reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja za dwa tygodnie idę na urlop to moja szefowa się śmiała że jak już pójdę to nie wrócę zwłaszcza że idę na 2 tygodnie :-D powiedziałam jej że wrócę bo chce pracować przynajmniej do końca roku a nic mi nie ma żebym nie mogła pracować nie licząc bóli kręgosłupa ale to zawsze sobie mogę usiąść i chwilę odpocząć miedzy klientami. Także chyba była zadowolona z tego że jeszcze im nie uciekam :-D

reklama
Aneta, potwierdzam, co mówi Carri - ja mieszałam z Bratem w pokoju aż do studiów :) Na 20 metrach. Ale wyboru nie miałam, bo nie mam siostry :D

Małpawzoo, zazdroszczę budowy :) To musi być fajne uczucie :) Macie jakąś jedną firmę na zrobienie wszystkiego czy powoli różne ekipy zatrudniacie?
My myślimy o domu pasywnym, ale właśnie wiele od działki zależy. Ale na pewno pompę ciepła będziemy robić :) No i chciałabym piwnicę, ale to zależy też od ziemi i kosztów. Chcielibyśmy się zamknąć w 300-350 tys.
No i garderoba w każdym pokoju, ewentualnie zabudowana szafa. Nie znoszę szaf-mebli. Wielkie to i brzydkie ;)
Spiżarka przy kuchni też super sprawa! Pralnię byśmy robili w kotłowni :)

Cofałam się, żeby nadrobić zaległości i zatrzymałam się na poście Ozili o paznokciach :)
Parsknęłam śmiechem :) Ciąża to jednak "fajny" stan ;)

Odnośnie domów - planujemy właśnie zakup mieszkania i będzie to pewnie ok 70m2. Więc na pięć osób szału nie będzie ;) Ale damy radę :)

Ewa, jak przeczytałam o cenie za dom, to uśmiechnęłam się z zazdrością. U nas mieszkania 48m2 chodzą za ponad 200 000 zł. :/ Większe, około 60-70 m2, to już koszt ok 300 000 zł.

Gratuluję udanych wizyt i czekam na kolejne wieści :)

U mnie dzieci będą na 100% w jednym pokoju, bo mimo 3 pokoi i 60 m2, to salon jest przejściowy i nie zrobię sobie z niego sypialni. A prognozy są takie, że teraz ma być dziewczynka (jupi).
Z resztą większych obaw nie mam; to czy się rodzeństwo będzie dogadywać nie zależy od płci tylko od nas rodziców, takie jest moje zdanie :) Mam trójkę kuzynów dziewczyna + 2 chłopaków którzy wiele lat mieszkali w jednym pokoju i nie znam bardziej kochającego się rodzeństwa, ale tam nigdy nie było wyróżniania kogoś z nich czy tym podobnych akcji.

Dziewczyny potrzebuję rady! Jaki płyn do mycia szyb nie zostawia smug?? Bo mnie normalnie szlag trafi :p

Babygg, a w jakich okolicach chcecie szukać?? Wiesz, w wieżowcach pewnie jest taniej, zwłaszcza, jeśli lokal jest do generalnego remontu.

Ja nawet nie mam co pisać bo u mnie nudy, pojechałam do rodziców na parę dni. Dzisiaj tylko odbieram wyniki tej nieszczęsnej cytomegalii.
Ewula_m ja mam takie zacieki właśnie na kafelkach czarnych w łazience i polecam mopa parowego :)

Ja już się nie wypowiadam o cenach mieszkań w Krakowie bo za 300 tys to max można mieć z 45 m2 :|
więc zazdroszczę wam domów.. i zazdroszczę osobą, które już mają np. po dziadkach działkę w Krakowie albo nawet mieszkanie.

