Mlodamama będziesz musiala swoja dzidzie klasc do lozeczka , mysle ze wtedy coreczka tez podłapie ze jak taka dzidzia spi w swoim lozeczku to, ona tez może. Na dzieci nie ma prostej reguly, , wiem ze dzieci potrzebują bliskości mamy ale z drugiej strony tez musza wiedzieć ze ich pokoik, lozeczko to cos dobrego a nie zlego. Ja na początku kladlam mala do lozka czytałam jej ksiazeczke a potem wychodziłam, jej placz wrzask nie był jednak do wytrzymania, jedna noc, druga - potem powiedziałam dość. Teraz jak jest zmeczona w nocy idziemy do jej pokoju czytam jej ksiazeczke az zasnie, nie leze z nia tylko siedze obok lozka i czekam . Pospi sama do 1 a potem wedruje do nas, potem ja ja spowrotem biore do jej pokoju i wracam , potem znow ona wraca , no to ja do jej pokoju ide spac i spie,po czym ona przychodzi do mnie i tak już spimy do rana.... I tak prawie każdej nocy... no coz do marca jeszcze troszkę , mysle ze może mi się uda choć troszkę nad tymi spacerami zapanować..... Jednak nie chce jej denerowowac i zamykac w pokoju bo wiem ze tez ma taki okres ze czasem widzi "pana" i przerazona biegnie do naszego pokoju, cala roztrzesiona i wtedy ma problem ze spaniem.
reklama
AnetaNorwegia
Fanka BB :)
Ewa 9msc to bardzo szybciutko jak na krowie mleko ja bym sie nie odwazyla.
A propo mm.
Czytalam ze z kazdym wyzszym numerem sa odejmowane witaminy a dodawany cukier. Nie wiem czy to prawda? W kazdym razie moja ma 10 msc i niby powinnam zaczac juz 3 ale kilka osob mi poradzilo zeby jeszcze pare msc dawac jej 2 bo jest w nim wiecej witamin.
A propo mm.
Czytalam ze z kazdym wyzszym numerem sa odejmowane witaminy a dodawany cukier. Nie wiem czy to prawda? W kazdym razie moja ma 10 msc i niby powinnam zaczac juz 3 ale kilka osob mi poradzilo zeby jeszcze pare msc dawac jej 2 bo jest w nim wiecej witamin.
Mrowkaa
Dziewczyny...potrzebuję PILNIE WASZEJ POMOCY. Chodzi mi o wybór wózka....ja niestety nie mam za bardzo doświadczenia żeby móc to fachowo ocenić,a mój mąż uparł się na taki: ESPIRO ATLANTIC Wózek wielofunkcyjny 3w1 FOTELIK (3560111231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
I chce go kupić już teraz - z róznych przyczyn, głównie finansowych (teraz po prostu ma na to środki). Bardzo Was proszę, pomóżcie mi ocenić ten wózek, może któraś miała taki lub podobny...help plissssss
I chce go kupić już teraz - z róznych przyczyn, głównie finansowych (teraz po prostu ma na to środki). Bardzo Was proszę, pomóżcie mi ocenić ten wózek, może któraś miała taki lub podobny...help plissssss
flower188
no Aneta ja z alergenami typu mleko, miod, orzeszki sie wstrzymalam do jakichs 2 lat ale to wazne zbey obserwowac dziecko; wydaje mi sie ze to bardziej chodzi o kalorycznosc mleka - porowanaj 2 z 3 jezlei chodzi o ilosc cukru moze?
