reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewa86 hihi fajnie ze mamy ten sam termin :-) ciekawe jak to wyjdzie w praktyce nie? hihi
mi tez dziewczyny milo was poznac :-) jutro bede w pracy to naskrobie cos wiecej o sobie :-)

reklama
Nastka, ja na bank nie donoszę... Modlę się tylko, żeby dotrwać do bezpiecznego 38 tc :) Poprzednio rodziłam w 38 tc i 36 tc. Byle tendencja spadkowa się nie utrzymała.

Dużo nowych Mam dziś! Witamy :D

Wyjątkowo dziś się wyrobiłam z pracą, więc uciekam z gorącą herbatą pod kołdrę z książką. Byle nie myśleć o jutrzejszej wizycie ;)

Ewa86 badz dobrej mysli :-) a może tym razem urodzisz dokladnie w terminie :-) ja sama jestem wczesniakiem wiec jest duze prawdopodobienstwo ze urodze wczesniej :-) trzymam kciuki za twoja jutrzejsza wizyte :-) ja ide na usg w piatek i tez juz mam stresa :(

Ewa86 musi byc na NFZ bo jak bylam u mojej ginki ostatnio to pytala kiedy mialam robione ( mialam w listopadzie 2012) to powiedziala ze nastepnym razem mam jej przypomniec to zrobimy takze musi byc na NFZ .

witam nowe mamusie!

Tymuniek 3maj sie Skarbie.... odezwij sie do nas jak bedziesz miala sile.....

Kochane odezwe sie jurtro bo ledwo zyje... nie moge sie po wczorajszej niedzieli pozbierac.....

witam nowe mamusie I te, ktore powrocily z urlopow....

ja tez mam zapalenie dziasel, ktore wraca co 3,4 miesiace..... I padlo mam je znowu, cala.infekcje..... dostalam jakis slaby antybiotyk....mam brac jak pomoze przez 7 dni a jak wroca objawy to znowu brac.... moja gin zgodzila sie na ten antybiotyk.... nie chce dobierac sobie donglowy ale bardzo sie mecze z tym....martwie sie.... to 10 tydz.... prawie 11.... przepraszam, ze tak o sobie I dzieki za wyrozumialosc heh.. spijcie slodko....... do jutra.... p.s. mam w planie dodac suwaczki obiecuje

dziewczyny wstałam do labu, siki mam w kubeczku juchu ;-)
dzisiaj w nocy obudzilam meza ze sie dobrze czuje i jest to niepokojace a rano znow rzygałam :no: to nic nie jest niepokojace, jest po staremu.........u nas w nocy lalo okropnie chyba ze 3 burze przeszły juz od wieczora i teraz mamy szałowe 15 stopni ..............

witam nowe mamy!!!

witam was . trochę mnie nie było bo byłam na wakacjach z rodzinką i była bym jeszcze ale moja córcia się pochorowała:-( dostała temp i musieliśmy wracać . witam nowe mamusie serdecznie:-) Tymuniek- bardzo mi przykro trzymaj się tulimy cię mocno. i na razie tyle muszę nadrobić was mam nadzieję że mi się uda. pozdrawiam:-)

Ewa, wcale nie jest powiedziane, że urodzisz przed terminem. Nigdy nie wiadomo. A nóż Maluszkowi nie będzie się spieszyć na świat? No i z tego co pamiętam drugi poród miałaś tak wcześnie przez infekcję, a nie np. przez problemy z szyjką.

Ja będę miała cytologię dopiero w październiku albo listopadzie, bo niedawno przeszłam gruntowne badanie szyjki, po którym wyszła nadżerka.

Witam nowe ciężarówki ;)

reklama
Ewa86 badz dobrej mysli :-) a może tym razem urodzisz dokladnie w terminie :-) ja sama jestem wczesniakiem wiec jest duze prawdopodobienstwo ze urodze wczesniej :-)

Ja też wcześniak. Z 31 tc :)

Ewa, wcale nie jest powiedziane, że urodzisz przed terminem. Nigdy nie wiadomo. A nóż Maluszkowi nie będzie się spieszyć na świat? No i z tego co pamiętam drugi poród miałaś tak wcześnie przez infekcję, a nie np. przez problemy z szyjką.

Najprawdopodobniej. Nikt tego ostatecznie nie powiedział. Moja położna np. twierdzi, że urodziłam wcześniej, bo umyłam okna ;P
Co jak co, ale szyjka to mi mocno trzyma. Obydwa porody na oksytocynie przeszłam, bo wody odeszły, skurczy zero i szyjka w ogóle nie współpracująca ;) Do oksy musiałam dostać też czopki, a z Anielą nawet jakieś coś na rozluźnienie mięśni, bo mi z 9 do 10 cm nawet nie chciało skoczyć.
Tyle dobrze, że mój organizm reaguje na oksy jak trzeba. Pierwszy poród - 5 godz. o podania kroplówki, drugi - niecałe 2,5 godz.

Siadam do komputera, żeby jak najwięcej zrobić przed lekarzem. Ale wizyta dopiero na 17.40.

Do góry