie chodzi o taki 3w1?
Z pespektywy czasu stwierdzam, że NAJLEPIEJ kupić wózek spacerowy z opcją pozyzji leżącej. Bo potem tak czy siak się kupi zwykłą spacerówkę. Ja mam wózek 3w1 i on jest ok dla dziecka do 6msc bo potem to kareta i jest niepraktyczny (ja mam z tych tanich w 2011 zapłaciłam 800zł z fotelikiem)
zgadzam się! my mieliśmy wózek 3w1 firmy TAKO, model Jumper. bardzo fajny i kupiliśmy u producenta (w mojej okolicy jest wiele firm produkujących wózki i można sobie jeździć na koniec roku, bo wystawiają na sprzedaż jakieś ostatnie sztuki albo po prostu z małymi defektami, które nie nadają się do sklepu - nasz miał defekt w postaci brakującej parasolki :-D niecałe 800 zł). Lilka sobie pojeżdziła jak leżała, potem trochę na siedząco, ale jednak nie ma to jak spacerówka. Teraz mamy spacerowy Coneco Traffic, dla mnie bomba! też kupiony u producenta, bo firma Coneco jest kilka km od nas.

Mam pytanie trochę z innej beczki:p Dziewczyny jak uważacie, czy noworodek po urodzeniu powinien mieć wstawione łóżeczko do sypialni rodziców, czy też mieć już swój pokoik. Ja chciałabym, żeby miał łóżeczko w swoim pokoiku i np. można by tam wstawić rozkładany fotel, żeby móc tam z nim spać ? Nie chciałabym zostawiać oczywiście dziecka samego z wiadomych względów. Mój mąż uważa, że powinno być z nami przynajmniej przez rok, ale boje się, że potem ciężko będzie i nam i maleństwu się przestawić.
napiszę Ci jak u nas było. mamy piętrowy duży dom, więc pokoi starczy dla wszystkich. jest nasza sypialnia, jest duży pokój dzienny i pokoik Lilki, urządzaliśmy go specjalnie dla Niej, ale łóżeczko przez pierwsze pół roku stało u nas. tak czułam się bezpieczniej, wolałam mieć na nią oko. karmiłam piersią i odkładałam ją z powrotem do swojego, nigdy z nami nie spała. tylko tu chodziło o taki mój komfort psychiczny ;-) dla bliźniaków też się znajdzie pokój :-D

Mamusia, ale masz luksusy ;)
U nas Nuśka wstaje między 6 a 7. Franek mógłby spać do 8-9, ale budzimy go, żeby potem za długo nie siedział wieczorem. Padają maluchy o 20 i mamy luuuz :D
Dziś Franek wstał pierwszy, o 6!!! Ale dlatego, że u Dziadków jesteśmy i chciał już na pole lecieć. Siedział potem godzinę na łóżku z piłką w ręce i czekał, aż się wszyscy obudzą ;)
moja Lilka nigdy nie wstaje przed 8, a czasem zdarza się, że o 9. zasypia wieczorem o 19:30-20:00. tak jest odkąd skończyła pół roku. bywało, że musiałam ją zbierać z łóżeczka np. o 7, bo trzeba było gdzieś jechać, to normalnie sen jak kamień.. mogłam ją ubrać, nakarmić butelką, wsadzić do fotelika, pozapinać.. oka nie otworzy :-D
Melduję się z powrotem:-)
Witam nowe mamusie:happy: gratuluję pozytywnych testów;-)

Ja cały tydzień spędziłam w szpitalu. W poniedziałek rano obudziłam się z krwawieniem o intensywności @ i pojechałam szybko na IP. Zostawili mnie. Wyszłam wczoraj. Już plamię delikatnie na brązowo - bardzo malutko:happy: Z dzidzią jak na razie ok. Widziałam bijące serduszko:-), ale nie wiem nawet czy prawidłowo biło, bo lekarze skupili się na krwiaku i .... odkrytej drugiej komorze w macicy:szok:. Mimo sugestii jednej lekarki, że to może być ciąża bliźniacza, lekarz główno-dowodzący pokiwał z powątpiewaniem głową i skłaniał się raczej ku opcji macicy dwujamowej, z której to właśnie krwawi... także wyszłam ze szpitala z większym mętlikiem niż poszłam:baffled: ale dzidzia ok, a więcej będę wiedziała w poniedziałek, bo mam wizytę u mojego gina o godz. 21:00. Mam nadzieję, że mnie porządnie przebada i wszystko wyjaśni. Eh... mówię Wam... nie było najfajniej...
przykro mi, że musiałaś trafić do szpitala :-( teraz będzie dobrze, nie martw się!

Dziewczyny wczoraj dowiedzialam się, że moja kruszynka jest już aniołkiem.
Życzę wam wszystkim pomyślnego rozwiązania w marcu, wszystkie bądźcie jak najlepszej myśli.
Powodzenia.
ściskam Cię mocno, mocno! choć nie wiem, czy jeszcze tu zajrzysz .. dla Aniołka
[*]. Ciocie będą pamiętały.

A tak z innej beczki. Czy zamierzacie jakoś dokumentować przebieg waszej ciąży? Bo ja np akurat mam w domu porządny sprzęt fotograficzny (z racji zawodu męża). I jak moje dwie koleżanki były w ciąży to co kilka tygodni spotykałyśmy się i robiłam im zdjęcia - w tym samym miejscu, w dokładnie tym samym ustawieniu i po 9 miesiącach wyszedł z tego fajny montaż:) Robiłam im foty w pozycji stojącej bokiem i przodem. Widać było jak się zmieniają:) i dla siebie chyba zamierzam zrobić taką samą pamiątkę. Polecam, bo moje kumpele były bardzo wzruszone jak im to potem oddałam ładnie zmontowane.
ja z poprzedniej ciąży mam tylko zdjęcie w 8. miesiącu, które wkleiłam do Albumu z pierwszych lat życia Lilki. nigdy nie myślałam o takim konkretniejszym fotografowaniu brzuszka. teraz tez pewnie nie.

Mrowkaa - myślę, że bardzo fajny pomysł. No my sprzętu fotograficznego nie mamy :-(...generalnie mąż ma jakiś tam full wypas telefon i zdjęcia z niego mega dobrej jakości więc może tym jakoś pomyślimy ale pamiatka bardzo fajna :tak:

reklama
jeszcze jedna sprawa, dotyczy nas tu wszystkich. przeglądałam wczoraj inne działy przyszłych mam i mają m.in. wątek dotyczący kupionych rzeczy dla maluszka. subiektywnie myślę, że to super sprawa, bo często oglądamy np. wózki w internecie, czy jakieś inne akcesoria, a jednak rzeczywistość jest inna. często nie ma stacjonarnego sklepu w naszym mieście, a jednak upatrzymy sobie jakiś wózek i prosimy o opinie inne mamy, które już go mają. będzie można wstawiać zdjęcia naszych konkretnych rzeczy dla dziecka, czy po prostu pisać co się kupiło, jakie jest nasze zdanie i czy można to polecić innym mamom. nie zakładam jeszcze, tylko pytam, czy będzie to trafne? są wśród nas mamy, które będą miały pierwsze dziecko i już pojawił się problem wózków.

Do góry