reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ja narazie nie mam nudnosci juz i wogole nie wymiotuje. Wspolczuje tym ktore tak zle sie czuja.. jutro jade do dentysty trzymajcie kciuki:-) dobranoc:-)

Witam się po przerwie weekendowej :)

Oczywiście Was nie doczytam, bo to jest niemożliwe ;P

Witam wszystkie nowe Mamy :)
Mam nadzieję, że nikt nas przez ten czas nie opuścił...

Zerknęłam tylko na ostatnią stronę - nie martwcie się reakcją starszych dzieci. Mogą Was zaskoczyć! A nawet jeśli będą na początku walczyć o swoje, to szybko im przejdzie. Dzieci są mądre, bardzo mądre!

Moim zdaniem jest tylko jedna rada - broń Boże nie odsuwać starszego dziecka, kiedy pojawia się młodsze. Nie robić podziałów: ty idź się bawić z tatą, bo mama musi zająć się maluszkiem. Trzeba przeboleć pierwszy tydzień czy dwa, karmić z uwieszonym na szyi starszakiem, pozwalać mu we wszystkim pomagać - w myciu, przebieraniu itp. Oczywiście w granicach rozsądku i pod ścisłą kontrolą (Franek np. czesał Anieli włosy miękką szczoteczką albo mył jej brzuch ręką, wyrzucał pieluchy itp., nawet sobie nie wyobrażacie, jaki był przy tym delikatny, jak ją głaskał końcówkami palców, żeby jej krzywdy nie zrobić!).

A potem jakoś to się układa samo :) I teraz jak Franka ktoś zapyta, kogo kochasz najbardziej na świecie, to nie odpowiada, że mamę czy tatę, tylko Anielę :D A ja pękam z dumy ;)

Uciekam spać, bo czeka mnie mega ciężki tydzień. Mam do skończenia 3 zlecenia... Wszystko bez możliwości przełożenia terminu. MASAKRA! Ale jak to przetrwam, to potem już będzie spokojniej...

Dzien doberek!

i znowu poniedzialek....ja dzisiaj sie przelece do swojej pokazac jej wyniki to taka nie planowana wizyta wiec nie wiem czy sie dostane.
tymuniek kciuki za wizyte i za inne oczywiscie tez.
milego dnia!

Witam z rana, ja dziś w lepszym samopoczuciu, może nadchodzą lepsze dni :) Zaraz wybieramy się na spacer do parku i jakieś szybkie zakupy, zwłaszcza, że po południu zapowiada się deszcz.

Ewa, mam nadzieję, ze obędzie się bez dramatów, a też właściwie im młodszy starszak, tym szybciej zapomina jak to było samemu z mamą. Ja Adaśka już teraz angażuję w różne rzeczy, a on to uwielbia :) Ostatnio oglądaliśmy album ze zdjęciami z moim wielkim brzuchem, a później Adasia malutkiego zaraz po urodzeniu. Może takie ględzenie i pokazywanie coś da ;)
Nie ma z nami niestety Ady - puste jajo :(

Nie ma z nami niestety Ady - puste jajo :(

Oj, a miałam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości :/ Przykro...

U mnie od rana sajgon. Dzieci padnięte po weekendzie i marudzą strasznie, a ja nie wiem, w co ręce włożyć.
Nuśka chyba zaraz do spania pójdzie, ale Franek jakoś się będzie musiał pomęczyć do 11-12...

hej hej
nie pojechałam do labu bo zapomniałam nasikać do kubka :baffled:, jakoś tak o 5 wstałam siku i zupełnie nie pomyślałam, ze trzeba nasikać................. i dupa, jutro sobie ten kubek zostawię w toalecie, żebym go widziała :-)

U nas w nocy padało, teraz jest 21 stopni wiec super, ja sie dziś czuje względnie tfutfu................ o słysze, ze Kurczak sie wałkuje po łóżku chyba juz sie wyspał, a wiecie co mi w nocy odwalił: przybiegł, ze chce siku no to ja ze dobrze, idz siku, wstałam za nim bo cos mnie tchnelo, patrze a on sika do zamkniętej muszli-klapa zamknieta a on z zamknietymi oczkami sika, szybko podniosłam klape, zeby nie zasikał wszystkiego :-)

Witam także z rana :-)
Mamusiu synka ja własnie sobie postawiłam kubek na zlewie zaraz koło toalety bo tez bym zapomniała :tak:

Dziewczyny powiedzcie mi jedno. Jak macie te suwaczki to jaka date wpisywalyscie? Bo jestem w kropce..bo wg miesiaczki mialabym juz 11 tydzien ciazy a wg usg mam 9.... wiec ktorego terminu sie bardziej trzymac? Chyba tego wg jak sadze :baffled:

reklama
Do góry