reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziękuje za miłe przywitanie :)
To moja pierwsza ciąża, strasznie sie martwie, czy damy sobie finansowo rade bo nie za dobrze jest... a jak patrze na te ceny tych wszystkich rzeczy dla dziec to mnie taka panika ogarnia, że nic tylko usiąść i płakać...

dacie rade! po pierwsze maluszek potrzebuje mniej niż się wydaje... to dla naszej wygody (mniej prania) znosimy ciuszki kg do domów:) ja 80% mam używek ( mega paka z allegro za 300zł ale córkę ubieram już rok!) i lumpeksy ale to jak jeszcze myszki nie było bo teraz to musiałabym z nią xD i wgl w realu czesto są super przeceny np butki kupiłam małej za 16zł.. a bardzo ładne sandałeczki są:) u nas pracuje tylko mąż ja jestem na rencie po mamci i dajemy rade... a mąż zarabia hmm mało.. jak coś to można dziecko pieluchować wielorazowo.. ja w gorszych chwilach wyjmuje otulacze i wkłady:)

reklama
Witam Kobietki po weekendzie. Widzę, że znów mam co nadrabiać ;-):-D

Panna Cotta mnie też ceny przerażają dlatego już z dobry tydzień siedzę i szukam okazji na allegro. Wózek, maty edukacyjne na tym idzie zaoszczędzić bo dużo taniej jest, a jak przeglądam to widzę naprawdę perełki :tak: Ja chcę dorwać coś z odbiorem osobistym gdzieś w pobliżu, toteż już teraz zaczynam się rozglądać :-D

PS. Kobietki dzisiaj mam umówioną wizytę NFZ (u innego niż chodzę lekarza też na NFZ) i zastanawiam się czy iść... W sumie ten mój nawet karty ciąży nie wystawił, więc może warto iść i do tego. Tylko co mu powiedzieć, że dopiero w tym tygodniu przyszłam :-p Czy lepiej, że czekałam na wizytę u niego prawie dwa miesiące więc w międzyczasie byłam u innego :-) Kurcze może ten mi da skierowania na badania, a nie wszystko odpłatnie....

Ostatnia edycja:
ok w miarę ogarnęłam wszystko co mnie ominęło:D ale i tak nie pamiętam wszystkiego i kto co...
co do inwazyjnych badań hmm.. puki nie byłyby konieczne to bym się w nie nie pchała..
dla mnie waga wózka jest bardzo istotna.. i zgrabność by móc przedzierać się między półkami w sklepach na spokojnie...ja mam osobno gondolę na pompowanych kołach by po śniegu mykać a spacerówka ma przyjść kurierem lada dzień bardzo lekka:) 8kg.. później jak dziecko jest wieksze to wkurza ciężka spacerówka bo dziecko wiecej biega koło niego niż w nim siedzi a my pchamy takiego kolosa... a oto mój wybór..:) 4840-o9vjd3.jpg

Załączniki

• 4840-o9vjd3.jpg
    4840-o9vjd3.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 29
i takim sposobem mam wielką wygodną gondolę z fajnymi kołami na każdy teren i zgrabną lekką spacerówkę na ciepłe dni:) a za wszystko wyszło mi 400zł z kawałkiem...:)

Monika powiedz ze długo czekałaś na wizyte, ze byłas u innego prywatnie ale chcialabys chodzic do niego :)

ja własnie nie wiem czy tak szlec z tym wozkiem i kupowac taki drogi bo mam super spacerowke parasolkę a Kurczak jak miał 4 miechy juz w parasolce jezdzil wiec teraz na dobra sprawe juz w czerwcu-lipcu mogłabym w parasolce wozic malucha hmmmmmmm nie wiem sama

Co do wózków to dużo zależy od pory roku. Nasze maluchy będą miały ok. 9 mies. jak przyjdzie zima. Nie będą jeszcze chodzić. A pchanie parasolki po zaspach śnieżnych... ja sobie nie wyobrażam ;)

Witam się w nowym tygodniu :)
Witam też nowe mamy:tak:.
Monika myślę tak jak mamusia synka powiedz, że byłaś u innego w międzyczasie, bo potem potrzebne ci będzie zaświadczenie do becikowego, że byłaś u lekarza nie później jak w 10 tyg. ciąży.

Wy już o wózkach? Ja wiem, że to niełatwy wybór, ale mam wynotowane kilka cech które wózek musi mieć i kropka. Na razie zbieramy z mężem kasę na jakieś większe zakupy w późniejszym czasie. Ale skrupulatnie będę śledzić to co piszecie;-).

ja zimą do sklepu to sankami:D zrobiłam sobie świetne ze zwykłych sanek plus doczepiłam do tego budkę od starej spacerówki.. wiec jest jak wózek z budką i ociepleniem a jezdzi się po śniegu że aż miło:D

zima6.jpg

Załączniki

• zima6.jpg
    zima6.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 42
Dziewczyny dzięki za rady :tak: Powiem, że byłam tak jak radzicie, bo w sumie drugi raz cytologie na NFZ to lepiej nie robić ;-) Stwierdzam, że chyba będę chodzić do obu - o ile ten będzie konkretny, bo jak będzie taki jak ten w szpitalu to ja dziękuję chodzić do dwóch takich :-D Wtedy będę szukać dalej :tak:
U tego w szpitalu chcę zostać ze względu na to, że do porodu przyjmują w pierwszej kolejności Kobietki ze swojej poradni lub takie co chodzą do swoich lekarzy prywatnie...

Ja tak czytam co piszecie o wózkach i uświadamiam sobie jak mało wiem :szok:
Ja myślałam, że jak kupie taki trzy w jednym to będzie OK, ale wychodzi na to, że muszę jednak dobrze to przemyśleć....

Mlodamama21 super pomysł z tymi sankami. Na śnieg to chyba żaden wózek nie sprawdzi się jak sanki...

reklama
Do góry