reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
ja też miałam gdzieś w 6 tyg kilka brązowych plamek na bieliźnie , takich małych. Mój ginekolog mówił ,że do 8 tyg może się tak zdarzyć, ale lepiej żeby się nie zdarzało i w razie zaniepokojenia od razu na szpital. Ale na szczęście to się już nie powtórzyło ;)

Joasiu najlepiej bedzie jak pojedziesz do lekarza i sie dowiesz. A jaki kolor maja uplawy gdy nie ma tych ciemniejszych? Normalne? Moze przeszukaj google ...Moze ktos mial podobnie:baffled:

Witam kochane mamusie!
Oj biedactwa tak mi szkoda Was z tymi dolegliwościami - ja to jak się skończyły się te meega upały czuje się ok, wiadomo że szybciej się męczę, czasem mnie zemdli, czasem mam brzuch wzdety jakbym w 5 mies była ale to wszystko takie bez problemowe jest i niezbyt dokuczliwe

Ten kalkulator to bzdura bo Karolcia powinna być wtedy chlopcem a jej kuzyn dziewczynką - ale w to że w określonym dniu cyklu jest większa szansa na dziewcyznke lub chłopca to wierze i jak z Kraolcią pamietalam kiedy doszlo do zblizenia i wyszlo zgodnie z tym tak teraz niestety nie mam pojecia

U nas różnica wieku to będzie jakieś 2,5 roku - jak dla mnie super bo Karola juz sama po schodach sobie dyma (zima jeszcze jej było cięzko w tych kombinezonach), wozka nie potzrebuje, pampersy tylko jednemu dzieciaczkowi tzreba bedzie zmieniac
ewula - ja tez pokazuje, tlumacze i mysle ze sporo do niej dociera (ale ona jest starsza od Twojego Adasia a w tym wieku taka roznica to duuuzo) mamy jeszcze jakies 8 mies wiec i dzieciaczki sie oswoja jakos i madrzejsze duzo beda.
Karolcia chodzi do żlobka, nie jest ode mnie "uzalezniona" ale na pewno beda sceny zazdrosci w to nie watpie

Pokój wymalowany - nie wiedziałam że tyle nam zejdzie ale wszytsko zależy od stanu pierwotnego a u nas było solidne mycie ścian, wyrównywanie nierówności czyli szpachlowanie i polerowanie, gruntowanie i dopiero malowanie a ze nam kolor nierowno sie pokryl to 3 razy musielismy mazac teraz schnie a ja sie zabieram za malowanie karniszy i kaloryfera zeby móc już powiesić firnaki i zasłonki jak mąż przyjdzie z pracy i zabrac za mycie podlog uffff a do tego koszule musze poprasowac, nagotowac jakies obiady i pomrozic zeby mial do piatku i powrót do KRK pociagiem wiec bede dopiero po polnocy a na 8 jutro do roboty...

u mnie sie sprawdził ten chinski kalendarz, u mojej siostry tez sie sprawdził przy dwojce dzieci, teraz mi wychodzi, ze dziewczynka a ja mam czuja na chłopca :-)

Co do wkładek, to ja gdzieś czytałam, żeby ich w ciąży nie używać, bo to siedlisko bakterii. Najlepsza bawełniana bielizna. Jak upławów dużo, co jest też normalne w ciąży, to można bieliznę wymienić w ciągu dnia.

Ja mam teraz małe porównanie, jeśli chodzi o różnicę wieku dzieci. I powiem tak - każda dobra ;)
Między Frankiem a Anielą jest 20 mies. i to było super, bo wystarczył dzień czy dwa i dla Franka Siostra stała się już codziennością :) Nie było żadnego naśladowania, nie chciał pić z piersi, nie chciał smoka itp. Odpieluchowałam go już z Anielą bez problemu. Dopiero teraz takie naśladowanie mu się zaczyna, ale teraz to Aniela już duża i to raczej ona go małpuje ;)

Z drugiej strony, teraz Franek będzie miał ponad 3 lata jak mu się rodzeństwo urodzi i to też jest fajne, bo jest bardzo samodzielny i bardzo świadomie tą ciążę razem z nami przeżywa :)

ewa-też tak o wkładkach słyszałam-podstawa to bawełniania, pzrewiewna w miare bielizna (zadnych stringow), no i jak wiecej uplawow to mozna nawet w ciagu dnia w pracy wziac ze soba te chusteczki do higieny intymnej

Ale mi oko lata... Też tak macie?
8 tygodni ciąży, a magnez mi się do zera wypłukał... Dobrze, że na razie skurcze mnie nie łapią, póki co tylko raz w stopę mnie złapał. Ale nie liczę na to, że będzie lepiej.

reklama
Cześć dziewczyny. Od rana próbuję dodzwonić się do rejestracji w przychodni gdzie mam swojego lekarza i nici... Planowaną wizytę mam dopiero 30 sierpnia-przyszły piątek...ale niestety krwawienia wróciły...najpierw w czwartek, potem jakoś przeszło i wczoraj znowu.... Dlatego chciałam szybciej skonsultować się z lekarzem. Masakra...nie chcę panikować, ale doktor sam kazał mi się zgłosić gdyby to się powtarzało (już raz zaliczyłam wizytę w szpitalu początkiem sierpnia i wtedy mi powiedział o tym krwiaku i że te krwawienia są przez niego). Mam nadzieję,że już wszystko się wylało z tego krwiaka i że już go tam nie ma:baffled:

Do góry