reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Kotti, jak inne dziewczyny pisaly nasze dzieci sie nie roznia. Nadal jestes w ciazy, nadal masz marcowy termin i nie widze przeciwskazan zebys tylko czytala forum, a zwlaszcza ze tworzymy tu rodzine, co prawda nie taka jak miliony rodzin w polsce, ale nasza inna rodzine. Trzymam za was kciuki!

reklama
Kotti jesteście bardzo dzielni,ja Was bardzo podziwiam za taką decyzję bo sama nie wiem jaką z mężem bym podjęła w takiej sytuacji... sercem i myślami ŁĄCZĘ SIĘ Z WAMI. Bez wątpienia Eryczek będzie wspaniałym chłopcem,który da Ci wiele radości a przede wszystkim będzie wdzięczny że dalaś mu życie-największy dar. trzymajcie się cieplutko i wspierajcie się nawzajem. odzywaj się co u Ciebie

hej,
Kotti napewno podjeta decyzja jest sluszna bo to wasza decyzja ,a wy sami wiecie co jest dla was i waszego synusia najlepsze. Zycze tobie, wam duzo sily,napewno dacie sobie rade.

Doczekalam sie pierwszego okresu po zabiegu, nigdy nie sadzilam ze bedzie mnie to tak cieszyc :)
Jest bardzo skapy,no chyba ze sie jeszcze rozkreci.
Wizyta dopiero 10go pazdziernika, ale mysle ze wszystko jest ok, i jak sie @ skonczy to zaczniemy staranka, co ma byc to bedzie, jak odczekam te 3-6 miesiecy to tez nikt mi nie da gwarancji ze wszystko bedzie dobrze,
Zostawie to losowi.

Odwiedziłam parę miejsc, nawet jest z czego wybierać w komisach jeśli chodzi o wózki. Gdyby była potrzeba to już dziś mogłabym tam coś kupić,bo parę fajnych okazji spotkałam. Ale nie kupuję bo za wcześnie. Fajny wózek 3w1 w super stanie można wyhaczyć za jakieś 500-600 zł.
igem- ja byłam na tych samych warsztatach, ale nic nie wygrałam ;)
Farfala - nawet się nie wygłupiaj....ciekawe co zrobisz i co zrobi Twoja szefowa jak pójdziesz do pracy i coś Ci się stanie- za to jest kryminał

kotti - Podjęliście wspaniałą decyzję! Wasz upragniony synek będzie waszą radością. Będzie ciężko, ale macie w sobie ogrom miłości i dacie radę. Modliłam się was, abyście podjęli dobrą decyzję. Jest wielu życzliwych ludzi którzy wam pomogą. A tak dla ciekawostki podsyłam adres do bloga wspaniałego chłopca z zespołem Downa - obserwuję jego poczynania od samego początku. Wspaniale się rozwija a jego rodzice są bardzo szczęśliwi. :) Staszek-Fistaszek

Kotti... gratuluję ... zwyciężyła miłość... odważna, ale piękna decyzja... Jesteście w moich myślach i modlitwie....

Farfalla... dziewczyny mają rację... olej babę i grzecznie jej powiedz, że nie... najpierw każe Ci iść na zwolnienie, później się wścieka, że nie masz na nie szans, a później się wkurza, że poszłaś... Na przyszłość niech się 200 razy zastanowi co chce...
Płacić i tak Ci musi i tyle... Jeszcze bym zrozumiała jak byś miała coś do skończenia, ona byłaby wyrozumiała, a tak... bez senstymentów, tym bardziej, że byłaś w szpitalu, więc może nie jest sprawa mega poważna, ale i tak poważna i oszczędzać się trzeba...

reklama
Witam was :-)

Sorki, ze tak malo pisze, ale po tym szpitalu probuje się jakos ogarnąć. Wczoraj dalam rade tylko zrobic obiad na szybko bo makaron ze szpinakiem i zmienic pościel w sypialni i po prostu padlam… :-( Przez te skoki cisnienia i co za tym idzie bole glowy to wogole na malo co mam sile. :wściekła/y:

Dzis tez mialam caly dzien jezdzenia, bo najpierw endokrynolog, potem wstąpiłam do pracy powiedziec ze chyba już nie wroce i ze mogą szukac zastępstwa za mnie i pozniej jeszcze babcie swoja zawozilam do lekarza i tak mi zchodzi a praca mgr czeka :baffled:

