reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mamusia synka no wlasnie boje sie znieczulenia,podobno nie wplywa na dziecko. sama nie wiem dlaczego sie obawiam...
babygg gratuluje wizytki;-)
aneta szkoda ze u nas nie ma takich warunkow.choc powoli sie to zmienia;-) wspolczuje przezyc porodowych,drugi podobno latwiejszy:)
kulka ogladam codziennie tlc,moj ulubiony program.i porodowke uwielbiam,ale tez innne programy o dzieciaczkach;-)

17 !!!
dziewczyny a jak to jest czy ja jestem caly tydzien w 17 tyg czy moze od jutra juz w 18? nie wiem jak to liczyc...

Ostatnia edycja:
reklama
aha miałam napisac ze w związku z tym, ze ktoś odradzał tako laret a bardziej polecał tako captivia to wczoraj przyjrzałam mu się z bliska i NIEEEEEE, jest masakrycznie wielki! ja mam kombi ale on zajmie mi caly bagażnik a w nie kombi to się nie zmieści chyba wcale...........

chyba najzgrabniejsze sa xlandery........

A dziewczyny, mozecie mi doradzic? Otoz 4 pazdziernika ide na wizyte i chce wiedziec jaka plec jest. Ale jesli mi nie powie, to na 25 pazdziernika jestem u innego jeszcze zapisana i tamta gin moglaby juz okreslic plec. Ale chce mi karte ciazowa zalozyc, powinnam isc do tego drugiego lekarza? Nie bede miala pozniej jakis nieprzyjemnosci?

Koreczek, możesz mieć dwie karty. W szpitalu potem dasz jedną i nikt nawet nie będzie wiedział, że masz dwie :)
A czemu Ci tak strasznie na poznaniu płci zależy?:)

Z tym znieczulenie to rzeczywiście słabo :/ Ja mam szczęście, bo w szpitalu jest. Ja nie brałam, ale znajome tak i nie było problemu.
Obydwa porody miałam na oksy, bo wody odeszły, a akcji nie było. Za pierwszym razem nie bolało jakoś strasznie, więc nie wołałam nawet. Za drugim po godzinie błagałam o znieczulenie, bo dalej było 2 cm ;) Położna powiedziała, że przyjdzie za pół godziny do godziny z anestezjologiem, żeby było 4 cm, a wtedy było już 6, więc po ptakach ;) Poszłam po prysznic i tak drugi skurcz był już party ;)
Teraz też raczej brać nie będę, chociaż się nie zarzekam na 100%, bo to nigdy nic nie wiadomo ;)
Za pierwszym razem mnie lekko nacięli, za drugim obyło się bez nacinania - komfort nieporównywalny!

mouse23 mnie się wydaje ( jesteśmy w tym samym terminie), że kończymy właśnie cały 17 tydzień. Czyli teoretycznie od jutra zacznie nam iść 18 tc.
Dziewczyny jak to jest? Mam rację?

ewa, bo jestem strasznie niecierpliwa i ambitna:D jak powiem, że cos zrobię, to chociaz iałabym sie meczyć i 2 lata, to osiagam cel:p A płeć, to ardziej ciekawosć, cieżko mi mówic do dziecka bezosobowo:(

Jak rodziłam swoją dwójkę, to nikt o znieczuleniu nawet nie wspominał ;)

!7w - kończy się 17-sty tydzień
17w1d - "idzie" 18-sty.

W każdej ciąży tego również się trzymał ginekolog.

reklama
Koreczek, rozumiem :) Życzę Ci, żebyś płeć poznała :) Chociaż wiesz - jak dziecko będzie złośliwe, to się zwinie i najlepszy sprzęt i lekarz nic nie wypatrzą ;)

Do góry