reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Alesia - jestem z pod Warszawy i do Factory mam ok 70 km...więc w sumie dla nas??Mh wyprawa. Ale masz rację...może na Marcia - buty rewelacyjne...chociaż dla mnie :sorry2: nawet taka przecena to i tak mega drogo :-(...Ale super, że mała ma płaszczyk :tak:i obie jesteście zadowolone.
Jagna- to ja dziś patrzyłam w necie na buty dla mojej gwiazdy i co :szok: 34 muszę kupić...NO SZOK kiedy nam te dziewczyny porosły ?
PRZEPIS DAWAJ :tak:
Co do becikowego Dowiem się jeszcze w gminie... i dam wam znać :tak:
Mamusiasynka- a wiesz co? Ja zadzwonię jeszcze do gminy, bo chyba gmina zajmuję się wypłatami becikowego. Bo ja już patrzyłam czy my się załapiemy...ale jak mówisz, że tak liczyć mogą to cholercia nie wiem sama? :nerd: DOPYTAM W GMINIE!

Ja wczoraj widziałam fajne grube śpiochy takie w sumie jak kombinezonik polarowy...Boski był..Ale jeszcze się wstrzymałam, bo nie wiem co tam w pudłach od siostry mam.

My nawet nie liczyliśmy jeszcze dokładnie jak z tym becikowym??? Załapiemy się czy nie? Ale moim zdaniem warto składać niech sobie panie w gminie liczą ...ale oboje jesteśmy ubezpieczeni dodatkowo i z samego tego dostaniemy na łepka po 1800 zł więc buziol mi się cieszy, bo jednak potem tylko 80 % pensji a wiadomo każdy grosz się przyda. Jak dojdzie do tego becikowe, to na prawdę super byłoby...No ale wiadomo do marca to jeszcze się tyyyle nazmieniać może, że dopóki na koncie nie zobaczę to ....

reklama
A ja sierotka byłam w h&m szukać, i nie znalazłam działu mama... nie wiem, może nie umiem patrzeć... w lumpeksach gdzie byłam też nie było ciążowych, ale sweterki takie wiązane pokupowałam. Muszę się zapytać koleżanek dzieciatych czy gdzieś miały upatrzone, chyba że któraś z Was jest z Wrocławia i coś może podpowiedzieć?

Jak ktoś się obawia alergii na zwierzątko, to polecam shih tzu - takie małe śmieszne coś, jak mu włosy urosną to są dłuższe niż pies, ale można golić. Właśnie rzecz w tym, że ten pies ma włosy, a nie sierść, i nie ma czegoś tam w ślinie, i nie uczula - sprawdzone na szwagierce alergiczce. U mnie w rodzinie jest taka psinka, wygląda jak zabawka, ale z drugiej strony problem z nią taki, że ma energii za 10 psów i skacze jak pchełka, czasem nie patrzy gdzie... do zupełnie małego dziecka może być problem. Ale już takie kilkumiesięczne to bez problemu, też mamy sprawdzone w rodzinie, psinka się boi dzieci, bo ją ciągną za włoski. Może ta mama, która obiecała starszemu dziecku pieska, pomyśli o takiej zabaweczce po kilku miesiącach od porodu?

Alesia - jestem z pod Warszawy i do Factory mam ok 70 km...więc w sumie dla nas??Mh wyprawa. Ale masz rację...może na Marcia - buty rewelacyjne...chociaż dla mnie :sorry2: nawet taka przecena to i tak mega drogo :-(...Ale super, że mała ma płaszczyk :tak:i obie jesteście zadowolone.
Jagna- to ja dziś patrzyłam w necie na buty dla mojej gwiazdy i co :szok: 34 muszę kupić...NO SZOK kiedy nam te dziewczyny porosły ?
PRZEPIS DAWAJ :tak:
Co do becikowego Dowiem się jeszcze w gminie... i dam wam znać :tak:
Mamusiasynka- a wiesz co? Ja zadzwonię jeszcze do gminy, bo chyba gmina zajmuję się wypłatami becikowego. Bo ja już patrzyłam czy my się załapiemy...ale jak mówisz, że tak liczyć mogą to cholercia nie wiem sama? :nerd: DOPYTAM W GMINIE!

