reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

kotti2, witaj i gratuluję ogromniaście:-) trzymam kciuki za pozytywne wieści z wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U mnie w rodzinie moja mama z marca, tato z początku kwietnia, ja i brat mojego J z końca kwietnia, synek mojego J ze środka kwietnia.... więc w sumie to sporo nas z podobnego okresu :-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny czy któraś z Was miała może kiedyś przepisywane globulki Macmiror complex?mi przepisał je lekarz na zapalenie, ale w necie czytam różne opinie, nawet takie, że lepiej ich nie stosować na początku ciąży bo szkodzą. I nie wiem co robić:-(

kasiulekk trzymaj się jakoś, na pewno wszystko skończy się dobrze, czasami zdarza się, że owulacja jest przesunięta i ciąża może być wcześniejsza :) zrób beta HCG dla spokoju. Tak, jak dziewczyny pisały torbiele wykryte nie są groźne, większość sama się wchłania. Też nie słyszałam nic o tych globulkach, ale myślę, że lekarz wie co przepisuje :)

ps. Powodzenia dziewczyny na wizytach :)

Ostatnia edycja:
witam wszystkie nowe dziewczyny i gratuluje :D
u mnie większość osób jest z kwietnia :)
moje plany na dzisiaj też nie bardzo wypaliły, pogoda w kratkę co chwilę pada i wychodzi słońce, od tygodnia wybieram się do biblioteki po parę książek do pracy mgr ale jakoś nie wychodzi a czas nagli :p

dzisiaj zauważyłam, że biust już mi urósł dosyć sporo i wszystkie staniki mam za male :|

secreto ja jestem po inseminacji, brałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków, więc ta owulacja raczej u mnie była tak jak powinna.. ale mam nadzieję, że pojawi się zarodeczek, a potem serduszko..:-)

kasiulekk dużo dziewczyn tak miało, a jak przyszło do lekarza 2 tygodnie później to widoczny był zarodek już z serduszkiem, na pewno tak będzie w Twoim przypadku, a my będziemy trzymać kciuki :) nastawienie najważniejsze. Mimo naszego panikarstwa trzeba myśleć pozytywnie , bo najczęściej wszystko kończy się dobrze, a stres nikomu nie sprzyja :D Ja się tego zaczynam uczyć :) I najważniejsze to, że już nie czytam o wszystkich strasznych rzeczach, które mogą się przydarzyć bo szkoda głowy. I jest mi trochę lepiej. Odpychamy wszystkie czarne wróżby a wkładamy różowe okulary :D

kasiulek ja mialam robiona laparoskopie i lezalam na sali z dziewczyna ktora cala ciaze miala torbiel i ewsytko przebiegło jak powinno. Torbiel zdecydowala sie usunac wlasnie plaparoskopowo dopieor 2 lata po porodzie;) takze glowa do gory. A co do zastrzyku to jaki mialas? ja osobiscie inseminacji jeszcze nie mialam ale bylam stymulowana clo i mialam zastrzyk otrivelle na pekniecie pecherzyka. teraz jestem caly czas na 3 duphastonach i 2razy po 2 tabl luteiny dopochwowo. takze tez nie za cxiekawie:( ale bedzie dobrze! musi byc!

kotti ja też brałam ovitrelle i clo:-) w cyklu w którym zaszłam miałam 4 pęcherzyki, z jednego właśnie ta okropna torbiel:-( ja teraz mam luteinę 2x2 i 2x1 duphaston, oprócz tego clexane bo mam przeciwciała, więc trochę tego jest. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze... Tylko z tym globulkami na zapalenie się martwię, boję się je brać, bo różne są opinie, nie jest napisane jasno i wyraźnie, że nie szkodzi ciąży... i nie wiem czy nie skonsultuję tego dziś z jeszcze jednym lekarzem...jak myślicie??

reklama
Witam się i ja :-) Dziś rano na teście zobaczyłam bledziutką drugą kreskę :D W przyszłym tygodniu będę testować jeszcze raz dla pewności.
Mój termin wypada pewnie około 20 marca, konkretniej będę wiedziała dopiero po wizycie u ginekologa, ale to pewnie gdzieś na przełomie lipca i sierpnia pójdę.
Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Do góry