reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewa, Joasia, uff :) Czyli ze mną wszystko w porządku :) Dałabym sobie rękę uciąć, że to maluch :)
U mnie do kopniaków to jeszcze daleko, ale motylka w brzuchu czuję :D Cudne uczucie!

Z tym tętnem, dowiedziałam się od lekarza. Zresztą on jakiś magik jest ;) Przyszłam do niego, jak od 9 mcy nie mogłam zajść w ciążę. Dał skierowania na badania itp. Nie zdążyłam ich zrobić, bo okazało się, że jestem w ciąży z córką :) Śmiałam się, że przeczyścił "rury" ;) Od początku mówił o niej "Fasolka". Jak zaszłam w ciążę z synkiem, to od pierwszej wizyty mówił "O! tu widzimy Groszka!". Śmiałam się, że tak różnicuje dwie ciążę i czy już wie, że tym razem chłopak będzie. Śmiał się, że tego jeszcze nikt nie wie, ale dla niego jest to Groszek i już :D

reklama
Hey Kobietki :-D

Hmm.. tak sobie myślę, że u mnie w pracy nie wiedzą nic jeszcze o dzidzi i zastanawiam się czy im powiedzieć, czy po prostu jak mi się uda wysępić to przynieść L4.
Wiem, że wypadałoby powiedzieć... ale... z ich strony też by wiele wypadało a tymczasem traktują pracowników jak niewolników i w sumie jakoś tak najchętniej bym im nie mówiła...

Poza tym umówiłam się do innego gina na NFZ. Skoro tamten nie raczy założyć karty ciąży, nie raczy dawać skierowań (tylko każe sobie płacić samemu, jakbym do prywatnego chodziła) to zobaczę może u tego. W końcu chyba dwóch ginów na NFZ to nic strasznego :-D

Aż zerknęłam do karty ciąże ile młoda miała i miała 140 :-)
No to za tydzień się dowiemy :-)
Ewa- znaczy się USG miałaś??? Widziałaś malucha? &&&&&&&&&& ZA dzisiaj!!
Ja maila szefowi wysłałam wczoraj w sumie na noc...więc nie dzwoniłam... ale ponoć przyjął moją kolejną nieobecność spokojnie.
Zresztą i tak na kilka dni wrócę do pracy ehhhhh:baffled: i tak źle i tak nie dobrze.... Ja już i tak mam wyrzuty sumienia i ciągle jakieś wątpliwości....
A wczoraj na ciuchach siostra wyszukała mi super spodnie ciążowe 3 pary H&M mama, i C&A za całe 1 0i 10 i 15 zł :-):-):-)
Uwierzcie ...jak nowe :tak:

dzień dobry!

gratki udanych wizyt i kciuki za kolejne - oby juz tylko takie dobre wiesci byly!
mlodamama, mamusiasynka - wspolczuje straty rodzicow
marcia - rozwazaliscie opcje hospicjum/opeiki paliatywnej?
przykre tak patzrec jak nasi bliscy choruja i wiadomo że koniec sie zbliza nieublaganie - moj ojciec ma 72l (jestem najmlodsza z rodzenstwa) i zaawansowana cukrzyce od ponad 10lat, w zeszlym roku zawal, do tego tusza, cisnienei, problemy ze stawami i koncentracja/pamiecia i jest w naprawde kiepskim stanie dobrze ze te upaly przetrwal (wujkowi m tez z cukrzyca sie nie udalo i tydzine temu bylismy na pogrzebie a mlodszy byl o 8lat)

z tymi ruchami to jest tak, że w kolejnej ciąży szybciej się wyczuwa (może dlatego że wiemy czego się spodziewać) ale to też zależy od wagi mamusi (szczupłe ponoć szybciej wyczuwają) i umiejscowienia łożyska (jeżeli jest na pzredniej ścianie to nie będzie zbyt dobrze czuć) ale często ruchy dziecka są mylone z "przewalaniem się" gazów w brzuchu - ja chyba czułam w 16tc (albo 14? muszę sprawdzić w karcie ciąży bo pamiętam że lekarz wpisywał a wiem, że dosyć szybko)

tętno
- mi się kojarzy ze Karolinka miałą wysokie powyzej 160, wiec moze cos w tym jest, no ale skoro u ewy bylo na odwrot?