Ja wczoraj widziałam fajne grube śpiochy takie w sumie jak kombinezonik polarowy...Boski był..Ale jeszcze się wstrzymałam, bo nie wiem co tam w pudłach od siostry mam.

My nawet nie liczyliśmy jeszcze dokładnie jak z tym becikowym??? Załapiemy się czy nie? Ale moim zdaniem warto składać niech sobie panie w gminie liczą ...ale oboje jesteśmy ubezpieczeni dodatkowo i z samego tego dostaniemy na łepka po 1800 zł więc buziol mi się cieszy, bo jednak potem tylko 80 % pensji a wiadomo każdy grosz się przyda. Jak dojdzie do tego becikowe, to na prawdę super byłoby...No ale wiadomo do marca to jeszcze się tyyyle nazmieniać może, że dopóki na koncie nie zobaczę to ....
Tak tylko Ty 34 rozmiar 8 lace a ja 31 rozmiar 5,5 rocznej pannie
Ciasto się chłodzi
Dowiedz się czy jest karencja na zmianę, na większa składkę

Hej dziewczyny... Przeczytalam zalegle strony. Nie pamietam kto o co pytal :p

Jesli chodzi o emu to ja polecam ale na snieg albo wogole nic, bo jak jest ciapa albo mega deszcze to przemakaja tak samo jak podrobki.
Bardziej sie zasranawiam teraz na huntersami z taka zimowa skarpeta w srodku. Ale jeszcze musze to obmyslec.
Teraz w tym roku chce kupic buty zimowe cos ala trapery :p twarde, nie przemakalne i na grubej gumowej podeszwie zebym sie nie przewrocila np na sankach z corka

Co do kombinezonow to dla malenstwa mam dwa, jeden beazowy z h&m taki misiek, a drugi normalny blado rozowy.
Moja mala juz dzisaj na spacerku byla w kombinezonie ale nie takim grubym, bardziej jesienny. No ale przy 0 stopniach czy nawet tych 5-6 w poludnie to na co mam czekac. Zima idzie do mnie duzymi krokami...a snieg nawet do maja... :(

Co do kotka to zdecydowalismy sie wziasc ale takiego 3-4miesiecznego zeby wszystkiego nauczyc. No i chcemy dziewczynke. Myslalam nad maine coon, ale ponoc czesto umieraja na raka. Podoba nam sie tez nasz zwykly kot norweski, dlugowlosy :) musze poszperac na necie i znalesc cos ciekawego :)

aneta, super że mieszkasz w innym kraju i to co dla ciebie zwykłe u nas całkiem niezwykłe :) bardzo rozbawiło mnie że kot norweski długowłosy jest u was zwykły. U nas to raczej podchodzi pod rasowe, a zwykły to taki dachowiec :-) super!

Karolinusia ja podeszlam do tego wlasnie w taki sam sposob bo znajac moje szczescie to pewnie by bylo jak z kolezanka co ktoras pisala ze skonczylo by sie w sadzie i kasy by nie bylo i uzeraj sie z nimi , nie mam na to sily

Hej :)
Doczytałam po łebkach i odpowiadam na szybko, bo Mąż na film woła ;)

Dobry wieczor dziewczyny mamy wynik NASZA CORECZKA JEST CALKOWICIE ZDROWA. Dziekuje wszystkim za wsparcie <3

Rewelacja! Gratuluję! :) Świetne wieści :)

Jakie polecacie spodnie dla kobiet w ciazy?

Ja mam 2 pary ze sklepu z odzieżą dla kobiet w ciąży. Rewelacyjne, ale niestety jedne spodnie letnie, a drugie na mnie za małe, bo w ciąży z Frankiem sporo przytyłam i teraz w nich pływam :/
Od znajomej mam dżinsy z H&M i jestem bardzo zadowolona.
A w poprzedniej ciąży kupiłam jeszcze takie: SPODNIE CIĄŻOWE OGRODNICZKI 2 w 1 -MOTYWY- M (3586624859) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - i też są super. Ten panel rzadko używam, ale można go całkiem odpiąć :)
Po domu polecam takie: Spodnie dresowe DOMYOS - Odziez damska fitness Taniec, Gimnastyka - Decathlon - przydadzą się na fitness po porodzie :p Kupiłam je grubo przed ciążą i nie z myślą o ciąży, ale pochodzę na pewno do końca, bo mają szeroką gumkę w pasie i są bardzo miękkie i wygodne.

Dziewczyny mam pytanko, planujecie kupować kombinezony???

Nie planuję, bo mam całą siatę w różnych rozmiarach ;) Uzbierało siętego mnóstwo ;)
Na allegro można odkupić takie małe rozmiary za grosze (ja kupiłam dla Nuśki rozm. 62 w ubiegłym roku chyba za 30 zł z wysyłką - jak nowy, po jednym dziecku, tego się nie da zniszczyć:)).

U nas ok.
Wymieniliśmy dziś wreszcie Nuśce fotelik z małego (cabrofix) na środkowy (tobi), a Franek przeskoczył na największy (rodi). Wszyscy zadowoleni :)

Polecam dziewczynom z Krakowa sklep For Kids - mają najtańsze foteliki Maxi Cosi! Na allegro nawet nie ma taniej, a te z najniższą ceną są od nich właśnie.
Rodi kupiliśmy u nich za 335 zł. Potem byliśmy w smyku i identyczny fotelik kosztował ponad 450 zł!!!

Zaraz wrzucę te informacje też na wątek zakupowy.

reklama
Dzien dobry dziewczynki;-)
doczytalam wreszcie, wczesniej przez prace nie malam czasu pisac.

gingerka super!, no widzisz, to teraz jak mowilam relax w ciazy prawda?

co do wielkosi dzieci to hm....to ja Wam powiem, ze chyba najwieksze z Was mialam ( zreszta na odzdziale tez byl najdluzszy) ja mam 172-173, tato 190, moj syn urodzil sie 60cm, i 4290! ...urodzil sie cos w 40 tyg, no a teraz ma prawe 18 lat, 46 nr buta i 190:-D

teraz moj m jest tez wysoki bo ma ok 187, ale jest bardziej cienkokoscisty,wiec mysle, ze dzidzi bedzie troszke mniejsze.

co do ciuchow, to u mnie troszke latwiej bedzie, bo jet na odwrot i lato idzie, wiec nie potrzebuje duzo okryc ciazowych, ot pare tunik i sukienki letnie mysle, sandalki i klapki , z wozkiem sie jeszcze wstrzymuje i tez inaczej, bo tu sniegu w ogole ne ma, i zadnych kombinezonow sie nie ubiera, wiec sie bardziej bede skupiac na lekkosci i porecznosci wozka:-)

ja wczoraj smiesznie, bo zdezylam sie z moim m, on wychodzil z kuchni ja wchodzilam...no i dostalam lbem w policzek:baffled:, bidny sie tak wystraszyl, bo huk byl, jemu nic sie nie stalo, no a ja przykladalam lodem i tylko troszke moze bedzie siniaczek na kosci policzkowej , na szczescie nie sliwa pod okiem:sorry2:bo my niezle w pracy to wygladalo hihi

no i tak juz...na liczniku 15 stka:-)
co do ruchow, to nie jestem pewna, chyba dwa razy poczulam takie jakby cos niby zaklucie kolo pepka, ale to nie wiem, z synem to byly ewidentnie motylki i tez nie pamietam kiedy, bo to dawno bylo, wiec ja pewnie cos jak pierworodka teraz :laugh2:, wiekszosci rzeczy nie pamietam!

ja to sobie takie progi robie, teraz nastepnym progiem jest wizyta po 16 tyg-9/10, pozniej polowkowe po 19 tyg tu sie robi i wszystko bedzie ok....tak mysle teraz, ze w koncu tak, bo nie mozna ciagle czytac i myslec o zlych rzeczach i chocaz sie boje to trzeba to wywalic z glowy i wlasnie myslec pozytywnie!;-) I mysle, ze na tym watku tak powinno byc.

milego dnia Wam zycze:-)

P.s.dodalam dwa zdjecia brzucholka:-)

Ostatnia edycja:
Do góry