reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nikusia jak urodzimy w 2014 i złożysz wniosek o becikowe do końca października 2014 roku to dochod z 2012roku się liczy a jak złożysz wniosek 1 listopada to dochod z 2013 roku, dowiadywałąm się dokładnie bo mój m w 2013 zmienil prace i duzoo zarabia i z dochodem z tego roku moglibyśmy się nie załapać a z 2012 roku się spokojnie załapujemy........

Ja mam kombinezon błękitny, brązowy misiowy i biały bo moja siostra rodziłą synka na koniec stycznia i mam w spadku :-)

Monisia ta stopa tak dużo nie rośnie, pod koniec ciąży jest wielka i napuchnieta ale nie sadze ze rozciąga się bardziej niż pol cm :-)

reklama
Nikusia jak urodzimy w 2014 i złożysz wniosek o becikowe do końca października 2014 roku to dochod z 2012roku się liczy a jak złożysz wniosek 1 listopada to dochod z 2013 roku, dowiadywałąm się dokładnie bo mój m w 2013 zmienil prace i duzoo zarabia i z dochodem z tego roku moglibyśmy się nie załapać a z 2012 roku się spokojnie załapujemy........

Ja mam kombinezon błękitny, brązowy misiowy i biały bo moja siostra rodziłą synka na koniec stycznia i mam w spadku :-)

Monisia ta stopa tak dużo nie rośnie, pod koniec ciąży jest wielka i napuchnieta ale nie sadze ze rozciąga się bardziej niż pol cm :-)
Ja się w takim razie nie załapię:wściekła/y::wściekła/y: Kurcze a by się przydało, nie liczą kredytów na mieszkanie,a na to kupa kasy idzie:baffled: A na wózek bym miała:wściekła/y:

Mnie muli z głodu, przez zęba nic nie jadłam

19ania90 - mam nadzieję, że wszystko ok u was!.
Gingerka - wielkie gratulacje!!!! Mam nadzieję, że teraz już w ogóle same dobre wiadomości będą na forum!

A co do zwierząt - najbardziej uczulają małe futerkowce - świnka, chomik, królik. Pies i kot są mniej "niebezpieczne", no ale to wiadomo, że zależy od egzemplarzu dziecka:laugh2:

Ostatnia edycja:
jagna, no właśnie te kredyty, bez nich byłaby bajka
malpawzoo, a ja mam straszne uczulenie na koty (przynajmniej tak mi zawsze wychodziło w testach) a kota miałam przez lata i nic mi nie było. Tylko że u nas w domu nie ma dnia bez odkurzania więc kłaki też nie latały.

Nie no, ja nie twierdzę, że nie można mieć uczulenia na koty, ale z praktyki wynika, że jak ktoś ma uczulenie na kota czy psa to prawie na pewno rozwinie też alergie na małe futerkowce, a w drugą stronę już niekoniecznie. Ale teraz są też specjalnie hodowane jakieś hipoalergiczne koty, może to jest rozwiązanie dla alergików kochających zwierzęta?

Witajcie Dziewczyny !!!
Ja też dziś zaliczyłam zakupy i powiem Wam że niespodziewanie kupiłam sobie fajny płaszczyk na zimę w Reporterze (przeceniony z 260 zł na 100 zł) a jego zaletą jest to że mogę bez problemu przestawić guziki i na 100 % do końca ciąży się w niego zmieszczę. A po urodzeniu guziki wrócą na swoje miejsce i też będę mogła w nim chodzić. W sumie nastawiałam się na jakiś zakup w ciuchlandzie ale już od miesiąca szukałam i nic. Więc się ogromnie ciesze bo w zasadzie już wszystko z ciążowych ciuszków mam. A spodnie polecam też H&M MAMA - ja w ciuchlandach kupiłam 3 pary po 13-14 zł w tym jedne bojówki i 2 pary dzinsów. W leginsach to dla mnie już za zimno.

Mój Wojtuś wczoraj też jakiś wypadkowy dzień miał - spadł podczas schodzenia ze schodów - żebyście widziały moją reakcję - ZEROWA :-) normalnie stanęłam i nie wiedziałam co mam robić (a szybka reakcja z moim brzuszkiem to już nie bardzo) i tylko wydawałam z siebie jakieś dziwne piski :-) teraz mnie to śmieszy a wtedy to masakra. a śmieszy mnie dlatego że w sumie to skończyło się na wielkim ataku śmiechu ze strony Wojtusia (po bardzo krótkim płaczu). Zaczął się sam z siebie śmiać że wymyślił schodzenie ze schodów metodą na szczupaka. Dobrze że miał bardzo gruby bezrękawnik i to zamortyzowało upadek. Są tylko siniaki na nóżkach. No i tego samego dnia jeszcze ze dwa razy gdzieś się przewrócił.

A jeśli chodzi o kombinezonik to ja mam po Wojtusiu (niebieski) jeden i jeden dostałam (różowy) więc mam z głowy.

Gingerka - bardzo się ciesze że Wasz dzidziulek zdrowy. Mam nadzięję że teraz uda Ci się odsapnąć i mniej denerwować.

Miłego popołudnia życzę wszystkim.

Aha mam prośbę (Carri juz chyba też o tym pisała) żeby linki i różnego rodzaju przepisy kulinarne wklejać do "MARCOWE MNIAM" a linki dotyczące zakupów do wątku zakupowego. Łatwiej nam będzie później je odszukać. Dzięki.

reklama
Pinki, ja zauważyłam, że dzieci nieraz maja taki dziwny dzień, że jak by nie szły i tak się wywalą:baffled: Celina jak ostatnio tak miała to porwała spodnie, a później na placu chyba z 5 razy płakała, bo się wywróciła na równym gdzie biega codziennie
A co do kombinezonu to myślałam o takim polarowym, bo właśnie przeczytałam, że zima ma być do końca marca

Do góry