reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ewa, niezły ten lekarz :O Jak poszłam do rodzinnej ze skierowaniem na badania od gin, to mi dała ten sam zestaw badań, bo na resztę twierdzi, ze nie może. Byłam w labie zapytać ile wziąć gotówki, to wyjdzie 130 zł, więc tragedii nie ma. Nawet tanio liczą w Alab, a i wyniki do wydruku z netu, więc nie trzeba latać :)

Mloda mamo to jest bezczelność wg mnie, z resztą lekarz powinien wiedzieć, ze młody wiek to najlepszy czas na zachodzenie w ciążę i kiedy będziemy się starać to jest indywidualna sprawa. Może sama miałabym wcześniej dzieci, ale nasz staż to 3,5 roku ;)

W moim wózku też nie było osłonki na nóżki, która jest właściwie podobna do tej w gondoli, ale za to miałam śpiworek dopasowany do spacerówy, po poprzedniej właścicielce i powiem Wam, ze to super sprawa, bo był gruby, z polarem od środka i małemu było zawsze cieplutko. Więc wg mnie nie jest to wielką wadą, można sobie poradzić bez :)

Ewa86 współczuję bo widać trafiłaś na lekarza co nic mu się nie chciało... bo w sumie składki płacisz i powinien ci wszystkie dokumenty wypełnić i wydrukować usg... cholera co to za filozofia.. no ale fakt są różni lekarze.

rozumiem dziewczyny które straciły rodzica... mój tata umarł w 2010 roku i wiem ze już zawsze będzie mi go brakowało. niestety też zabrał go nam rak... ehh... dziś są jego urodziny a moja chrzesna to jego siostra... i umarła dziś.... kurcze to okropne ze życie tak wygląda... no cóż. ale bardzo dziękuje wam za wsparcie :-)

a zmieniając temat na milszy to na moim usg jest napisane FHR 183 ud/min hmmm.... i tak się zastanawiam czy to nie za dużo??? ale chyba lekarz by coś powiedział nie? :-)

Jolcia - ja mam dwie karty ciąży,do jednego lekarza chodzę prywatnie - jest świetny i mam do niego zaufanie, a do drugiego na NFZ - żeby może cokolwiek zaoszczędzić na badaniach jak da mi skierowanie. Zastanawiam się czy nie zrezygnować z tego na NFZ - bo odczucia mam bardzo podobne jak dziewczyny tutaj, NICZEGO się na tych wizytach nie dowiaduję,a i skierowań pani dr nie ma w zwyczaju dawać...no ale na razie chodzę do dwóch.

Nastka-83- moim zdaniem tętno prawidłowe u Twojego malucha :-)

Pamiętajcie że nie każdy lekarz na NFZ jest zły :happy2: ja moją ginekolog bardzo lubię, robi usg na każdej wizycie, daje skierowania na badania, zawsze pokazuje mi co widzi na monitorze, a jak zobaczyła że to bliźniaki to cieszyła się na pewno bardziej niż ja :cool2: Więc nie ma reguły. A trafiłam do niej chodząc prywatnie, zapytałam czy nie przyjmuje gdzies na fundusz i tak oto nie muszę przepłacać. Ale ona chyba należy jednak do wyjątków, a szkoda, bo takie wizyty to powinien być standard...

reklama
Do góry