reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

lekarz czuje szyjkę przy normalnym badaniu:) jeśli coś jest nie tak to dopiero spr ją na USG...

ja teraz biorę 3x magnez i to forte.. 2x duphaston, 3x2 furaginum na nerki, 3x1 femisept na wypłukanie bakterii, do tego witaminy...wiec prawie cały dzien na tabletkach:eek:

flower ja sie boje znów gestozy.. moja córcia o mało nie zmarła przez to...

reklama
Przy każdym badaniu ginekologicznym widać czy szyjka jest zamknięta.

monican - Ja o wszystko wypytałabym lekarza. Nie wiem czy dziewczyny były w takiej sytuacji. Musisz dużo leżeć. Twój lekarz powinien Ci chyba zaproponować szew na szyjkę macicy.

Do mnie miała dzisiaj dzwonić szefowa, ale nie odzywa się. Nie wiem czego się spodziewać.
Przyznam wam,że jestem jakaś spokojna o to maleństwo. Zupełnie się nie boję mimo, że wizytę mam dopiero za trzy tygodnie i tak na prawdę nic nie wiem, bo nawet ruchów jeszcze nie czuję. W ogóle nie czuję ciąży. Brzuch jakiś mały mam teraz, ale jestem bardzo spokojna. Wiem, że będzie dobrze. :)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. :)

Ostatnia edycja:
mlodamama21 ja tez jestem caly dzien na tabletkach bo ja biore 3x2 magnez tez forte, 3x1 dopergyt na cisnienie, 1x1 Acard na cisnienie, 2x1 duphaston, 1x1 Pregna Plus i 1x1 Eutyrox na tarczyce wiec mi wychodzi 14 tabletek dziennie, no ale najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy!

aneczek1 trzymam kciuki!!!

i lekarz przy kazdym badaniu moze sprawdzic jaka jest szyjka. I gdyby bylo cos nie tak z szyjka to od razu by nam o tym powiedzial.

Ostatnia edycja:
mlodamama - doskonale Cie rozumiem (karola miesiąc prawie walczyła o życie w Prokocimiu na intensywnej terapii miala obustronne zapalenie pluc, sepse i zap opon mozgowo-rdzeniowych) a jak wyglada prawdopodobienstwo gestozy w kolejnych ciazac? wiesz? na cholestaze ja mam 70% prawdopodobienstwa i to wczesniej duzo ale mysle sobie ze teraz duzo juz o tym wiem, wiem jakie sa poczatkowe objawy, wiem jak obnizac dieta wyniki prob, wiem jak powinno sie postepowac z cholestaza przy porodzie i nie dam sie tak zalatwic po raz kolejny wiec mzona powiedziec ze jestesmy w upzrywilejowanej pozycji bo wiemy o co cho i na pewno damy sobie rade nawet jak dotkna nas te dziadostwa po raz kolejny!

kurde nazbieralam gzrybkow wczoraj pod igalczkami u tesciow, obrobilam je i zpaomnialam zabrac.

Kulka - szczerze Ci powiem że uważaj na masażystów - idź do dobrego dyplomowanego specjalisty, bo wszelkie zabiegi fizjoterpeutyczne (w tym masaż) są w ciąży przeciwwskazane! Można z ciężarną robić bardzo niewiele rzeczy i naprawdę trzeba wiedziec co wolno a czego nie. Ja nie tknęłabym ciężarnej bez zaświadczenia lekarskiego o braku przeciwwskazań. Bądź ostrożna bo można sobie zrobić krzywdę - wiem co mówię.Babygg - gratuluję świetnych wyników :)

aneczek powodzenia na wizycie! Mam nadzieję, ze sie pochwalisz :rofl2:

a ja szukam wózków, ale na allegro, bo u mnie w Lubaczowie w jednym sklepie jest jeden wózek na całe miasto i okoliczne wioski :szok: więc wybór mam w jednym wózku...

ale sie rozpisujecie dziewczeta!! hehe :) nie mozna nadarzyc..

polozylam sie wczoraj na godzinna drzemkę o 18 ..wstalam przed polnoca. no masakra :D hehe, dzis jestem rannym ptaszkiem, od 8 rano na nogach. a mnie sie to nie zdarza w dni wolne! :DD

Witam poniedziałkowo i deszczowo, wczorajszy dzień minal mi prawie ok gdyby nie bol czy tez ciagniecie w podbrzuszu, jak spacerowałam albo jak wogole chodziłam po domu to za każdym razem jak ciagnelo musiałam przystanąć wiec większość czasu starałam się lezec. Do tego w nocy snilo mi się ze zaczelam krwawic i stracilam dzidzie wiec bylam przerazona, w piątek ide na wizyte
Przesadami się nie przejmuje :) po prostu tym nie zaprzątam sobie glowe

Jak ktoś chce to może MI podac numer tel wrazie czego na Priv :)
I jeszcze jedna sugestia tematy zakupowe , co polecamy odradzamy , wszelkie opinie - zamieszczać w dziale Zakupowym - tam prędzej doszukamy się tego co chcemy niż tutaj.

AnetaNorwegia
fajnie ze dzidzia daje o sobie znać:)
Mrowkaa co do płci to lekarz mi zawsze mowi ze na 100% dowiem sie jak urodzę :) Pieluszek wielorazowych nie stosowalam ,jakos nie mialam przekonania na początku do tego, ale z biegiem czasu zmienilam o tym zdanie jednak nigdy ich nie stosowalam u swojej coreczki...Mroowka zdrowk zycze dla meza i uwazaj zeby i ciebie grypa nie dopadla

Alesia a czym sie zajmujesz??

MLodamama zólte uplawy moga swiadczyc o bakterii, ja jak bylam z Madzia wciazy to bakterie mnie nie opuszczaly prawie przez cala ciaze, byla masakra, jak Koreczek wspomniala woda z cytryna, moze byc nawet ta Zywiec zdroj smakowa cytrynowa
Sliczan masz coreczke :)
A co do leków no coz trzeba się poswiecic dla dobra dzidzi
Ja w poprzedniej ciąży brałam nospe 2 x1 do końca ciąży, duphaston 2x1 do końca 3 miesiąca, potem aspargin2x1 i rutionoscorbin 2x1 do tego wizyty nawet do 3 razy w ciągu miesiąca.

Faralla trzeba facetowi powiedziec by nikt nie palił prxy Tobie, a nie ze ty bedziesz uciekac od fajek

Jagna25 fajna wycieczke wczoraj mialas :)

Marcia30 oj to mialas sen :( Przykro mi spowodu Twojej mamy (*)

Kulka84 dla Twojego malenstwa (*) trzeba wierzyc ze tym razem bedzie dobrze

Babygg gratuluje dobrych wynikow :)

Aneczek1 powodzenia na wizycie !

Mamusia synka (*) dla Twojego Taty....

Koreczek to dzis lez i duzo wypoczywaj

Kazdemu zycze zdrowka i cieplo pozdrawiam

reklama
Do góry