joasia, carrie- jakos nie hce jej pzryzwyczajac do tego ze dalej ma "barierke" pewnie poduchy porozkladam na podlodze tylko, zreszta ona czasami u dziadkow spi w takim normalnym lozku i tylko raz zdarzylo sie jej spasc na poduchy
mlodamama -niestety nie doradze bo z jednej strony konsekwwencja jest wazna i zeby dziecko mialo sowje miejsce do spania a z drugiej jezlei wpada w spazmy no to bez przesady - nic na sile moze faktycznie tlumacz jej ze male dzidzisuie tylko z rodzicami spia w lozeczku a ona juz duza dziewczynka, pokazuj na lalkach, posiedz z nia w pokoju poza tym czasem dziecko naprawde ma potrzebe zasniecia w obecnosci rodzica (Karo zasypia sama, przytulamy sie na dobranoc opowiadam jej jakas bajeczke albo rozmawiamy o calym dniu, daje buziaka i ona sama idzie do lozka, zawsze mowie jej ze jestem w pokoiku obok gdyby mnie potzrebowala i ze mamusia zostawi otwarte drzwi zeby rano przybiegla do mnie ale czasem kweka i prosi zebym posiedziala z nia widocznie miala "ciężki" dzien i tego potzrebuje) tylko ze Karo jest juz wieksza wiec duzo rozumie ale zawsze tak staralam sie z nia postepowac nawet jak miala roczek bo nigdy nie wiemy co dziecko rozumie a czego jeszcze nie. i najwazniejsze nie moze wyczuc ze ty tez to tak przezywasz
joasia, carrie- jakos nie hce jej pzryzwyczajac do tego ze dalej ma "barierke" pewnie poduchy porozkladam na podlodze tylko, zreszta ona czasami u dziadkow spi w takim normalnym lozku i tylko raz zdarzylo sie jej spasc na poduchy
mlodamama -niestety nie doradze bo z jednej strony konsekwwencja jest wazna i zeby dziecko mialo sowje miejsce do spania a z drugiej jezlei wpada w spazmy no to bez przesady - nic na sile moze faktycznie tlumacz jej ze male dzidzisuie tylko z rodzicami spia w lozeczku a ona juz duza dziewczynka, pokazuj na lalkach, posiedz z nia w pokoju poza tym czasem dziecko naprawde ma potrzebe zasniecia w obecnosci rodzica (Karo zasypia sama, przytulamy sie na dobranoc opowiadam jej jakas bajeczke albo rozmawiamy o calym dniu, daje buziaka i ona sama idzie do lozka, zawsze mowie jej ze jestem w pokoiku obok gdyby mnie potzrebowala i ze mamusia zostawi otwarte drzwi zeby rano przybiegla do mnie ale czasem kweka i prosi zebym posiedziala z nia widocznie miala "ciężki" dzien i tego potzrebuje) tylko ze Karo jest juz wieksza wiec duzo rozumie ale zawsze tak staralam sie z nia postepowac nawet jak miala roczek bo nigdy nie wiemy co dziecko rozumie a czego jeszcze nie. i najwazniejsze nie moze wyczuc ze ty tez to tak przezywasz
flower188
MROWKA - wozek mi sie podoba i ja chyba tez takiej uzywki bede szukala, widzialam go rok temu nad morzem w wersji spacerowej i bardzo mi sie podobal i neizle dawal rade po piasku, podstawowy minus dla mnie to adapter do fotelika no i tzreba by sprawdzic jaki ten fotelik jest bezpieczny bo homologacje kazdy musi miec ale to sie nijak ma do bezpieczenstwa; plus za oslonke na nozki do fotelika, wage i romziar stelaza po zlozeniu
Aneta, jakby były jakieś problemy, to bym nie dawała, ale Nusia ładnie mleko przyjęła. Nawet jej pomogło, bo wcześniej miewała zaparcia, a na krowim jej się ładnie wszystko uregulowało. Poza tym nie było tego dużo - kubek dziennie. Bo do kaszek dawałam mm.
Matko, preparuję recenzje i już mi się mieni w oczach. Dwie za mną, jeszcze jedna została. Już mam 3 akapity, ale jeszcze stronę muszę wymyślić :/
A potem bułeczki na mnie czekają Właśnie wyjęłam z piekarnika
Matko, preparuję recenzje i już mi się mieni w oczach. Dwie za mną, jeszcze jedna została. Już mam 3 akapity, ale jeszcze stronę muszę wymyślić :/
A potem bułeczki na mnie czekają Właśnie wyjęłam z piekarnika
mamusia synka
i córeczki
Mroowka ten wózek jest wielki, męża brat ma taki dla dzieci i kolos to jest.......
Byłam w kwiaciarni zamówić kwiaty na cmentarz dla mamci przy okazji w ccc kupiłam sobie buty, jeszcze Kurczakowi na zimę muszę kupić ale w czwartek w Lidlu maja być super buciki w dobrej cenie dla dzieci wiec muszę się zaczaić na nie...........
Mam zupę od wczoraj wiec nic robic dzis nie musze :-)
Byłam w kwiaciarni zamówić kwiaty na cmentarz dla mamci przy okazji w ccc kupiłam sobie buty, jeszcze Kurczakowi na zimę muszę kupić ale w czwartek w Lidlu maja być super buciki w dobrej cenie dla dzieci wiec muszę się zaczaić na nie...........
Mam zupę od wczoraj wiec nic robic dzis nie musze :-)
malpawzoo
Mrówkaa - popatrz sobie na opinie w internecie, jest ich sporo, a piszą ludzie, którzy używają już wózeczka. Wszystko też zależy od tego co jest dla was ważne, dla mnie byłby na przykład za duży po złożeniu (nie zmieściłby się do bagażnika), wiele osób pisze też, że jest ciężki, więc jeśli będziesz go wnosić po schodach to możesz mieć problem.
Tak ogólnie, wózków jest mnóstwo, w przystępnych cenach też, więc może się na spokojnie zastanówcie parę dni, poszukajcie i wtedy kupcie
Secreto - gratulacje!!!!
Tak ogólnie, wózków jest mnóstwo, w przystępnych cenach też, więc może się na spokojnie zastanówcie parę dni, poszukajcie i wtedy kupcie
Secreto - gratulacje!!!!
reklama
mamusia synka
i córeczki
secreto super, teraz nauka do 18ego......
Podziel się: