reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

ale ja mam wysokie ciśnie nie w tamtej ciąży tez miałam ale lekarz olewacz mnie zlał i miał to w dupie a ja przez cala ciaże 15o/100 a teraz zaczelam jeszcze lepiej 160/80 :-(

reklama
Karolinusia dziekuje ślicznie, ja wlasnie musze sie rozeznac w tych wozkach bo nie mam zielonego pojecia. Juz wiem zeby zapomniec o kubelkowej ;P dobrze ze Was mam;)

Ewula ja ostatnio domowy chlebus jadlam u babci jak mialam 10 lat...mmm ten smak... ;(

Nikusia ja tez jeszcze od poczatku ciazy nie mialam ani raz badania gin;/ mam wizyte 30.08 to sie go zapytam,ale mysle ze jakby bylo potrzebne to by zrobil. Usg mam na kazdej wizycie bardzo dokladne.

Hej dziewczyny nie było mnie raptem dwa dni a mam tyle do nadrobienia, że będę czytać Was chyba z pół dnia :)
Zaczęliśmy porządki do remontu i o zgrozo będą trwać już trzeci dzień. Tona papierów nam się uzbierała na przeglądania. I siedzimy i przerzucamy tylko, ale pokój pomału pustoszeje.
A ja mam pytanie z innej beczki odnośnie ciśnienia. Czy niskie ciśnienie nie jest niebezpieczne? Bo ja z kolei całe życie i teraz mam bardzo niskie ciśnienie w granicach 90/60. Niby jeszcze w normie, ale w tych dolnych granicach.
Co do badań ginekologicznych to ja mam na każdej wizycie. Nie miałam raz jak byłam po 3 dniach od wizyty na IP i tam miałam wszystkie badania. Mój lekarz skupił się wtedy na interpretacji wyników.
A wymioty jakby zaczęły mnie żegnać. Mdłości mam totalne tylko wieczorem po zażyciu witamin i niestety pojawiają się też wtedy wymioty.

ale ja mam wysokie ciśnie nie w tamtej ciąży tez miałam ale lekarz olewacz mnie zlał i miał to w dupie a ja przez cala ciaże 15o/100 a teraz zaczelam jeszcze lepiej 160/80 :-(

ja brałam w ciąży dopegyt zależnie od pomiaru.. jak wysokie to łykałam.. u mnie się ciśnienie zakończyło szybką cesarką bo zaczynała się zamartwica płodu (po 3ch tabletkach dalej było ponad 160 skurczowego...) uważaj na siebie

mamusiu synka mi lekarka powiedziała ze akurat u mnie skoki ciśnienia są związane ze stresem..... to fakt ze za każdym razem jak się czymś zdenerwuje to mi skacze ciśnienie... mam codziennie mierzyć i zapisywać jak będzie się powtarzac będę musiała brać leki. no zobaczymy jak to się wszystko ułoży.

co do wizyt u gin i badań ginekologicznych to moja zawsze na każdej wizycie mnie bada bez wziernika i bardzo delikatnie... ostatnio na wizycie była z nią studentka to nie pozwoliła jej mnie dotykać bo powiedziała ze przy ciąży bardzo trzeba uważać z badaniem ginekologocznym. poczułam się wtedy bardzo bezpiecznie :-)
u mnie dziś piękny dzień i gdyby nie kiepski nastrój przez ostatnie wydarzenia to pewnie byśmy z mężem byli na air show w Radomiu :-( no nic może jutro.... :-)
miłego dnia dziewczynki :-)

U mnie tez nie badaja ginekologicznie na poczatku, tylko przez usg
, mnie zbadal ostatnio, ale po to, zeby sprawdzic skad plamienia wczesniej byly;-)

Z cisnienem u mnie ze stresu wczesniej tez bywalo roznie, ale na razie odpukac jest ok., odrzucilo mnie od kawy , wiec w ogole nie pije, a ubostwialam wczesniej, wiec moze to tez troszke pomaga .

milego weekendu Wam zycze:-) u Nas ladne sloneczko :-)

Ostatnia edycja:
witajcie sobotnie :)

co do wizyt ja na każdej mam zawsze usg i badanie ginekologiczne, nie narzekam, żeby jakoś bolało czy coś.. oczywiście chodzę prywatnie, bo miałam różne perypetie z lekarzami na nfz i już mnie nikt nie namówi ( a nie byłam u jednego). ja płace 70 zł za wizytę trwa około 20 min do pół godz. różnie. jestem zadowolona i spokojna to najważniejsze dla każdej z nas.

też oglądałam wózki ale trochę jednak dla mnie jeszcze za wcześnie pod choinkę sobie sprawimy. na razie w październiku wybieramy się na wczasy za granicę (zaległa podróż poślubna :) ).. czy któraś może podróżowała w ciąży samolotem, czy są jakieś przeciwwskazania ?

pozdrawiam i życzę miłego weekendu, dzisiejszy dzień dla mnie będzie i już jest strasznie męczący podczytam Was jutro z rańca

Ostatnia edycja:
reklama
mamusiu synka mi lekarka powiedziała ze akurat u mnie skoki ciśnienia są związane ze stresem..... to fakt ze za każdym razem jak się czymś zdenerwuje to mi skacze ciśnienie... mam codziennie mierzyć i zapisywać jak będzie się powtarzac będę musiała brać leki. no zobaczymy jak to się wszystko ułoży.

co do wizyt u gin i badań ginekologicznych to moja zawsze na każdej wizycie mnie bada bez wziernika i bardzo delikatnie... ostatnio na wizycie była z nią studentka to nie pozwoliła jej mnie dotykać bo powiedziała ze przy ciąży bardzo trzeba uważać z badaniem ginekologocznym. poczułam się wtedy bardzo bezpiecznie :-)
u mnie dziś piękny dzień i gdyby nie kiepski nastrój przez ostatnie wydarzenia to pewnie byśmy z mężem byli na air show w Radomiu :-( no nic może jutro.... :-)
miłego dnia dziewczynki :-)
Zazdroszczę Air Show, byłam raz akurat jak się Su rozbiło :-( to było chyba w 2009r.
Ja byłam ostatnio na NFZ zbadał mnie ginekologicznie i pobrał cytologie bo miałam na NFZ 7 lat temu. Chodziłam prywatnie to co rok robili;-) No i zrobił USG.
Na wózki nie patrzę na razie, u mnie w rodzinie jest przesąd, że po porodzie się kupuje.
Zaraz lecę na grilla mąż już poszedł uszykować działeczkę, będzie troszkę ludzi.

Do góry