Bylam tez odebrac dzis wyniki testu Pappa i sa super bo takie:
Trisomia 21: podstawowe ryzyko: 1:891 a obliczone: 1:10931, Trisomia 18: podstawowe ryzyko: 1:2109 a obliczone: 1:42186, Trisomia 13: podstawowe ryzyko: 1:6635 a obliczone: 1:132695 :-D

Jaspis uwazaj, żeby się nie poobijac za bardzo, ale uspokoje cie, mi tez się pomalu zaczyna i tez jestem coraz bardziej niezdarna…:tak:

Mamusia synka to nie dobrze z tymi dziąsłami, ale podobno w ciazy tak często jest. :-( a zażywasz cos na to wysokie cisnienie? Bo ja mam teraz 4 tabletki żeby to unormowac, bo takie cisnienie jest przeciez niebezpieczne w ciazy, zwłaszcza jeśli to drugie jest wysokie. Nie wiem czy pisalas ale rodzilas wczesniej sn czy cc, bo przy takim cisnieniu często jest cc?

Nikusia trzymam kciuki za wizyte!!!

Jeśli chodzi o wozek, ja na pewno będę miala wielki problem z wyborem ale zostawiam to na pozniejsza pore, gdzies tak kolo grudnia pewnie zaczne się martwic hehe

Był tez temat pieluszek, u nas będą to na pewno pampersy. Nie wyobrazam sobie, bawic się wielokrotnego uzytku. I uns tez tak jest ze jeśli goscie przychodza to przynasza pampersy, wiec na poczatek będzie.;-)

Babygg powodzenia na wizycie!!!

Pinki super ze wyniki masz dobre!!!:-D

Jagna ja tez musze zrobic porządek w szafie, bo mam bardzo duzo rzeczy w które nie ma szans się zmieścić i tez pewnie bardzo Malo zostanie… Jak zostalam w szpitalu i maz mi miał przywieźć rzeczy to przywiózł prawie wszystko za Male, masakra jakas hehe

aneczek1 to weź sobie może do pracy jakis kocyk albo cos, u nas dziewczyny tak robia jak jest zimno.

jaspis no coz w ciazy się smaki zmieniaja hehe :tak:

Mrowkaa to ciasto bez pieczenia jest rewelacyjne ja tez je często robie tylko ja na sam spod daje biszkopt i pomijam powidla :-D

Secreto ja tez strasznie boje się porodu, no ale jakos to będzie mam nadzieje! Ja już bym chciala zeby byl kwiecień! ;-)

farfalla88 nawet nie mysl to takiej możliwości żeby przychodzic czasami do pracy na zwolnieniu!!! Powinnas odpoczywac i nie stresowac się praca. Twoja szefowa nie ma prawa czegos takiego od ciebie rzadac!! I jak masz zwolnienie do 9 to po prostu jak będziesz u gin 10 to dostaniesz l4 od 10, wiec tym się nie martw, bo i tak będzie ciag! Nie możesz przychodzic do pracy jak jestes na l4, bo nawet jak by cie np. ZUS skontrolowal, to co im powiesz ze bylas chwile w pracy? Możesz mieć z wiazku z tym same problemy!! Dziecko i Wasze zdrowie jest najważniejsze!

igem udanego odpoczynku w zakopanem zycze!!! :tak:

Koreczek jeśli cie tak bardzo brzuch boli to lepiej skontaktuj się z swoim gin, bo u mnie tak wlanie się zaczynalo jak wyladowalam w szpitalu. Lepiej dmuchac na zimne w takim przypadku!!!

19ania90 gratuluje chłopczyka. :-D My nadal jeszcze nie wiemy. Mi sie wydaje ze bedzie corka no ale zobaczymy. 22.10 mam polowkowe usg to powinno juz byc widac ;-)

Anetan witam!!!:-D

katrine powodzenia na wizycie!!

Kotti dobrze, ze podjęliście decyzje! Dacie sobie rade ze wszystkim i my zawsze już będziemy was przynajmniej tak wirtualnie wspierac, po zatym jestes marcoweczka i tutaj wśród nas jest twoje miejsce!!

marcia30 dzielna jestes z tym dentysta, ja teraz bym się nie odważyła!

Do góry