reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewus chrzesnika roczek mam za 2 miesiace wiec pewnie wtedy beda instrumenty. Swoja droga fajnie mi sie trafilo ...chrzesniaki z jednego roku az strach pomnyslec co bedzie na komunie:O

Strach, faktycznie :D
Co do prezentów, to jeszcze mi się przypomniał jeden jeździk, który znajomi mają - GENIALNY. Lepszego nie widziałam. Dzieci za nim szaleją. O takie coś (wpisałam w google jeździk biedronka):
jezdzik2.jpg

Moje dzieci się teraz fajnie bawią też tunelem z Ikei:
Zobacz załącznik 577369

A co do tych laptopów, to Nuśka je uwielbia ;) Ma jeden u Dziadków. Tyle że ona lubi wszystko, co wydaje jakieś dźwięki ;)

a wiecie ze mi wlosy masakrycznie wypadaja :szok:dziwne bo myślałam, ze bede miala ładne a ja opryszczona, włosy byle jakie i cała byle jak wygladam, tzn tak jak sie czuje bo czuje sie tez byle jak.............

Dziewczynka jak nic będzie :D:D:D

właśnie dopatrzyłam się na stronie internetowej przedszkola liste z wyprawką i najlepszy punkt : 3 tubki kleju :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:co on zrobią ze 100 tubkami kleju w grupie, chyba poszaleli:szok::szok::szok::szok::szok: i ryza papieru, czyli 30 ryz w grupie a jak bum bum w tamtym roku nie widziałam zadnej malowanki, wyklejanki, kolorowanki, wycinanki odkserowanej :szok::szok::szok::szok::szok: chyba pani dyrektor bierze te ryzy i swoje dokumenty kseruje :crazy:

O rany!!
U nas się nic nie daje dziecku do przedszkola. Ale to prywatne, więc już i tak taką kasę płacę, że papier sobie mogą sami kupić ;)

Właśnie wsuwam drugiego naleśnika z kaszą gryczaną i serem. Dam się pociąć za twarożek ;)
Znajomi u nas byli, pogadaliśmy, więc teraz mnie robota czeka ;)

Załączniki

• jezdzik2.jpg
    jezdzik2.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 35
reklama
Hej dziewczyny wlasnie wrocilam od sister...

O tym farbowaniu i scinaniu tak slyszalam od znajomej,ze nie wolno....Ja powiedzialam ze podobno nie wolno....

Jesli chodzi o krem Mustela,mialam go w pierwszej ciazy i co? I nic,rozstepy na rozstepie...

Moja siostra nie dawno urodzila smarowala sie na brzuchu i piersiach zadnego rozstepu,a na udach nie wiec tam jej wyszly...A jak to robila?

Po kapieli na mokra skore oliwka smarowala i 3 razy dziennie kremem....Miala 3 rodzaje tych kremow i co dwa dni inny...Twierdzi ze jak bede uzywac jeden krem moze nie zadzialac,a drugi np. tak......

A i jeszcze uzywala oliwe z oliwek.... Czy to pomoglo niewiem....Napewno cos z tego co uzywala bo nie ma....

Moim zdaniem te kremy to ściema ;) Z genami nie wygrasz :)
Ja mam rozstępy w zasadzie tylko po pierwszej ciąży - na udach, ale na samej górze i głównie od wewnątrz, więc w zasadzie nic nie widać.
Na brzuchu na szczęście nic, na piersiach były, ale się zbyły. Miałam też dwa pod kolanami (!) w pierwszej ciąży, jak przyszło lato i mi potwornie puchły nogi. Ale te też zeszły :)

Aha, miałam kremy perfecty. Smarowałam się, jak sobie o tym przypomniałam, czyli rzadko. W drugiej ciąży to w zasadzie wcale, a wtedy już w zasadzie żadne nowe rozstępy mi się nie pojawiły.

Uciekam spać. Skończę robotę jutro w drodze do Teściów. Albo w dzień, jak dzieci łaskawie pozwolą ;)

Dobrej nocy!

EDIT:
Chyba jestem śpiąca. Strasznie dużo "w zasadzie" w tym poście ;)

Hej dziewczyny ze mnie dziś ranny ptaszek, ale to pewnie dlatego, że poległam o 21 :)
Violet co do oliwki to ona dobrze nawilża i natłuszcza skórę co jest bardzo pomocne przy zwalczaniu rozstępów, bo nawilżona i natłuszczona skóra lepiej się rozciąga.