Mamusia synka będzie dobrze.. chociaż rozumiem Twój strach bo ja też panikowałam przed połówkowym i ciągle pytałam, czy nie ma rozszczepu podniebienia, kręgosłupa, wad przełyku, serca itd :p tym bardziej, że jak mi lekarz powiedział, że to IgG takie wysokie to już naprawdę położyłam się na tej leżance ze łzami w oczach:( Trzymam mocno kciuki za Twoją dziewczynkę :)

Aneta
no to faktycznie w takim dużym domu w 3 ciasno :D zamieszkaj więc w moich 56 metrach :p

My mamy 44 m w tym salon z małym aneksem kuchenym i jakoś się będziemy musieli zmieścić. W sypialni teraz śpimy w trójkę, a będziemy w 4. Narazie pewnie kupię kołyskę, bo drugie łóżeczko mi nie wejdzie. A jak Małe skończy pół roku i z kołyski wyrośnie, to wtedy się będziemy zastanawiać. Po za tym w planach mamy powiększenie metrażu, na razie o tym nie myślę. Ważne, że mamy gdzie mieszkać, że jest fajnie i ok, ludzie nie w takich warunkach musze się gnieździć i też dają radę. A dla dzieciaków ważne jest aby miały się gdzie bawić i tyle.

Ewa 86 co do domów pasywnych to też się tym interesowaliśmy, ale mnie trochę rozczarowuje ich wygląd zewnętrzny. Polecam oprócz pompy, która ma swoich przeciników i zwolenników i z tego co wiem potrzebna jest duża działka, też system rekuperacji. Na tym jest wiele oszczędności ciepła, zwrot na poziomie 30%.
Widzę, że niektore z Was są już nieźle przeczołgane przez ekipy budowlane, projektowe itd.

Tadzik chory... zapalenie krtanii, narazie bez antybiotyków, ale do kontroli w sobotę. Mam nadzieję, że niczego więcej wczoraj nie złapał, bo pogrom był na tym dyżurze i wiekszość dzieci w nieciekawym stanie. Noc w miarę spokojna, ale kaszel okropny.

Dziewczyny potrzebuję rady! Jaki płyn do mycia szyb nie zostawia smug?? Bo mnie normalnie szlag trafi :p

.

Ewula_m ja polecam po umyciu szyb przemycie je jeszcze preparatem ocet - woda w stosunku 1:1. Smierdzi strasznie, ale smug nie zostawia. Swego czasu byłam zafascynowana Perfekcyjną Panią Domu i tą poradę zastosowałam u siebie i działa. Takie roztwór mam zresztą ciągle w użyciu. Myje nim też glazurę w łazience i płytki nad blatem w kuchni.

Baby, my właśnie ze względu na ceny mieszkań decydujemy się na dom :)
Nasze 52 metry kosztowały nas 260 tys. - rynek wtórny i najtańsza dzielnica Krakowa!
Mieszkanie takie, jakie byśmy teraz chcieli, czyli 70-80 metrów, to koszt 500-600 tys. do remontu, z rynku wtórnego!
Za tyle to ja działkę kupię i dom wybuduję! 100-metrowy! Tyle że pod miastem. Ale teraz i tak jadę godzinę do centrum, więc żadna różnica.

Megi, to fakt, brzydkie te domy jak noc :)
Mój Mąż się zna na energiach odnawialnych, więc coś tam na pewno wymyślimy :) Ale gdyby tylko wody nie były za głęboko, to jednak pompa w pierwszej kolejności będzie brana pod uwagę. Tym bardziej że dofinansowanie można dostać :)

No i Nuśka już wstała :/ Ech... 5 stron zdążyłam zrobić.

malpawzoo
Spokojnie o to tez pytałam :p wymieniłam tylko niektóre ... lekarz tylko powiedział do mojego Pawła.. jak pan może z nią w domu wytrzymać :p

reklama
secreto o której odbierasz wynik z cmv? daj potem znać co i jak! &&& trzymam kciuki za wynik ujemny!
megi pegi zdrówka dla malucha!!!
mamusia synka &&& kciuki za wizytę!!!! czekamy na same dobre wiadomości!!!!
Aneta też bym chciała żeby nam w takim domu było ciasno :p nie masz co narzekać.... my mieszkamy w bloku na 62m i dajemy rade :)

miłego dnia dziewczyny!

Do góry