reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
mamusia synka przypomnialo mi sie jeszcze, ze pisalas ze tobie wypadaja wlosy i masz wypryski. Moge cie pocieszyc, bo u mnie jest tak samo. Przerazilam sie jesli chodzi o wlosy i pytalam tez moja gin o to. Powiedziala ze w sumie powinny dopiero po porodzie wypadac ale, ze kazdy organizm reaguje inaczej na hormony i ze to ich wina i zeby narazie sie nie martwic. A wypryski tez mam i na twrzy i na dekoldzie, juz dlugo nie mialam tylu co teraz :baffled:

Witajcie, mi włosy wypadają od pierwszej ciaży ciągle .. więc ja sie już tym przestałam przejmować.. w tej ciaży za to mi się cera pogorszyła - to może dziewucha bedzie skoro mówią że urode matce zabiera ;D zobaczymy..

na początku września mamy usg może coś już bedzie widać ;)

arania fajnie bylo by sie spotkac :tak: a idziesz na obydwa dni czy tylko na jeden? My jeszcze nie wiemy, bo myslelismy ze bedziemy wtedy w myslenicach i jak cos to stamtad przyjedziemy.
my też nie wiemy, nie ma umieszczonego planu targów i nie wiem czy oba będą się czymś różnić. Ale zawsze pierwszy dzień jest ciekawszy, są wszystkie rzeczy, więc chyba skusimy się na pierwszy dzień. Może wtedy się spotkamy:-)

No a na koniec
'Co ciąża zmieniła? Nadal mam nieposprzątane w chacie, ale teraz mam wymówkę' | wideo

Tylko niech początkujące mamy zaraz się tak nie przerażają, ja popłakłam się ze śmiechu, ale głównie z samej siebie, bo babka mówiła jakby o mnie :)

Padłam ze śmiechu, jak bym słyszała siebie, może tylko ten poród nie taki straszny;-)
Megi czekamy na wieści z wizyty
Bakalia mi jakoś włosy się trzymają, dzięki kwasowi foliowemi

Dziś szybki obiadek naleśniki z serem i cukrem waniliowym do tego wczorajsza zupa. Po południu pojedziemy na zakupy na jutro na obiadek, może kurczaka w całości zrobię:-D

Monisia ja mam cale ramiona opryszczone :-( a włosy mi wypadaja ale moze dlatego ze nie dbam o nie za bardzo bo nie mam siły, przeczesze, zawiaze kitke i tak łażę :-(

Wrześniówki sie zaczęły rozpakowywać, mam sentyment bo sama miałam termin na wrzesień, juz niewiele by mi zostało......eehhhhhhhhh

Mogę Wam oddać trochę włosów. To jest moja zmora, bo mam ich masę, a kompletnie nie umiem nic z nimi robić. Wczoraj właśnie była u fryzjera podciąć grzywkę i wycieniować włosy - leżało pod fotelem tyle, jakbym ścinała od pasa do ramion :/

Znowu miałam jakieś problemy żeby napisać tutaj wiadomość. Nie wiem co się dzieje, ale czasami wchodzę na forum i nie mogę dodać żadnej wiadomości :wściekła/y:

Dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy. Wracam dopiero 2 września. Tak naprawdę powinnam trochę odpocząć, ale niestety ten urlop nie będzie typowo do odpoczynku, bo wciąż będzie się coś działo. Dzisiaj wracam z pracy muszę się szybko spakować na cały tydzień, bo już o 20:00 wyjeżdżamy, a ja pracę kończę o 18:00. Najpierw to wesele kuzyna i użeranie się z rodzinką mojego faceta. A z nimi to jest jakaś masakra, bo tam wszyscy palą i to ja muszę od nich uciekać, zamiast oni ode mnie :no: Do tego aż 4 dni będę musiała z nimi wytrzymać. A tam oczywiście sprzątanie, gotowanie i odpowiadanie na idiotyczne pytania. W niedziele na 5:00 rano musimy dotrzeć na pociąg z Wrocławia i jedziemy do Olsztyna. A tam też nie odpocznę, bo jedziemy razem więc tłumaczenie się przed moją rodziną, że bierzemy ślub i że jak to tak ciąża przed ślubem :confused: No i wiadomo - idziemy do mojej parafii dać na zapowiedzi. Potem już znowu wsiadamy w pociąg i znów jedziemy 550 km, bo mam na 22 sierpnia wizytę u ginekologa. A następnego dnia wsiadam w kolejny pociąg i drugi raz jadę do Olsztyna i tym razem może wreszcie odpocznę, bo już będę sama w Olsztynie. Chcę siedzieć nad jeziorem, pływać i łapać ostatnie promienie słońca.
Powiem wam tak szczerze. Zamiast tego urlopu wolałabym siedzieć w pracy zamiast spędzać tyle godzin w pociągach, lub na tłumaczeniu się rodzinie i uciekać od palaczy.

farfalla troche ci zazdroszczę jeziora... palaczy nie, odpowiadania na krępujące i denerwujące pytania także...
tego leżenia nad jeziorem jedynie:-)
trzymaj się i nie nakręcaj, wszystko będzie dobrze. Niech już twój przyszły maż odpowiada za ciebie i cię chroni.
Najgorsze jest palenie w domu:baffled: cała w dymie, kurde już mnie to irytuje, na szczęście u mnie nikt w domu nie będzie palić. Mój ojciec idzie na zewnątrz, a szwagier ma elektrycznego papierosa bez zapachu chyba, bo popalał w salonie przy mnie i niczego nie czułam, ale wiecie od razu nastawiłam się na ofensywe:confused: a tu brak dymu...

My nie mamy kościelnego, więc komentarze teściowej też są naszą codziennością... ale dajemy radę. Ty też dasz radę na ciążę przed ślubem - raczej nie przed. Ślub zrobicie przecież przed porodem:-) Więc głowa do góry. Dziecko urodzi się w rodzinie po ślubie...

reklama
Arania - dziękuję za Twoją odpowiedź. Mój mężczyzna też zawsze palił, ale on teraz przerzucił się na elektronicznego papierosa. Zdecydowanie nie szkodzi :happy2: Jednak rodzina mojego faceta jest taka, że wszystko wiedzą najlepiej i to są przecież moje fanaberie, że nie chce wdychać dymu papierosowego. :szok:

Wiem, że mimo wszystko ostatni tydzień sierpnia to będzie mój czas na odpoczynek, więc czekam na ten czas jak na zmiłowanie :tak:

Do góry