reklama
Karolinusia
Fanka BB :)
To i ja się dołączam :-)
Termin na 19 marca - ciąża bliźniacza :-)
Gratuluję i witam :-)
Czesc dziewczyny!
mnie dzisiaj czeka ciezki dzien....musze jechac z rana po cioteczna babcie do szpitala i musze isc porozmawiac z lekarzem bo mieli ja przenosic na onkologie bo wykryto u niej zlosliwy nowotwor a tu nagle wczoraj przyszedl lekarz i powiedzial ze dzis do domu.....to,chyba oznacza ze ja skreslili....kurna jak ja jej to powiem nie mam pojecia.
Co do cukru to karolinusia ma racje ja mam normy do 100 na czczo 120 to chyba po obciazeniu. Nie wiem czemu wtedy wyszedl podwyzszony bo teraz robie codziennie i mam 80-90 moze temu ze dzien przed badaniem bylam o 21 na lodach w parku i zjadlam dwie porcje?
co do zaparc to wspolczuje ja nigdy dziekowac Bogu nie mialam z tym problemow a jak rok temu robilam kolonoskopie to lekarz powiedzial do mnie ma pani sliczne rozowe,lsniace jelita :-) a moja dieta nie rozni sie jakos specjalnie od waszych jem duzo owocow warzyw, otrebow, pieczywo razowe na zakwasie to co wszyscy wiedza.
Dobra spadam bo musze do sklepu skoczyc po pieczywo na sniadanie
milego dnia!
mnie dzisiaj czeka ciezki dzien....musze jechac z rana po cioteczna babcie do szpitala i musze isc porozmawiac z lekarzem bo mieli ja przenosic na onkologie bo wykryto u niej zlosliwy nowotwor a tu nagle wczoraj przyszedl lekarz i powiedzial ze dzis do domu.....to,chyba oznacza ze ja skreslili....kurna jak ja jej to powiem nie mam pojecia.
Co do cukru to karolinusia ma racje ja mam normy do 100 na czczo 120 to chyba po obciazeniu. Nie wiem czemu wtedy wyszedl podwyzszony bo teraz robie codziennie i mam 80-90 moze temu ze dzien przed badaniem bylam o 21 na lodach w parku i zjadlam dwie porcje?
co do zaparc to wspolczuje ja nigdy dziekowac Bogu nie mialam z tym problemow a jak rok temu robilam kolonoskopie to lekarz powiedzial do mnie ma pani sliczne rozowe,lsniace jelita :-) a moja dieta nie rozni sie jakos specjalnie od waszych jem duzo owocow warzyw, otrebow, pieczywo razowe na zakwasie to co wszyscy wiedza.
Dobra spadam bo musze do sklepu skoczyc po pieczywo na sniadanie
milego dnia!
Agnis83
Mama Kacperka i Oskarka
Marcia30 nie zazdroszcze takiej "misji"
Ach nasz polska służba zdrowia.
Ja dziś też wcześnie wstałam. Budze sie o 6,30 patrze a tu męża nie ma... śpi u synka na skraju łóżka...pytam go dlaczego ze mną nie spał.... a on na to "nie było miejsca na łóżku" kochany mąż a przeciez jeszcze nawet nie jestem mocno brzuchatahihi
Ps.w galerii brzuszków i usg moje maleństwo zapraszam :-)
Ps.witam nową mamę Anję :-) śliczne te Twoje maluchy :-)
Ach nasz polska służba zdrowia.
Ja dziś też wcześnie wstałam. Budze sie o 6,30 patrze a tu męża nie ma... śpi u synka na skraju łóżka...pytam go dlaczego ze mną nie spał.... a on na to "nie było miejsca na łóżku" kochany mąż a przeciez jeszcze nawet nie jestem mocno brzuchatahihi
Ps.w galerii brzuszków i usg moje maleństwo zapraszam :-)
Ps.witam nową mamę Anję :-) śliczne te Twoje maluchy :-)
Witam podwójną mamę
Marcia, przykra misja A odnośnie cukru, to jak najbardziej może być po lodach. Mnie uczulano, żeby wieczorem przed badaniem nie jeść słodyczy, a także owoców!
Agnis, kochany mąż Ja śpię z dużą poduszką między nogami, więc śmiejemy się, że śpimy w 3
A jutro wybywam na swój wieczór panieński Już się nie mogę doczekać
Marcia, przykra misja A odnośnie cukru, to jak najbardziej może być po lodach. Mnie uczulano, żeby wieczorem przed badaniem nie jeść słodyczy, a także owoców!
