reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ewa, niezły ten lekarz :O Jak poszłam do rodzinnej ze skierowaniem na badania od gin, to mi dała ten sam zestaw badań, bo na resztę twierdzi, ze nie może. Byłam w labie zapytać ile wziąć gotówki, to wyjdzie 130 zł, więc tragedii nie ma. Nawet tanio liczą w Alab, a i wyniki do wydruku z netu, więc nie trzeba latać :)

Mloda mamo to jest bezczelność wg mnie, z resztą lekarz powinien wiedzieć, ze młody wiek to najlepszy czas na zachodzenie w ciążę i kiedy będziemy się starać to jest indywidualna sprawa. Może sama miałabym wcześniej dzieci, ale nasz staż to 3,5 roku ;)

W moim wózku też nie było osłonki na nóżki, która jest właściwie podobna do tej w gondoli, ale za to miałam śpiworek dopasowany do spacerówy, po poprzedniej właścicielce i powiem Wam, ze to super sprawa, bo był gruby, z polarem od środka i małemu było zawsze cieplutko. Więc wg mnie nie jest to wielką wadą, można sobie poradzić bez :)

Ewa86 współczuję bo widać trafiłaś na lekarza co nic mu się nie chciało... bo w sumie składki płacisz i powinien ci wszystkie dokumenty wypełnić i wydrukować usg... cholera co to za filozofia.. no ale fakt są różni lekarze.

rozumiem dziewczyny które straciły rodzica... mój tata umarł w 2010 roku i wiem ze już zawsze będzie mi go brakowało. niestety też zabrał go nam rak... ehh... dziś są jego urodziny a moja chrzesna to jego siostra... i umarła dziś.... kurcze to okropne ze życie tak wygląda... no cóż. ale bardzo dziękuje wam za wsparcie :-)

a zmieniając temat na milszy to na moim usg jest napisane FHR 183 ud/min hmmm.... i tak się zastanawiam czy to nie za dużo??? ale chyba lekarz by coś powiedział nie? :-)

Jolcia - ja mam dwie karty ciąży,do jednego lekarza chodzę prywatnie - jest świetny i mam do niego zaufanie, a do drugiego na NFZ - żeby może cokolwiek zaoszczędzić na badaniach jak da mi skierowanie. Zastanawiam się czy nie zrezygnować z tego na NFZ - bo odczucia mam bardzo podobne jak dziewczyny tutaj, NICZEGO się na tych wizytach nie dowiaduję,a i skierowań pani dr nie ma w zwyczaju dawać...no ale na razie chodzę do dwóch.

Nastka-83- moim zdaniem tętno prawidłowe u Twojego malucha :-)

Pamiętajcie że nie każdy lekarz na NFZ jest zły :happy2: ja moją ginekolog bardzo lubię, robi usg na każdej wizycie, daje skierowania na badania, zawsze pokazuje mi co widzi na monitorze, a jak zobaczyła że to bliźniaki to cieszyła się na pewno bardziej niż ja :cool2: Więc nie ma reguły. A trafiłam do niej chodząc prywatnie, zapytałam czy nie przyjmuje gdzies na fundusz i tak oto nie muszę przepłacać. Ale ona chyba należy jednak do wyjątków, a szkoda, bo takie wizyty to powinien być standard...

reklama
Do góry