reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mamusia synka no wlasnie boje sie znieczulenia,podobno nie wplywa na dziecko. sama nie wiem dlaczego sie obawiam...
babygg gratuluje wizytki;-)
aneta szkoda ze u nas nie ma takich warunkow.choc powoli sie to zmienia;-) wspolczuje przezyc porodowych,drugi podobno latwiejszy:)
kulka ogladam codziennie tlc,moj ulubiony program.i porodowke uwielbiam,ale tez innne programy o dzieciaczkach;-)

17 !!!
dziewczyny a jak to jest czy ja jestem caly tydzien w 17 tyg czy moze od jutra juz w 18? nie wiem jak to liczyc...

Ostatnia edycja:
reklama
aha miałam napisac ze w związku z tym, ze ktoś odradzał tako laret a bardziej polecał tako captivia to wczoraj przyjrzałam mu się z bliska i NIEEEEEE, jest masakrycznie wielki! ja mam kombi ale on zajmie mi caly bagażnik a w nie kombi to się nie zmieści chyba wcale...........

chyba najzgrabniejsze sa xlandery........

A dziewczyny, mozecie mi doradzic? Otoz 4 pazdziernika ide na wizyte i chce wiedziec jaka plec jest. Ale jesli mi nie powie, to na 25 pazdziernika jestem u innego jeszcze zapisana i tamta gin moglaby juz okreslic plec. Ale chce mi karte ciazowa zalozyc, powinnam isc do tego drugiego lekarza? Nie bede miala pozniej jakis nieprzyjemnosci?

Koreczek, możesz mieć dwie karty. W szpitalu potem dasz jedną i nikt nawet nie będzie wiedział, że masz dwie :)
A czemu Ci tak strasznie na poznaniu płci zależy?:)

Z tym znieczulenie to rzeczywiście słabo :/ Ja mam szczęście, bo w szpitalu jest. Ja nie brałam, ale znajome tak i nie było problemu.
Obydwa porody miałam na oksy, bo wody odeszły, a akcji nie było. Za pierwszym razem nie bolało jakoś strasznie, więc nie wołałam nawet. Za drugim po godzinie błagałam o znieczulenie, bo dalej było 2 cm ;) Położna powiedziała, że przyjdzie za pół godziny do godziny z anestezjologiem, żeby było 4 cm, a wtedy było już 6, więc po ptakach ;) Poszłam po prysznic i tak drugi skurcz był już party ;)
Teraz też raczej brać nie będę, chociaż się nie zarzekam na 100%, bo to nigdy nic nie wiadomo ;)
Za pierwszym razem mnie lekko nacięli, za drugim obyło się bez nacinania - komfort nieporównywalny!

mouse23 mnie się wydaje ( jesteśmy w tym samym terminie), że kończymy właśnie cały 17 tydzień. Czyli teoretycznie od jutra zacznie nam iść 18 tc.
Dziewczyny jak to jest? Mam rację?

ewa, bo jestem strasznie niecierpliwa i ambitna:D jak powiem, że cos zrobię, to chociaz iałabym sie meczyć i 2 lata, to osiagam cel:p A płeć, to ardziej ciekawosć, cieżko mi mówic do dziecka bezosobowo:(

Jak rodziłam swoją dwójkę, to nikt o znieczuleniu nawet nie wspominał ;)

!7w - kończy się 17-sty tydzień
17w1d - "idzie" 18-sty.

W każdej ciąży tego również się trzymał ginekolog.

reklama
Koreczek, rozumiem :) Życzę Ci, żebyś płeć poznała :) Chociaż wiesz - jak dziecko będzie złośliwe, to się zwinie i najlepszy sprzęt i lekarz nic nie wypatrzą ;)

Do góry