reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewa tez mi nieraz oczko skacze ale ostatnio rzadko
A co do witamin to bierzecie juz jakies oprocz kwasu foliowego? Bo na ostatniej wizycie niczego mi lekarz nie przepisywal. Wiec narazie biore tylko kwas foliowy. Ale pamietam ze przy 1 ciazy bralam falvit. Jak myslicie lepiej samemu sobie cos kupic czy poczekac az lekarz cos zaleci?

reklama
czesc dziewczyny. Wczoraj poplynelam promem na szwecje,wiec caly dzien nie korzystalam z kompa....Byl lekki sztorm,wiec mdlilo mnie 4h...masakra-wiem jak sie musicie czuc.

dzisiaj moj synek poszedl do szkoly,wielkie emocje.....Siedzi z norwegiem,ale ma tez dwoch rodakow w swojej klasie to plus....narazie zadowolony...

wracajac ze szkoly rozplakalam sie....Zostalam doslownie sama...Maz na wyjezdzie,syn w szkole do 14...a ja w domku.

Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Ja na razie biorę tylko kwas foliowy w poprzedniej ciąży po pierwszym trymestrze brałam falvit, a teraz jak sie spytałam gin to mi powiedziała że obecnie jest tendencja że dobra zróżnicowana dieta a nie witaminy. Ale ja mam zamiar brać od czwartego miesiąca femibion dla kobiet w ciąży bo ma kwasy omega.

Agnis ja tylko kwas foliowy biorę. W poprzedniej ciąży miałam wyniki lepsze nić przed ciążą, biorąc witaminy co 2/3 dni, mam nadzieję, ze teraz będzie podobnie :)

Mrówka, jak masz obawy to jedź na IP, lepiej pojechać 5 razy za dużo niż o 1 raz za mało.

Ja o szkodliwości wkładek nie słyszałam, ale jak z Adamem czasem coś ubrałam, to na własnej skórze odczułam, bo zaraz wszystko mnie swędziało... Więc nie używam, zastanawiam się na wielorazowymi, bo one oddychają i w miarę naturalne są, ale właściwie póki co mało dokuczliwe mam upławy.

Agnis - ja biorę tylko kwas foliowy-podobno do końca pierwszego trymestru to wystarcza-tak mi lekarz mówił

malpawzoo - znam dobrze to uczucie:) gratuluję przeprowadzki, bo tak jakby też kolejny nowy etap w życiu. My przeprowadziliśmy się do własnego mieszkania na przełomie stycznia i lutego w tym roku. Własne mieszkanko to super sprawa:) a urządzanie się to niezła frajda :)

Witam po krótkiej przerwie :)
Ostatni tydzień spędziłam bardzo intensywnie razem z moim mężulkiem, bo miał w końcu troszkę wolnego. Robiliśmy remoncik w małym pokoju, bo od wprowadzenia nic nie było w nim robione, więc cekolowanie, malowanie itp... Odświeżyliśmy tez przedpokój i kuchnie i jest cacy :D. Do tego mały wypad nad morze i tydzień szybko minął. A teraz mam braciszka u siebie, jest 15 lat młodszy ode mnie, a wyższy o ponad głowę:szok:.

Odnośnie objawów ciążowych to u mnie zdecydowanie lepiej, tylko to zmęczenie jest masakryczne, no i zaparcia mnie męczą.....:angry:. Za to wyniki mam dobre, poza bakteriami w moczu, miałam ostatnio zapalenie pęcherza ale poradziąłm sobie domowymi sposobami i jest ok.
Jutro mam wizytę u gina i trochę się obawiam, nawet koszmary zaczęły mi się śnić.

Teraz was troszkę poczytam, ale tylko z grubsza :) i idę kurczaczka zamarynować i robię ciacho - tartę budyniowa z jagodami :-D.
Miłego dnia życzę!

Ewula_m - na szczęście przypomniałam sobie,że przecież mam numer tel bezpośrednio do swojego lekarza - dał mi ten numer właśnie na wypadek gdyby coś się działo. Miałam gdzieś zapisany i znalazłam go ...uf...zadzwoniłam i kazał przyjść dzisiaj po 15.00.

Co do tabletek, to ja biorę kwasy omega i bez ciąży, więc przy tym zostaję. A poza tym póki co folik, po 12 tc będę brać też femibion 1.
No i pewnie magnez ;)

Ja mam jutro PIERWSZĄ wizytę u gin. :D

reklama
Witam i ja :)

Wyjechaliśmy na długi weekend i przyznaję bez bicia, że nawet nie próbuję nadrobić zaległości.
Dzisiaj mam usg genetyczne, mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko będzie ok.

Violet, ciesz się ciszą :)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Do góry