reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
To dzisiaj chyba cos w powietrzu jest ok ze tyle z nas sie wyspalo :-)

Monisia stromboli jest pycha a co do spania to ja bez kojca nie wyobrazam sobie spania spie w tym kojcu ponad 2 lata i jest bardzo wygodny polecam

marcia30 to taki kojec np od motherhood?? Masz taki ksztalcie litery C czy inny? bo ja sobie kupilam poduszke do spania na boku ale nie do konca sie sprawdza, bo jest to poprostu tak dluga poduszka i wlasnie mylalam nad tym w ksztalcie C.

Mrowkaa - ja dziś obudziłam się z bólem głowy ale po lewej stronie...był jednak tak silny, że bolał mnie oczodół no :baffled: Ale, biorę i tak mega zestaw leków więc nie wzięłam nic. MOŻNA BRAĆ APAP czyli paracetamol. Broń Boże ibuprom!!!!!
Minisia - toż jakbym siebie czytała z przed paru dni, żadnej wygodnej pozycji znaleźć nie mogłam, lewa ciągnie, śpię na prawej i odwrotnie, na plecach jedynie chwilę jestem w stanie poleżeć. Do tego ból brzusia dziś ale to taki ciągnący kujący...chyba muszę zwolnić...mąż pojeździ na mopie :-p

Może któraś z mam z Krakowa bedzie zainteresowana, wklejam info z Facebooka, ja się wybieram ;)

BEZPŁATNE badania prenatalne USG!!!

Jeśli jesteś w ciąży między 11 a 13 lub 18 a 23 tygodniem i chcesz skorzystać z bezpłatnych badań USG, wykonanych przez wysokiej klasy specjalistów, zadzwoń w celu rejestracji i dalszych informacji pod nr 506-773-359.

Badania odbędą się w ramach małopolskich warsztatów ultrasonografii w dniach 13-14 września 2013 (piątek sobota), Centermed ul. Łazarza 14 w Krakowie.

Ostatnia edycja:
Witam w samo południ :-).
U nas już posprzątane wszyscy razem wzięliśmy sie do roboty i chałupka gotowa na przyjęcie gości.
Ja dziś wyjątkowo się wyspałam bo maż spał osobno wiec całe łoże dla mnie mogłam się kręcić wiercić dowolnie.

Co do leków na ból głowy to niestety tylko paracetampol mi choć na chwilkę pomaga przy migrenie w zaśnięciu ale odpukać od poniedziałkowej migreny cisza i mam nadzieję że na dużej.

Monisia potwierdzam to co marcia ta poducha kojec z motherhood to sie sprawdza rewelacyjnie mam ją z poprzedniej ciąży i jeszcze pożyczałam znajomej i bratowej na ich ciąże i każda powtarza że jest niezastąpiona ich rogale do karmienia też super bo ja w tym kojcu nie umiałam karmić.

Boszzzz a gdzież to podziały się marcóweczki :confused:
Ja myślałam, że nadrabiania będę miała kilka stron ale zapewne korzystacie z pięknej pogody i tak trzymać :tak: kto wie ile jeszcze słonka nam zostało.
Dziewczyny mam pytanie czy macie już takie twarde ciążowe brzuszki?? Ja jak leżę to można już delikatnie wyczuć macicę. Ale jak chodzę to raczej jest mój nawis tłuszczowy :zawstydzona/y:

reklama
monisia - tak się naczytałam, gdzięś na forach, że wywołuje skurcze. No ale ja już byłam tuż przed terminem więc nie bałam się o wcześniaka czy coś. W nocy miałam lekkie skurcze. Potem w dzień cisza a następnej nocy nad ranem odeszły mi wody. W szpitalu miałam już na dzień dobry 4 cm rozwarcia. Myślę, że to właśnie przez to, ale może to zbieg okoliczności.

Do góry