jolcia - a Ty gdzie? mam nadzieje ze leniu****esz u rodzicow i tylko dlatego nie piszesz
joasia - Mmka ma sporo racji my 4 tyg temu byliśmy w lesie na grzybach i moja Karolinka złapała kleszcza (w pzryszłym tyg robimy badania na borelioze) a dla kobiet w ciazy szczegolnie niebezpieczne bo nie mozna podjac leczenia
ewa- a jak tam Twoj przedszkolak? chyba lepiej co?
farfalla - wyjezdzajac na L4 nie zapomnij zglosil pracodawcy drugiego adresu pod ktorym bedziesz przebywac - formalnie to twoj obowiazek a lepiej zeby szefowa nie miala powodow zeby robic ci problemow "na zlosc" i absolutnie nie mozesz chodzic na L4 do pracy. rozumiem pojscie dp pracy jednorazowo zeby "podomykac sprawy" ale bez pzresady. zwolnienie lekarskie mozna wystawic za dzien ubiegly, biezacy lub od nastepnego wiec wsio gra
kotti-masz od nas pelne wsparcie i liczymy ze bedziesz z nami caly czas a nie tylko z doskoku w koncu jestes marcowka!
monisia - poczytaj o jedzeniu/diecie obnizajacych cisnienie
jaspis - ja 2 dni temu jak tak lało w Krk wyrżnełam z małą do kałuży wsiadając do samochodu (obcasow mi sie zachciało)
marcia - ta witamina C to na uszczelnienei naczyn krwionosnych z tego co mi sie kojarzy jest wiec moze te plamienia ustapia wreszcie-masz bardzo fajna lekarke!
aneczek - u mnie w pracy dogrzewamy się farelkami, mam taki duzy szal/koc kjtorym jestem owinieta a na stopy termofor plus herbatka z cytrynka imbirem i miodem
mlodamama - a wlasnie mialam pytac gdzie sie podziewasz
mamusiasynka - to dobrze ze macie konsultacje z logopeda im szybciej sie zacznie prace tym szybciej wszytsko sie prostuje. ja podobno tez mialam kilka wizyt jako dziecko (chyba literka R) - 2-3 i bylo po sparwie i tylko jakies fajne wierszyki mialam powtarzac.
jagna-lepiej jak ja zwolnia niz jakiemus dziekcu mialoby sie cos stac!
nikusia - gratki za wizyte udana-tylko sie nie przemeczaj w pracy a najlepiej ugadaj sie tak jak ja (i wg prawa powinno byc) ze 4h jestes wtedy wsio poogarniasz a o siebie tez zadbasz
aga-super ze wizyta udana. cynamon rewelacyjnie obniza cukier dodawaj sobie do jedzonka/herbatki
secreto - jak poszukasz info w necie to sie dowiesz ze kosmetyki i sloiczki rossmana robi wlasnie hipp, kaszki i mleko to humana, polecam pieluchy Dada bo to Pampers produkuje tylko bez dodatkow typu zapachowe żele, któe wlasnie najczesciej podrazniaja/uczulaja
witam nowe mamusie!
monika- naprawde potzrebny ci bedzie wozek dla ponad 2latka?my od roku praktycznie nie korzystamy w ogole (tylko jak mi sie samochod zepsul i do zlobka na piechote chodzilam zima, no i jako "przenosne" lozeczko na urlopach)- moze jakas dostawke stojaca dla starszaka?
**
wczoraj miałam wizytę na dywaniku w żłobku
Karola ze swoja psiapsiuła Zuzia tak rozrabiaja i cala grupe prowokuja ze Panie nie daja sobie z nimi rady i chca je rozdzielic - powiedzialam ze sie wyprowadzamy za miesiac i ze bede rozmawiala z Karolinka ze ma sluchac cioci i bawic sie z innymi dziecmi tez (podobno jak maja tanczyc np w 3 osoby to jest ryk bo Zuza z Karola nie chca 3 osoby i nie ma opcji zeby nie byly ze soba w parze), jak jedna idzie do domu to druga rozpacza itd no takie przyjaciolki!