reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

hej laseczki

my dziś pojechaliśmy do galerii handlowej 20km od domu a ja rzygałam cała drogę jak jakaś stuknięta ( nie no to dziecko w brzuchu rzygalo a nie ja ) :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: ale kupiłam Kurczakowi spodnie, sobie sweter i koszule nocną :-) i jakieś tam
rzeczy do lodówki i do łazienki.....

Kurczak smarka i kaszle i się pokłada a jutro chrzest, nie dość ze daleko od domu to jeszcze my tacy nie za bardzo w stanie żeby jechać a m jest chrzestnym.................idę legnąć do wyrka i nabierać mocy na jutro:tak:

reklama
mamusia synka a nie mogłabyś sobie darować chrzcin? puścić samego chłopa? A pewnie już nie przeczytasz ;)
pinki - to jak Ty wcześniej wyglądałaś ;)

jakie tu pustki dziś o tej porze ;)

Dzien dobry!

i znowu sie wyspalam :-) chyba macica przesuwa sie ku gorze i juz nie latam kilka razy do kibelka tylko dzisiaj bylam raz i teraz jak sie obudzilam ...
ja wczoraj zamiast lezec jak kazala mi lekarka wzielam sie za sprzatanie bo u mnie tak od lipca nie bylo takiego porzadnego sprzatania tylko moje dziecko odkurzylo, podloge zmylo i wsio a ze ja obudzilam sie wczoraj w swietnym humorze i z przyplywem sil witalnych to dawaj sprzatac i tak nie starczylo mi sil na caly dom bo gora jeszcze zostala ale dol lsni ale potem myslalam ze bede plakac tak mnie biodra i spojenie nawalalo ale polezalam i przeszlo.
milej niedzieli wam zycze!

Nikusia mam do Ciebie pytanie:-) bierzesz zastrzyki Clexane,tak? masz zdiagnozowany zespół antyfosfolipidowy? ja nie mam tego zespołu, ale mam p.ciała przeciw jądrowe, jedno poronienie za sobą i dlatego lekarz mi przepisał te zastrzyki. I chciałam się Ciebie zapytać czy wiesz ile Twój lekarz planuje przepisywać Ci to Claxane?do końca ciąży będziesz je brała czy może wcześniej odstawi?

Weekend i jak zwykle pustki :p

Moje chłopaki poszli do garażu po auto i do myjni, więc sobie siedzę i jem ;)) Jak wrócą Maluch do spania, a później na spacer, może nad jezioro, no zobaczymy.

Dziewczyny, kupowała może któraś pasy ciążowe i leginsy na allegro?? Tak po woli się przymierzam do zakupu, tylko tak się obawiam, zeby nie trafić na lipne wykonanie. Któraś może coś polecić? :)

Witam sie i ja z rana :-)

Wlasnie zjelismy z mezem sniadanko i ja dzis tez sie nawet wyspalam :-D
Dziekuje wam dziewczyny za rade z tym kojcem. Dzis jade taki zakupic :tak:

Przez ostatnie dni chyba sie troche przemeczylam, bo wieczorami mnie brzuszek pobolewal ale na szczescie juz lepiej.
Wyprobowywalam wczoraj mojego thermomixa i upieklam az 2 ciasta: ucierane z borowkami i chalke dyniowa i tak sie nimi objadlam, ze masakra :szok:

Ewula_m ja kupowalam takie pasy ciazowe dwukolorowe, bardzo fajne. Narazie sa mi troche luzne ale widac, ze material fajny i fajne jest to, ze masz 2 kolory w jednym, a jak troche podrosne to beda w sam raz :tak:. Ten sprzedawca ma tez legginsy ale nie wiem jakie sa jakosciowo, bo nie kupowalam, bo wtedy ich jeszcze nie mial. Tu masz link do tych co ja kupowalam :
PODWÓJNY WISKOZOWY PAS CIĄŻOWY DWUKOLOROWY XL (3463931113) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
Monisia a co jeszcze robisz w tym swoim thermomixie bo ja sie najaralam zeby kupic ale ja to mam slomiany zapal i boje sie ze wydam tyle tysi uzyje pare razy i bedzie stal jak kilka innych urzadzen kuchennych ktore posiadam

reklama
marcia30 ja narazie sie wszystkiego ucze robic, ale fajne wtym jest to, ze mozna ugotowac caly obiad na raz i nie trzeba przy nim stac. Jak on skonczy gotowac do piszczy i wiesz ze obiad gotowy, a jakbys wyszla wtedy z domu to przychodzisz i mozesz odgrzac odrazu w nim. Wiec jednoczesnie mozesz ugotowac np zupe, jakies mieso na parze i np warzywa. Fajnie jest umowic sie na prezentacje i zobaczyc wszystko, a to nic nie kosztuje i nie musisz na prezentacji kupowac. On robi tak naprawde wszystko. Na naszej prezentacji ktora trwala 1,5 godziny zrobilismy maslo, bulki, zupe krem z papryki, ryz, piers z kurczaka, sos do miesa, warzywa gotowane na parze oraz sok z owocow. Fajne jest tez to, ze jak robisz np. ciasto to nie potrzebujesz tez innych misek itp. bo on w sobie ma tez wage i dodajesz wszystko w podanej kolejnosci. Tak jak widzialam w ksiazkach tak naprawde kazde danie w nim mozna zrobic od zup kremow, do normalnych zup, po drugie dania, desery i ciasta i fajne sa ksiazki do niego z przepisami i tak naprawde kazdy kto umie czytac ze zrozumieniem moze zrobic kazdy przepis.
I prawie bym zapomniala: bardzo latwo sie czysci, mozesz go umyc w zmywarce i ma gwarancje na 20 lat, a przez pierwsze 2 lata jak sie cos zepsuje to przyjezdzaja do domu i albo go naprawiaja na miejscu albo wymieniaja na nowy. I jak sie go kupuje to przez 2 tygodnie mozna go wyprobowac i gdyby bylo cos nie tak mozna go zwrocic.

Ostatnia edycja:
Do góry