reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

hej, nie mam siły więc tylko się przywitam.
Od rana znowu mam ból głowy i wymiotuję z krwią. Na 17.50 umówiłam się do gastrologa, bo trochę już mnie to niepokoi, tym bardziej, że nie bardzo co miało mnie podrażnić, bo jadłam tylko budyń. Nie wiem tylko jak tam dojadę bo mój mąż jak wczoraj na 10.00 wyszedł do pracy, to do tej pory nie wrócił :baffled:, trzecia zmiana leci, chociaż pracuje w systemie jednozmianowym. Jak się obudziłam przed 8.00 i zobaczyłam, że go nie ma to zadzwoniłam zapytać się czy mu delegację i dietę wypłacą.

trzymajcie się
mamusia synka, kciuki za wizytę

reklama
malpawzoo no właśnie nikt nas nie zrozumie bo nigdy nie zobaczył i nie przeżył tego co my.. najgorsze było to jak raz mi mąż powiedział, że chyba bym, chciała żeby coś wykryli skoro tak mówię :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:masakra dostał taki opiernicz, że mam nadzieję, że już w życiu czegoś takiego nie usłyszę.. bycie nieświadomym ma swoje plusy i minusy tak samo jak nasza wiedza.. dzięki niej moja koleżanka z pracy wykryła zaraz po urodzeniu swojej córki guz w nerce (nefroblasomę) w niezaawansowanym stadium.. gdyby nie była taka dociekliwa i nie robiła USG ot tak.. to pewnie gdyby poczekała na objawy to to byłby już IV stopień praktycznie niewyleczalny.. więc niech sobie mówią co chcą wole być panikara i dmuchać na zimne :)

19ania90
mam zadzwonić kolo 18, wierzę,że będzie dobrze i że faktycznie przechodziłam to już dawno :)

alesia masz rację nie zwlekaj z wizytą

19ania90 zrobiłam IgM, awidność kazał zrobić dopiero za jakieś 4 tygodnie.. mi chodziło tylko o to, czy od lipca do sierpnia nie chorowałam... gdybym zachorowała w tym czasie myślę, że do teraz IgM było by chociaż lekko podwyższone..Igm przy cytomegalii spada aż do półtora roku od zakażenia, awidność zrobię przed następną wizyta, zresztą jeszcze dzisiaj zadzwonię do lekarza i jeszcze raz się dopytam.

edit.. dzwoniłam teraz do swojego ginekologa i powiedział, żebym się już nie stresowała.. bo skoro igM teraz jest ujemne to na pewno nie przechodziłam cytomegalii teraz tylko kiedyś.. IgM by było podwyższone przynajmniej 3 miesiące od zachorowania .. więc już nie szaleje :p

Ostatnia edycja:
Co do konstrukcji domu to ja sie nie znam. Mam caly drewniany, jedynie piwnica murowana i komin. Taki typowy norweski :p plus ze za kazda zmiana drewna moge wybierac inne i ukladac poziomo lub pionowo, z kolorem tak samo

Aneta, a jak Wam się w takim drewnianym mieszka? I co to znaczy - przy zmianie drewna? Jakie drewno zmieniacie? Na domu??

No i Nuśka ma 38 stopni.
Tak myślałam, że tak będzie. Franek się wykupi lekkim katarkiem, a ta rozłożona całkiem. Włączam dziś inhalacje, a jutro pewnie lekarz :/

Małpawzoo, pewnie. W waszym przypadku nie było nad czym się zastanawiać :)

Ewula, najchętniej okolice Zawadzkiego :) Lubię ten rejon. Ale tak jak pisała Małpawzoo, porównaliśmy ceny mieszkań na rynku wtórnym i pierwotnym i ku ogromnemu zaskoczeniu, bardziej opłaca się brać od developera.
Na pewno nie chcę wieżowca. Moje poprzednie mieszkanie (szczęśliwie sprzedane) było właśnie na 9. piętrze. Oglądaliśmy mieszkania na Maciejkowym Wzgórzu i nam się bardzo spodobały :) Tam ogólnie powstaje masa nowych bloków. Taki "rozkwitający" rejon. Zobaczymy :)

reklama
wizyte mam dopiero na 18tą więc kupa czasu jeszcze...........

odwiozłam Kurczaka do przedszkola, pojechałam do Lidla a tam dzikie tłumyyyyyyyy :szok::szok::szok::szok::szok::szok: ale udało mi sie kupic te buciki i bluzeczki Kurczakowi :-) potem pojechałam do siostry i zrobiła mi paznokcie żebym wygladała jak człowiek :-) teraz lece gotowac obiadek, dzis ziemniaki, fasolka szparagowa i kotlety mielone mniammmmmm

Do góry