reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

dzien dobry:)
ale dziisiaj pospalam jak nigdy:-)

podziel sie troche tym wyspaniem, bo mi kolo 3 w nocy śniło sie, ze poroniłam.. :(( masakra, do 6 godziny zasnac nie mogłam, w życiu sie tak nie wypłakałam, jak sie obudziłam to ryczałam jak głupia, ciezko mi bylo oddech złapac, katastrofa jakas... dopiero za jakiś czas dotarło do mnie, ze to sen....

Ja za dwa tygodnie powinnam byc według usg w 17 tygodniu, a na kazdym kalkulatorze calkiem inaczej wychodzi;/ ale moze bede juz znala plec, a za miesiac zas do lekarza na polowkowe prawdopodobnie;p

reklama
Ogladam Nastoletnie matki i nie mogę sie otrząsnąć: laska miala 14 lat jak zaszła w ciąże po miesiącu znajomości z kolesiem, który jak dziecko mial 7 miesiecy to zmarł, po pewnym czasie laska poznaje gościa i z nim mieszka bo on nie ma gdzie aaaaaaaaaa masakracja :szok::szok::szok::szok::szok:

To obejrzyj sobie bejbi blues jesli nie oglądałaś, tam to jest dopiero... :szok:

Ale naprodukowalyscie....
kasiulekk witaj w klubie ja tez juz mialam sporo usg
dziewczyny nie wiem co sie u mnie dzieje bo jak wczesniej pisalam od kilku dni mam od nowa mdlosci a dzisiaj pojechalam do galerii i weszlam do jednego sklepu rozmawiam ze sprzedawca i nagle tak mi sie slabo zrobilo ze myslalam ze upadne ale szybko wyszlam i zaraz przeszlo, poszlam dalej po galerii i doszlam do tego tajskiego zarcia ktore za mna chodzilo od kilku dni i tak zamawiam i nagle zrobilo mi sie ciemno przed oczami, obalam sie zimnym potem, zrobilo mi sie strasznie niedobrze az prosilam babke zeby mi dala jakies naczynko bo nie wiem czy nie zwymiotuje, musialam szybko usiasc zaczelam wachlowac se karta ciazowa i wypilam zimnego napoju i jakos przeszlo ale myslalam ze nie wroce. W tych niby najgorszych tygodniach ciazy tak nie mialam a teraz bedzie mnie meczyc?

Hej dziewczyny :)

Trochę próbowałam nadrobić zaległości ale jest tego około 80stron... więc nie dam rady :(
doczytałam tego co spotkało kotti. Chciałam Ci napisać, że bardzo Cię podziwiam za odwagę, że podjęłaś taką decyzję bo jesteś bardzo młoda i pewnie większość dziewczyn w naszym wieku postąpiła by inaczej... chylę przed tobą czoło.... :) Synek na pewno da Ci mnóstwo radości!

Co do pieluszek dla dzieci to ja będę używać jednorazowych bo leń ze mnie.... tetry to tylko mi się przydadzą jakby młody miał ulewać.... tak samo było przy pierwszym dziecku... Olka bardzo dużo ulewała.... czasami przebierałam ją z 10 razy na dzień.... więc i ubranek musiałam mieć sporo...

Ale mnie dzisiaj boli głowa.... mierzyłam ciśnienie i mam 98/69.... wypiłam kawkę ale narazie się nie podniosło :( ogólnie często głowa mnie boli.... muszę o tym wspomnieć mojej gin na następnej wizycie, którą mam 7 października.... a zawsze u gina jak na złość mam ciśnienie za wysokie bo tak 160/90.... i muszę mierzyć zawsze dwa razy.... to potem wychodzi mi 140/80 czyli górna granica..... to chyba ze strachu .... bo zawsze idę tam z nastawieniem "znowu będzie wysokie ciśnienie" yhh...

Jeśli chodzi o wózek to choruje na peg perego pliko..... miał ktoś z nim do czynienia?

aaa w ogóle miałam wam pisać, że u mnie w rodzinie to jakaś plaga ciężarnych... moja szwagierka w ciąży - termin tydzień po mnie czyli 26.03... i..... moja siostra też w ciąży - termin miesiąc po mnie 26.04 :D znowu z siostrą będziemy mieć dzieci w tym samym wieku.... bo między naszymi córami jest miesiąc i 2 tyg. różnicy i teraz będzie podobnie :D:D:D

Ostatnia edycja:
ja tez ostatnio tak sie czulam, moze nie az tak bardzo. Zbladłam dosć, mam sucho w ustach, w głowie mi się kreci, a wczoraj jak wyszłam ze sklepu to tez mi sie czarno przed oczami zrobilo, do tego schudłam 2,5 kg. Ja to usprawiedliwiam tym, ze moze dziecko zaczęło gwałtownie rosnać i moze to przez to, albo brak witamin, nie wiem. 4 paź ide do gin, to mu powiem o tym.

marcia jesli mozesz to odpoczywaj w domu i pod zadnym pozorem nie prowadz samochodu! jesli bys tak zemdlała za kierownica... po prostu odpocznij sobie jesli tylko możesz

Tehawanka, dla noworodka i niesiedzącego malucha to raczej tylko chusta jest zdrowa, nosidło później.

mouse, ja widzę, że Ty zaprawiona w tych lumpeksach :D Ja ostatnio zaglądam, ale ciągle nie mogę dorwać spodni ciążowych i chyba skończy się na owych :/

Ja planuję malucha do gondoli, a Adaśka na dostawce wozić, albo maleństwo w chustę, a Adam w wózku. Podwójnego nie kupuję.

Koreczek tak se mysle ze nie bede teraz sama gdzies wyjezdzac po prostu mezus bedzie musial mnie wozic a moje autko odpocznie.
Zdazylam kupic sobie sukienke ciaowa w c&a a chcialam jeszcze bluze taka ciepla i juz nie dalam rady :-( innym razem

ewula, myślałam o nosidle typu gondola, ale bez wózka...
koreczek, spodnie ciążowe mam w tym momencie jedne, ale jeszcze czekają... mamusia moja pomyślała i zostawiła je po tym jak sama w nich chodziła... leżały jakieś 13 lat, tj odkąd mój brat się pojawił;p

reklama
ewula no jakos niedawno zaczelam ta przygode i coraz bardziej mi sie podoba:-)tez probuje dorwac i nigdzie nie ma.wybiore sie jeszccze tam gdzie mowilas kolo fali moze beda mieli jakies 40:) wybierasz sie na warsztaty 24?

koreczek moge troszke oddac tego wyspania:D chociaz i tak padne o 19.ostatnio byli u nas znajomi o 20 i marzylam zeby sobie poszli:-) zasypialam na siedzaco:-D nie wiem co sie dzieje ale ja po 20 nie moge juz sie normalnie wyslowic... czuje sie jak na poczatku ciazy,jeszccze przed zrobieniem testu mialam takie objawy spac spac spac;-)

Ostatnia edycja:
Do góry