wczoraj pierwszy raz w tym tyg ugotowałam obiad :zawstydzona/y: bo mnie tak odpychały mdlosci od lodowki i kuchni - dobrze ze Karol w żlobku jada zupe i drugie

secreto-jak dobrze kojarze to Ty z Prokocimia wiec daleko by Ci bylo ale moze Twoj m gdzie blizej centrum pracuje bo fantastyczny jest zlobek panstwowy na Sienkiewicza, na Mazowieckiej tez fajny (bylysmy na dyzurze wakacyjnym rok temu), na Paistowskiej odradzam (dyzur tegoroczny), z prywatnych to nie polecam Akademii Elfow (na poczatku Karola tam chodzila i niby bez tragedii ale i bez szalu a potem dostala sie do panstwowego i jest rewelka), na Czeresniwoej jest fajny prywatny bo kuzyn Karoli tam chodzil

cytomegalia - u synka jednej z sierpniowek wykryli (nie pamietam czy chorowala w ciazy wiec chyba bezobjawowo)mial jakies 6tyg leczenie (w szpitalu ale on byl wczesniakiem z jakiegos 31tc) i tyle
moniqA -u mnie nic sie nie ukryje bo Karolina caly czas papla o dzidziusiu, jak do pracy mojej pzryszla to tez od razu o dzidziusi mowila (dobrze ze ja juz powiedzialam bo by byla wtopa),w zlobku wiedza wsyztskie Panie juz i wszyscy rodzice dzieci z jej grupy, wczoraj kasjerce w sklepie powiedziala ze mamusia ma dzidziusia w brzuszku i cholewcia zawsze chce mi wtedy podnosic bluzke i pokazywac brzuch wszytskim:-D

jagna - wykorzystalam Twoje sposob ze sprzataniem - "Spięłyśmy się" z Karolinką przedwczoraj o sprzątanie bo uparciuch stwierdziła, że nie posprząta rozwalonych klocków, puzzli, domino, i kazała mi posprzątać a ja powiedziałam, że dobrze zbiorę wszystko i wyrzucę do kosza - w try miga wszystko posprzątała krzycząc mamusiu nie wyrzucaj, nie do kosza - nie wiedziałam czy jest już na tyle kumata żeby zrozumieć konsekwencje ale się udało :)a dzisiaj jak ruszałam na zielonych światłach to zaczęła krzyczeć: Mamusiu nie szybko!Nie wolno szybko z dzidziusiem :D

mamusiusynka dobrze, ze taka pewna jestes, no zobaczymy, ja z obstawiac bede na odwrot i juz, zwlaszcza ze Twoje 150 haha i lekarza wypowiedz co do dziewuszki;-)
a czy sie sprawdza,raz tak, raz nie..... to podobno nie w 100% ;-)
jeszcze najnowsze jest , ze lozysko po lewej na dziewczynke:-Dpo prawej chlopaczek:-)

Ostatnia edycja:
Nikusia, tak - miałam we wtorek usg. Widziałam Maluszka. Ładnie sobie spał zwinięty w kłębek, serducho bije :) No ale krwiaka też widziałam niestety :/ Za godzinę mam wizytę na nfz i już mnie telepie...:/

Moja znajoma ma teorię co do tętna, że dziewczyny mają niższe, bo są bardziej wylajtowane od małego ;P

Franek mnie dziś zapytał, czy może mi wejść do brzucha, bo by się chciał z dzidziusiem pobawić... Yyy... :D

reklama
Moj dzidziul na pierwszym USG miał tętno 131 czyli wg waszych teorii pewnie chłopczyk...

Dziewczyny normalnie mam zawał...tak się wściekłam!!:wściekła/y:Czy to zawsze tak jest że chłopy nie mają za grosz rozumu??!!! Normalnie idę do kuchni żeby mięso z zamrażarki na obiad wyciągnąć a tu...jedna wielka bryła lodu! Normalnie drzwiczek już się nie dało zamknąć takie oblodzone wszystko...Okazało się że mojemu cudownemu M wczoraj zachciało się lodów...zabrał je z zamrażarki tylko,że jakimś magicznym sposobem zapomniał ją zamknąć...i całą noc tak sobie lód narastał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ledwo udało mi się szuflady wyszarpać z tego lodowca...muszę ją odlodzić i wyczyścić...a całą zawartość? Chyba wyrzucić...Wszystkie mrożonki,mięso...trzy pełne szuflady...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry