reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mężo mi kupił sledzie w smietanie mniam mniam bede teraz jeść :-)
mężo na kolacje mi zrobi budyn malinowy mniam mniam

dzis miałam robione odrosty, mój syn mnie zobaczył i mówi: mamo teraz bedziesz miała te włosy takie beznadziejne-----nie ma to jak wsparcie w rodzinie :-)

Jagna mam ladne cos na szyje w kolorze turkusowym, to to dołoże, najważniejsze ze sukienka jest z rękawem i nie bedzie widac moich opryszczonych ramion :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja dzisiaj z rana zaliczyłam pierwszy reset w tej ciąży. Kicha jak nie wiem co, jem śniadanie przed pracą, gadam z opiekunką i nagle jak mną nie szarpnęło. Jestem w 13 tygodniu, a tu taka niespodzianka. Cały dzien mnie dzisiaj muli jak chlolera. Coś mi się poprzestawiało czy jak.

Ja za to jem tonami pomidory. To samo zresztą miałam w pierwszej ciąży. Innych zachcianek o dziwo nie ma. Choć i tak zamierzam "przeczołgać" meża i wysłać go ktoregoś dnia do takiego baru po sajgonki. Nie poczuje, że ma żonę w ciąży :-)

cześć dziewczyny ja tylko na chwile gratuluje udanych wizyt witam nowe mamy:-) jestem trochę zalatana ale was czytuje dzisiaj miałam wizytę i na razie wszystko dobrze dzidzia ma 6,1cm serduszko ładnie bije i według usg ma 13tyg 2dni wiec znowu większe niż mój tydzień ciąży tylko mam problem z ciśnieniem te pierwsze mam za wysokie bo 150/80 i mam mierzyć w domu i przynieś jej pomiary ok uciekam pozdrawiam

ja wyglądam jak trup...blada,oczy podkrążone...czuję się słabo...normalnie jak na łożu śmierci:baffled: czasem mam ochotę wyjśc na spacer,ale jak już wyjdę to zaraz mi słabo albo muli i wracać trzeba...masakra. Poza tym zauważyłam,że jak leżę dłużej lub śpię to cierpnie mi lewa ręka i lewa noga...czy któraś z was też tak ma? W dodatku robi mi się tak niezależnie od pozycji- wcale nie muszę leżeć na lewym boku. Jak leżę na wznak to też się to powtarza..:baffled: to jakaś ciążaowa prawidłowośc? bo wcześniej tego nie miałam.

Melduję się po wizycie. Wszystko pięknie i cacy. Dzidzia podrosła, bo ma wielkość jak 12 tyg i 5 dni, a ostatnio była dwa dni mniejsza (czemu mnie to nie dziwi ;)). Łożysko na tylnej ścianie, prawie na dnie macicy, więc super (po cc to jednak jest większe ryzyko przodującego, albo na bliźnie). Póki co kompleksu witamin nie biorę, zobaczymy jak wyjdą następne wyniki. Po 12 tygodniu za to witamina D3 i jod dojdą do kwasu foliowego.

Gratuluję udanych wizyt:-D
Jolcia będzie dobrze
A ja wsciekła na 102 urodziny do bani, baby chyba ktoś tam za kare postawił. Dzieciaki niedopilnowane, baba wręcz na nie wrzeszczała. I ja i Celina rozdrażnione, dzieci nie miały prawa same sie bawić, tylko w zabawy pań, czyli nudę jak ch... Na innej sali babka zawsze uśmiechnięta, przebrana za pierrota, dzieci umalowane, poprzebierane w stroje z bajek, bawią się z panią i nami rodzicami. Zawiodłam się i pewnie mam tej dziewczynki też

Mrowkaa - JA TAK MAM:baffled: dziś to myślałam, że zejdę ...
Ewula- gratulacje, fajnie, że takie dobre wiadomości!!! U mnie Wit D3 masakrycznie nisko bo zaledwie 26 a norma od 30. Więc wspomagam się jednak od dwóch dni prenatalem. A na wizycie zapewne dostanę dodatkowe wspomagacze.
A tak było ładnie bo już do 34 dobrnęłam w maju.
Jagna - ale chała... JA BYM GROSZA NIE ZAPŁACIŁA za taką imprezę:no: na miejscu mamy solenizantki.
Spadam bo dziecię głodne.

reklama
I ja dziś już po wizycie "genetycznej". Odetchnęłam bo wszystko w porządku :-) dzidziulek zdrowo rośnie, ma już 7,6cm, serduszko 161 uderzeń na minutę, ma dwie komory i dwa przedsionki, przezierność ok, kość nosowa też. Zwiększonego ryzyka trisomii nie stwierdzono uff. Jestem przeszczęśliwa! :-)
I kolejne doniesienie, że być może to chłopak- już od drugiego lekarza bo mój gin też tak powiedział.
Ale dzidziulkowi badanie się chyba nie podobało, bo strasznie uciekał przed tym "uciskiem" głowicy i nawet widać jak broni się rączkami biedulek, a lekarz naprawdę dość mocno uciskał żeby go dobrze ułożyć ehh
dostałam też filmik i właśnie się dokładnie przyjrzałam-kochane maleństwo :-)

Do góry