reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziękuje za miłe przywitanie :)
To moja pierwsza ciąża, strasznie sie martwie, czy damy sobie finansowo rade bo nie za dobrze jest... a jak patrze na te ceny tych wszystkich rzeczy dla dziec to mnie taka panika ogarnia, że nic tylko usiąść i płakać...

dacie rade! po pierwsze maluszek potrzebuje mniej niż się wydaje... to dla naszej wygody (mniej prania) znosimy ciuszki kg do domów:) ja 80% mam używek ( mega paka z allegro za 300zł ale córkę ubieram już rok!) i lumpeksy ale to jak jeszcze myszki nie było bo teraz to musiałabym z nią xD i wgl w realu czesto są super przeceny np butki kupiłam małej za 16zł.. a bardzo ładne sandałeczki są:) u nas pracuje tylko mąż ja jestem na rencie po mamci i dajemy rade... a mąż zarabia hmm mało.. jak coś to można dziecko pieluchować wielorazowo.. ja w gorszych chwilach wyjmuje otulacze i wkłady:)

reklama
Witam Kobietki po weekendzie. Widzę, że znów mam co nadrabiać ;-):-D

Panna Cotta mnie też ceny przerażają dlatego już z dobry tydzień siedzę i szukam okazji na allegro. Wózek, maty edukacyjne na tym idzie zaoszczędzić bo dużo taniej jest, a jak przeglądam to widzę naprawdę perełki :tak: Ja chcę dorwać coś z odbiorem osobistym gdzieś w pobliżu, toteż już teraz zaczynam się rozglądać :-D

PS. Kobietki dzisiaj mam umówioną wizytę NFZ (u innego niż chodzę lekarza też na NFZ) i zastanawiam się czy iść... W sumie ten mój nawet karty ciąży nie wystawił, więc może warto iść i do tego. Tylko co mu powiedzieć, że dopiero w tym tygodniu przyszłam :-p Czy lepiej, że czekałam na wizytę u niego prawie dwa miesiące więc w międzyczasie byłam u innego :-) Kurcze może ten mi da skierowania na badania, a nie wszystko odpłatnie....

Ostatnia edycja:
ok w miarę ogarnęłam wszystko co mnie ominęło:D ale i tak nie pamiętam wszystkiego i kto co...
co do inwazyjnych badań hmm.. puki nie byłyby konieczne to bym się w nie nie pchała..
dla mnie waga wózka jest bardzo istotna.. i zgrabność by móc przedzierać się między półkami w sklepach na spokojnie...ja mam osobno gondolę na pompowanych kołach by po śniegu mykać a spacerówka ma przyjść kurierem lada dzień bardzo lekka:) 8kg.. później jak dziecko jest wieksze to wkurza ciężka spacerówka bo dziecko wiecej biega koło niego niż w nim siedzi a my pchamy takiego kolosa... a oto mój wybór..:) 4840-o9vjd3.jpg

Załączniki

• 4840-o9vjd3.jpg
    4840-o9vjd3.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 27
i takim sposobem mam wielką wygodną gondolę z fajnymi kołami na każdy teren i zgrabną lekką spacerówkę na ciepłe dni:) a za wszystko wyszło mi 400zł z kawałkiem...:)

Monika powiedz ze długo czekałaś na wizyte, ze byłas u innego prywatnie ale chcialabys chodzic do niego :)

ja własnie nie wiem czy tak szlec z tym wozkiem i kupowac taki drogi bo mam super spacerowke parasolkę a Kurczak jak miał 4 miechy juz w parasolce jezdzil wiec teraz na dobra sprawe juz w czerwcu-lipcu mogłabym w parasolce wozic malucha hmmmmmmm nie wiem sama

Co do wózków to dużo zależy od pory roku. Nasze maluchy będą miały ok. 9 mies. jak przyjdzie zima. Nie będą jeszcze chodzić. A pchanie parasolki po zaspach śnieżnych... ja sobie nie wyobrażam ;)

Witam się w nowym tygodniu :)
Witam też nowe mamy:tak:.
Monika myślę tak jak mamusia synka powiedz, że byłaś u innego w międzyczasie, bo potem potrzebne ci będzie zaświadczenie do becikowego, że byłaś u lekarza nie później jak w 10 tyg. ciąży.

Wy już o wózkach? Ja wiem, że to niełatwy wybór, ale mam wynotowane kilka cech które wózek musi mieć i kropka. Na razie zbieramy z mężem kasę na jakieś większe zakupy w późniejszym czasie. Ale skrupulatnie będę śledzić to co piszecie;-).

ja zimą do sklepu to sankami:D zrobiłam sobie świetne ze zwykłych sanek plus doczepiłam do tego budkę od starej spacerówki.. wiec jest jak wózek z budką i ociepleniem a jezdzi się po śniegu że aż miło:D

zima6.jpg

Załączniki

• zima6.jpg
    zima6.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 40
Dziewczyny dzięki za rady :tak: Powiem, że byłam tak jak radzicie, bo w sumie drugi raz cytologie na NFZ to lepiej nie robić ;-) Stwierdzam, że chyba będę chodzić do obu - o ile ten będzie konkretny, bo jak będzie taki jak ten w szpitalu to ja dziękuję chodzić do dwóch takich :-D Wtedy będę szukać dalej :tak:
U tego w szpitalu chcę zostać ze względu na to, że do porodu przyjmują w pierwszej kolejności Kobietki ze swojej poradni lub takie co chodzą do swoich lekarzy prywatnie...

Ja tak czytam co piszecie o wózkach i uświadamiam sobie jak mało wiem :szok:
Ja myślałam, że jak kupie taki trzy w jednym to będzie OK, ale wychodzi na to, że muszę jednak dobrze to przemyśleć....

Mlodamama21 super pomysł z tymi sankami. Na śnieg to chyba żaden wózek nie sprawdzi się jak sanki...

reklama
Do góry