reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Flower, ja na 30 urodziny będę mieć już całą trójkę w przedszkolu albo w szkole ;)

Idę się gotować do wizyty... Nerwy mnie zżerają... A ja tam godzinę tramwajem jadę...

reklama
Ada ja miałam podobną sytuację jak ty na koniec marca i lekarz kazał odczekać 3 miesiące i przy pierwszej próbie w czerwcu się udało. Mi lekarka tłumaczyła że tak jest bezpieczniej.

Byłam na wizycie bo te moje bóle brzucha i upławy nie dawały mi spokoju. Trochę się bałam bo to nie mój gin ale facet okazał się bardzo miły i kompetentny. Z dzidzią i ze mną wszytko ok bardzo mnie uspokoił a jak jeszcze naszego ludzika zobaczyłam na usg i lekarz tak spokojnie wszystko pokazywał i tłumaczył tu serduszko bije tu są rączki można paluszki policzyć tu nóżki to mi sie łzy szczęścia zaczęły kręcić w oczach:-). A i z usg wychodzi dzidzia starsza o ponad tydzien:szok:.

Powiedział jeszcze że te bóle to z nerwów a staram się być spokojna, kazał się oszczędzać i nie chodzić za dużo

Uff na szczęście mnie uspokoił i zaraz mi się lepiej zrobiło.
Co do męża to mój pomaga dużo ostatnio dwie pralki wyprasował a ja nawet mu nic nie mówiłam o tym. No i znosi moje humory i zmienne nastroje:wściekła/y:

hej dziewczęta :-D
Ja właśnie wróciłam z wizyty. Cały dzień umierałam z nerwów.
Wszystko jest w porządku, skończyłam dzisiaj 10 tygodni i dzidziulek wg usg też ma dokładnie tyle - termin na 18 marca potwierdzony, karta ciąży założona:tak:.
Na usg lekarz mi wszystko pokazał dokładnie, a ja mówię ,,o jaki spokojny - po mamie" a dzidzulek jak zaczął koziołki fikać to aż lekarz zaczął się śmiać i mówi, że chyba raczej w tatę poszedł :-D. Super te rączki, paluszki i malutkie nóżki.
Następną wizytę mam 10 września i wtedy będzie usg genetyczne.
Ale się cieszę:-).

monisia dziękuję :*

A teraz z innej beczki. Czy znacie jakies strony (poza PARP) z kursami e-learningowymi (najlepiej za free) :) ? Przydałoby się zrobić coś pożytecznego z wolnym czasem :)

ewa86 &&&&&&&&&&&&& za twoja wizytę!

reklama
Do góry