Agnis, kochany mąż Ja śpię z dużą poduszką między nogami, więc śmiejemy się, że śpimy w 3
A jutro wybywam na swój wieczór panieński Już się nie mogę doczekać
mlodamama21
co wy macie z tą glukozą.. chyba każdy ma podane przedziały na kartce.. jak się mieści to jest ok!
ja mam np 86 a normy są od 70-100... ale różne mogą być przedziały..
ja mam np 86 a normy są od 70-100... ale różne mogą być przedziały..
Ostatnia edycja:
mlodamama21
witam nową mamcie:-) Aniu fajnie widzieć kogoś w swoim wieku!
babygg super! baw się dobrze.. ale z głową! byś tu zdrowa wróciła;-)
wg mnie nie ma złych witamin.. są tylko z dha lub bez.. takie co trzeba brac raz bądz 2x dziennie..ważne jest to jak się nam je łyka i czy ok się po nich czujemy..
jagna dodałam zdj mojego brzuchola na wylocie to sobie porównaj
babygg super! baw się dobrze.. ale z głową! byś tu zdrowa wróciła;-)
wg mnie nie ma złych witamin.. są tylko z dha lub bez.. takie co trzeba brac raz bądz 2x dziennie..ważne jest to jak się nam je łyka i czy ok się po nich czujemy..
jagna dodałam zdj mojego brzuchola na wylocie to sobie porównaj
Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki z rana
Bardzo dziękuje za rady... wypróbuje płatki do mleka i siemie lniane... może cos pomoże, a jak nie to bede rozmawiać z lekarzem bo naprawde nie sadziłam że zaparcia mogą być tak uciążliwe.
Co do glukozy to u mnie na wynikach jest napisane ze norma to 70-100 u mnie wyszlo ze mam 67 ale lekarka poiwiedziala ze nie ma sie czym martwic, zobaczymy kolejne wyniki.
Gratulacje dla nowej mamy bliźniaków to musi byc niesamowite mieć w sobie dwa takie szkraby
Ja dziś znów od rana zasypiam..... nie ważne ile bym nie spała w nocy... zasypiam w dzień, chyba najlepsza opcja to wziąć to L4 i nie wychodzić z łóżka do końca pierwszego trymestru hehe
Miłego dnia
Bardzo dziękuje za rady... wypróbuje płatki do mleka i siemie lniane... może cos pomoże, a jak nie to bede rozmawiać z lekarzem bo naprawde nie sadziłam że zaparcia mogą być tak uciążliwe.
Co do glukozy to u mnie na wynikach jest napisane ze norma to 70-100 u mnie wyszlo ze mam 67 ale lekarka poiwiedziala ze nie ma sie czym martwic, zobaczymy kolejne wyniki.
Gratulacje dla nowej mamy bliźniaków to musi byc niesamowite mieć w sobie dwa takie szkraby
Ja dziś znów od rana zasypiam..... nie ważne ile bym nie spała w nocy... zasypiam w dzień, chyba najlepsza opcja to wziąć to L4 i nie wychodzić z łóżka do końca pierwszego trymestru hehe
Miłego dnia
reklama
witam was dziewczyny i serdecznie witam nowe mamusie:-) piszecie o witaminach ja biorę witaminy od pierwczej wizyt bo tak mi kazała lekarka i kwas foliowy no i magnez na moje nerwy a witaminy biorę prenatal clasic i może dlatego moja dzidzia jest większa niż powinna :-)bo ja jestem teraz w 10 tyg a moja dzidzia wg usg ma dzisiaj 11 skończone a co do poronień to miałam z powodu krwiaka który zabił mi moje maleństwo i w sumie też miała odczekać 3 miesiące ale mi się spieszyło i po pierwszym okresie i po wizycie kontrolnej zaszłam w ciąże z córcią i było ok u nas co jest najlepsze że jak chcemy mieć dziecko to od razu zachodzimy w ciąże hehe no tym razem akuraty niebyła planowana ze względu finansowych ale chcieliśmy mieć jeszcze jedno dziecko i sami byśmy się na dzidzie nie zdecydowali a tak mam nadzieje że będzie ok pozdrawiam
Podziel się: