reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nikusia, no widzisz, ja się na tym nie znam kompletnie. Nie mam pojęcia, co ten wziernik robi. Mnie się po tym nigdy nic nie działo, więc tak założyłam, że to standardowe badanie.

A z tymi składkami to racja. Najgorsze, że jak coś się dzieje, to i tak trzeba iść prywatnie. Aniela miała dwa wylewy do mózgu w czasie porodu i musiałam powtórzyć w ciągu 2 mies. usg przezciemieniowe. Oczywiście dostałam skierowanie. Termin - za 4-5 mies.! No bosko :/

reklama
Ewa, jak to wziernik, Ciebie gin wziernikiem bada? :O Moja w ciąży w ogóle nie używa. Wszystko sprawdza "ręcznie" i bardzo delikatnie.
Ja generalnie wziernika nie znoszę...

To na prawdę innych wózków podwójnych nie ma na rynku niż kubełkowe??

Nikusia, wiesz, obowiązek płacenia składek powinien być, ale wybór usługodawcy dobrowolny, z resztą tak samo powinno być z emeryturami...
Niestety to chodzenie prywatnie u nas tyczy się też innych specjalistów, bo albo oleją, albo do dobrego czeka się miesiącami...

Ewula, są, ale nam się ten model najbardziej podobał. W zasadzie to siedzisko to jego jedyny duży mankament. Reszta była albo z siedziskami obok siebie (odpada na starcie), albo niestabilna z jednym pustym siedzeniem, albo trzeszczała nawet bez "załadunku" ;)

Witam się z Wami mamy!

Dawno się nie odzywałam, a dziś chciałam się Wam trochę pochwalić i pożalić też...
Byłam dziś na wizycie, miałam USG, choć myślałam, że na tej wizycie mi nie będzie dane podglądać maleństwa więc tym bardziej się ucieszyłam. Ucieszyłam bo został dziś ujawniony... SIUSIAK :-):-):-) wiem, że jest wcześnie ale komu mój gin przewidywał, temu się sprawdza jak na razie, więc ja mu tam wierzę. Mojej siostrze też w 11tc powiedział, że chłopak i na razie potwierdzają (20tc). Bardzo się cieszę bo imię mieliśmy wybrane tylko dla chłopczyka... Więc nie mogło być inaczej :-)

A teraz czas na żale. Wyszły mi podwyższone wyniki toxo IgG 80, ale IgM ujemne. Dostałam skierowanie na awidność, żeby to dokładniej sprawdzić. Czy któraś z Was miała wcześniej podobne doświadczenia? Bo teraz się zamartwiam :-( Choć podobno ten wynik nie jest taki straszny... Ale jednak nie w normie.

Którejś z dziewczyn wyszedł podobny wynik, chyba pamiętam, ale nie chcę gafy strzelić...

A ja się Wam pochwalę :D Wracając z Poznania zajechaliśmy do wujka, któremu skubnęłam zakwas, dziś upiekłam z niego chleb. Na oko, bez przepisu, do środka dorzuciłam siemię lniane i płatki żytnie i pierwszy raz wyszedł mi na prawdę smaczny :) Zawsze trzymałam się receptur i jakaś lipa z tego była, a tu proszę :)

DZIEŃ DOBRY Z SAMEGO RANKA :-)
Spać nie mogę :-( więc wlazłam.
Ewa- nie wiem czy standardem na NFZ jest badanie gin. czy nie. Ja chodzę prywatnie i mojego gina za żadne skarby bym nie zmieniła. Bulę 150 zł ale wiem za co. Wizyta zawsze od 30 do 40 minut. W tym za każdym razem USG. Odpowiedź na wszystkie pytania, bez pośpiechu, bez stresu. Poprzednia gin miała pacjentki zapisane co 10 minut...więc ja się pytam co można przez taki czas z ciężarną mamą zrobić???Bo ja chyba bym się rozebrać nie zdążyła do badania, że o omówieniu wyników nie wspomnę a gdzie jeszcze USG. Więc albo tak trafiłaś a inni na NFZ badają albo taka szkoła lekarza.
Ewula- to gratulacje wypieku. My mamy maszynę do pieczenia chleba....mistrzostwo świata :tak: polecam. Chlebuś zawsze świeży, pachnący, ze sprawdzonych i domowych składników.
U nas zapowiada się piękny i słoneczny dzień :-)
MIŁEGO WEEKENDU

hej
w związku z rzygawkami wczoraj poszłam spać o 18tej i dziś już nie śpię :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

śniło mi się ze miałam cesarkę bo miałam wysokie ciśnienie hmmmmmm

reklama
ledwo żyje:wściekła/y:
wymiotowałam o 23,47... wstałam i powtórka z rozrywki.. a że nie było czym to mnie wymęczyło z pół h... cały brzuch mnie boli...

mamusia synka mój poród Ci się śnił:rofl2:

co do kubełkowych to moja córka nawet nie chciała w sklepie na tym siedzieć jak próbowałam ją przymierzyć...

Do góry