reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Pamiętajcie że nie każdy lekarz na NFZ jest zły :happy2: ja moją ginekolog bardzo lubię, robi usg na każdej wizycie, daje skierowania na badania, zawsze pokazuje mi co widzi na monitorze, a jak zobaczyła że to bliźniaki to cieszyła się na pewno bardziej niż ja :cool2: Więc nie ma reguły. A trafiłam do niej chodząc prywatnie, zapytałam czy nie przyjmuje gdzies na fundusz i tak oto nie muszę przepłacać. Ale ona chyba należy jednak do wyjątków, a szkoda, bo takie wizyty to powinien być standard...

Juliana ma takie samo zdanie trafiłam na fajnego lekarza na NFZ. Co prawda zdjęcia nie mam, ale pokazał mi dziecko i zaproponował USG genetyczne na NFZ:-D Co prawda on tylko bada, a resztę robi położna, tzn.: wypisuje recepty, kartę ciąży i skierowania
Filmik super

Hej:) ja tylko przyszłam sie zameldować, nie mam sił ostatnimi czasy was czytać, jestem totalnie bez sił, zdechlak na maksa, na szczeście po tym jak wymiotowałam dzień w dzień wieczorem, przyszły lepsze czasy, jeszcze nie jem wszystkiego, ale nie wymiotuję. Wczoraj miałam wizytę, małe ma 2,7cm, ma się dobrze, ja wyniki mam dobre, więc nie wiem czemu ta zdechlakowatość ;) wizyta za 4 tyg. Życzę dobrego samopoczucia i zdrówka dla robaczków :)_

Kotti a widziałaś go na żywo?? moim zdaniem spacerówka bardzo "klaustrofobiczna" malutka... takie mam zdanie... choc "dizajn" niezły... mnie się podobał też Quinny MOODD ale spacerówka tragedia, kubełkowa mała klaustrofobiczna.

Nie odbierz tego przypadkiem źle! Po prostu myślę, że jak przyjdzie zima-kurtka kombinezon to spacerówkę będziesz przeklinać.
Ja kupię MC MURA plus 4 i już :-)

GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT!!!!!!

Wspólczuję Wam złego samopoczucia i wymiotów, serio ja tego nie znam. GŁOWA DO GÓRY!!! Będzie lepiej... mnie tylko muli i normalnie mogłabym spać 24h.

Na pewno są dobrzy lekarze na nfz. Ale ja już nie mam czasu szukać innego... Ten był sympatyczny, tylko trochę olał tą ciążę...
Ja myślę, że oni tam w szpitalu po prostu tzw. fizjologiczne (jak to określił) ciąże traktują po macoszemu. Jeśli urodziłam niedawno dwójkę zdrowych dzieci i teraz jest wszystko ok (krwiaka przecież gość nie dostrzegł), to uznał, że nie ma co sobie mną głowy zawracać.
Chociaż zdziwił mnie bardzo brak badania gin. No i to niewykrycie krwiaka... To trochę przekreśla ten gabinet, bo ja niestety w obu ciążach miałam wykrywane na usg różne nieprawidłowości - a to zrost w sercu Anieli, a to Frankowe powiększone komory w głowie. Wszystko dobrze się skończyło, ale wolę o takich rzeczach wiedzieć. A tu bym się ciągle zastanawiała, czy wszystko ok. A gdybym chciała mieć dokładniejsze usg, to bym musiała 200 zł wyrzucić. Także słabo.

Ewa- no mam mieszane uczucia po przeczytaniu Twojej relacji z wizyty. Widzisz...może teraz SZOK PRZEŻYJECIE... ale ja nadal ginekologicznie nie badana... Wczoraj za to Gin dokładnie oglądał szyjkę przy USG, bo zastanawiałam się co on ogląda na koniec a okazało się że patrzył na szyjkę. Więc tym samym nie widział potrzeby dotykania. Maluch był, urósł więc po co jeszcze dodatkowo grzebać??? Po USG wypytał tylko czy plamię albo czy krwawiłam, czy zauważyłam jakieś upławy niepokojące, bóle itd. A że jest ok i czuję się dobrze więc???...Po prostu chyba taka szkoła.
Wydaje mi się tylko absurdem w TWOIM przypadku, że lekarz nie dostrzegł krwiaka...no to to już po prostu świadczy o braku...chyba fachowości albo zainteresowania pacjentką...Ja znam ginekolożkę, która na NFZ przyjmuje i jest ok. Ale tylko wtedy gdy jest dobrze. Jak są problemy to pacjentka słyszy... to proszę gdzieś jechać...Ale nie ma co generalizować, bo w prywatnych gabinetach też można trafić na konowałów no.
Ważne, że masz porównanie i wiesz co wybierasz i co dla Ciebie i malucha dobre.

Czy w tych kubełkowych spacerówkach, dziecko w ogóle może płasko leżeć? Wydaje mi się, czy ma dupkę wpadniętą, a nóżki wyżej?? To chyba najzdrowsze i najwygodniejsze nie jest??

reklama
Ewa86 ja za NIKUSIĄ jestem w szoku, nie znam takiego postępowania ze strony lekarza. Pamiętaj, że masz czuć się pewnie i bezpiecznie. Lekarz powinien swoje obowiązki wykonywać rzetelnie i nieważne czy to PRIV czy NFZ... wkurzają mnie lekarze z NFZ którzy tak traktują pacjentki.... spotykami się z tym na codzień. Chyba powinnaś zmienić lekarza??

Do góry