reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ozila mi chodzi o to ze te siedziska są strasznie małe wręcz klaustrofobiczne... Pisałam o tym kilka stron wcześniej. Zima masakra jak dojdzie kombinezon kurtka. Nie widzę w tym dziecka... Sorry...
A zwrotny fajny wózek niekoniecznie musi być ciężki...

No wiem, w zimie ze sniegiem faktycznie ciezko by bylo w to dziecko "upchnac";-)w sumie to nawet nie umiem sobie wyobrazic tego teraz haha - ja inaczej bede patrzec troszke-bo tutaj zimy ze sniegiem nie ma,( tzn teraz sie konczy i bylo 21C dzisiaj, ale oczywiscie potrafi byc duzo zimniej) takze kombinezon i b.gruby ubior mi odpada, ale jeszcze zostawiam sobie czas na potem popytam, poogladam i wtedy wybiore;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chcecie karmić piersią swoje maluchy?

Pewnie, takie mleczko jest dla malucha najlepsze :) Mam nadzieję, ze tym razem dzidziek szybciej załapie o co chodzi ;)

Ozila, już też pisałam wcześniej - wg mnie taka spacerówka nie jest dla dziecka ani super zdrowa ani super wygodna, bo jak ma w niej spać, to dupka jest dziwnie wpadniętae, zamiast leżeć na płasko.

MMka trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię. Szczerze to też nie zgodziłabym się na bardziej inwazyjne badania. W końcu co ma być to będzie, a ryzyko jest duże.
Ja bym bardzo chciała karmić piersią mam nadzieje, że się uda :)
Co do wózka to ja zdecydowałam się na Roana, podobają mi się takie wózki w starym stylu :)
Dziewczyny chyba mówię Wam od razu dobranoc, bo dziś padam na nos.

reklama
Ewa- my mamy taki wypasiony sprzęt do pieczenia chleba, bo można zrobić w nim ciasto na pizze, ciasto drożdżowe zrobić i upiec, a nawet konfitury. Więc luz.

Też taką mieliśmy :) Parę lat :) Jaką macie firmę?
Ale ja się właśnie w pewnym momencie przerzuciłam na bułki i wykorzystywałam maszynę głównie do zarabiania i wyrastania ciasta, a to mi z powodzeniem robi kenwood i miska ze ściereczką, a prądu idzie o niebo mniej ;)
No i często eksperymentowałam z nowymi przepisami, a w maszynie to zawsze była wielka niewiadoma, co wyjdzie. Teraz mam kontrolę nad ciastem i nawet razowe pieczywo mi się udaje ;)

Chociaż był czas, że dałabym się pokroić za maszynę do chleba, więc rozumiem Twój entuzjazm :D

Wczoraj byłam na tych targach dziecięcych na krakowskich błoniach i powiem.że jestem bardzo zawiedzona..pełno ludzi, nic się nie dało obejrzeć ale w sumie też było mało stanowisk .. Spodziewałam się czegoś bardziej wow.

Mam podobne wrażenia. Dziś byłam i bez szału.
Jedyny plus, że Franek sobie na wielkiej pompowanej zjeżdżalni-zamku pozjeżdżał ;)
Chusty potwornie drogie, dla starszaków prawie nic nie ma.
Robiliśmy tylko za żywą reklamę podwójnego wózka, bo nas co chwilę ktoś zaczepiał ;)

Dziewczyny chcecie karmić piersią swoje maluchy?

Tak :) Po dwóch ciążach wiem już, że mleko mam w ilości dostatecznej, a nawet jeszcze więcej, nawet wcześniaka mi się (choć po przejściach) udało nauczyć jedzenia z piersi, więc teraz jestem dobrej myśli, że się też uda.

Ozila mi chodzi o to ze te siedziska są strasznie małe wręcz klaustrofobiczne... Pisałam o tym kilka stron wcześniej. Zima masakra jak dojdzie kombinezon kurtka. Nie widzę w tym dziecka... Sorry...

Mam podobne odczucia. Dziś je na żywo widziałam na targach. Moja Nuśka to by tam jeszcze weszła, ale Franek by chyba wystawał na wszystkie strony. Teoretycznie 3-latków już się wózkami nie wozi, ale jednak powinno to być uniwersalne siedzisko.

ja chyba wózka nie będę kupować... kołyska będzie po siostrzeńcu chłopaka, a sama chciałabym kupić jedynie chustę do noszenia...

Chusta jest super, życia sobie bez niej nie wyobrażam, ale nie zawsze się sprawdza. Poza tym zbyt długie noszenie w chuście też nie jest wskazane, bo dziecko nie zmienia pozycji. Nie mówiąc już o sytuacjach, kiedy pogłębia się asymetria czy wystąpi dysplazja itp.
A zimą - wchodzisz do sklepu i dziecko z kombinezonu rozbierasz. W chuście musisz się odwiązać, rozebrać siebie i dziecko, zawiązać znowu.
Noszenie dziecka przy takich upałach jak były w tym roku z kolei zakrawa na samobójstwo ;)
No i dzieci lubią chustę, ale przychodzi taki czas, że chcą więcej świata widzieć i odkrywać i zaczynają się potwornie wiercić. Wózek jednak się przydaje ;)

Do góry