Witam i ja :)

Odnośnie wyprawek... W poprzednim przedszkolu życzyli sobie 3 pasty do zębów na semestr ;) Zawsze też płaciłam wyprawkowe 30 zł./semestr. Ale dzieci niemal codziennie przynosiły swoje prace. Teraz córka idzie do pierwszej klasy i dopiero się zaczęły wydatki. Książki, piórnik, plecak, zeszyty, kredki, mazaki itp. Nie wspominając o biurku i jego wyposażeniu. Synek idzie do zerówki i też musi mieć książki. Wesoło ;)

Ja brzuch smarowałam Fissanem - rozstępy pojawiły się w okolicach i po porodzie. Teraz też zamierzam stosować ten krem, zastanawiam się jeszcze nad Perfect Mama.

Wczoraj pisałam, że jadę z synkiem na badanie chlorków. Wynik wyszedł świetny! :) :) Ale tak, czy siak skierowanie do genetyka mamy.

Babygg, gratulacje wyników!:) A co to te chlorki?...

Ja w tym roku organizuję wyprawkę dla pierwszaka dla koleżanki, która bardzo trudną sytuację materialną. Książki mnie załamały! 260 zł z angielskim! A gdzie plecak, kredki, bloki i cała reszta! Ona jeszcze i tak musi mu dokupić jakieś ciuchy, buty. To jest jakaś masakra!

Dobra, przywitałam się i spadam ;)
Hej ho, hej ho, do pracy by się szło ;)

dzień dobry mamusie!!!
kremy na rozstępy - swoją drogą faktycznie nie wiem czemu zaleca się stosowanie od 4 mies? może to ma związek z tym że 1trym jest taki bardzo ryzykowny i zeby skurczy nie wywolac? ale w sumie to by powinno wtedy byc tez nie wskazane w 3 trym bo moze przedwczesny porod wywolac.
wydaje mi sie ze faktycznie podstawa to geny - ja smarowalam sie bardzo nieregularnie i mialam pzrerozne kremy (co bylo w danym sklepie w promocji akurat) jedynie z ziaji niezadowolona bylam bo ciezko sie rozsmarowywuje a mialam oprocz tego gerber, pharmaceris, oliwke z zelu penaten, perfecta mama, bielenda rozstepu nie mam zadnego ale moze to jest takie "naciaganie" mamusiek? i zwyklym balsamem tez sie mozna smarowac zeby tylko skora byla elastyczna (nawilzona i natluszczona)? teraz jeszcze nic nie uzywam oprocz zwyklego balsamu a bede zapewne bielendy bo mi kiedys kolezanka chemik-kosmetolog polecila bardzo i jestem mega zadowolona z tych kosmetykow i czasem mam za free sluzbowo ;-)
kolezanka tak sie cieszyla ze nie ma zadnego rozstepu idac do porodu a w dzien po porodzie wysypalo ja maaaasakrycznie - nie ma reguly no ale podejrzewam tez ze to zalezy od tego czy duzo sie przybralo w ciazy

karolinusia - ja też mam dzisiaj wizytę po 15

edit bo dopiero obejrzalam jpg
faktycznie ten jezdzik/trojkolowy rowerek-hulajnoga czy jak to tam zwal to super sprawa Karola tez dostala na roczek ale w sumie to teraz na wiosne dopiero zaczela faktycznie z niego korzytsac (ona jakos sobie slabo radzi z rowerkami, i z tym tez w porownaniu do kuzyna rowiesnika, ba! do teraz nie potrafi podskoczyc bo jak sie juz oderwie od ziemi to najczesciej na pupie laduje ale za to bardzo emocjonalnie jest rozwinieta, gada jak najeta, liczy do 10, alfabet mowi itd wiec cos za cos)

ale dam ci glowe ze rodzice baardzo sie uciesza np z mega paki pampersow

Ostatnia edycja:
hejjjj
nie wyspałam się :baffled:

a z tą wyprawka to porazka, 3 pasty mamy kupic i 3 mydła i reczniki i chusteczki w pudelku i nawilzane i papier toaletowy wielka paczke........................

babygg dobrze ze synek ma wyniki dobre,

kciuki za wizyty!!!!!!!!!

reklama
Ewa, chlorki w pocie. Badanie w kierunku Mukowiscydozy... Mały jest silnym alergikiem i astmatykiem i nasza alergolog kazała wykonać to badanie, ponieważ często astma mylona jest z tą chorobą. Pierwsze dwa wyniki (mimo, że negatywne) zaniepokoiły lekarkę i skierowała nas do genetyka. Wczoraj wykonałam badanie inną metodą, w innym miejscu i wynik był jednoznaczny. Na szczęście! :)

Wyprawka niestety kosztuje :( U nas koszt książek (jak sprawdzałam w necie) mniej więcej taki sam. Kupiliśmy wcześniej plecak - bardzo dobrze profilowany - za 140 zł.!! Teraz już mamy również zeszyty, teczki, farby, pędzle, mazaki, bloki. Zostały nam książki. Młody też musi mieć książki za bagatela 120zł.!

Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty! :)

Do góry