reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

właśnie dopatrzyłam się na stronie internetowej przedszkola liste z wyprawką i najlepszy punkt : 3 tubki kleju :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:co on zrobią ze 100 tubkami kleju w grupie, chyba poszaleli:szok::szok::szok::szok::szok: i ryza papieru, czyli 30 ryz w grupie a jak bum bum w tamtym roku nie widziałam zadnej malowanki, wyklejanki, kolorowanki, wycinanki odkserowanej :szok::szok::szok::szok::szok: chyba pani dyrektor bierze te ryzy i swoje dokumenty kseruje :crazy:

reklama
ja jeszcze nie smarowałam, ale znajoma która mi dała kremy Perfecta dla mam, używała ich i mówi, że są świetne. Nie ma ani jednego rozstępu i podarowała mi je w prezencie:-)

właśnie dopatrzyłam się na stronie internetowej przedszkola liste z wyprawką i najlepszy punkt : 3 tubki kleju :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:co on zrobią ze 100 tubkami kleju w grupie, chyba poszaleli:szok::szok::szok::szok::szok: i ryza papieru, czyli 30 ryz w grupie a jak bum bum w tamtym roku nie widziałam zadnej malowanki, wyklejanki, kolorowanki, wycinanki odkserowanej :szok::szok::szok::szok::szok: chyba pani dyrektor bierze te ryzy i swoje dokumenty kseruje :crazy:

ani jednej kolorowanki nie dostałaś? a może przepiękną laurkę?
Chyba rzeczywiście dyrektorka coś z tym robi, w ryzie jest 500szt A4 !

Ja na razie smaruje oliwką, bo tych wszystkich kremów i tak przed 4miesiącem używać nie można (przynajmniej na większości tak jest napisane).

Arania
właśnie zastanawiam się nad Perfectą albo nad kremem Tołpy...
To mówisz, że ta Perfecta polecana... tańsza w sumie więc może się skusze na nią.

Mamusiu, moje na piersiach też zniknęły, a na brzuchu zrobił mi się tam, gdzie miałam dziurkę po kolczyku w pępku, pomiędzy wlotem a wylotem, więc jak tylko urodziłam to go widać nie było :)
Z tym przedszkolem to jakaś przesada, przecież jedna ryza to by na całą grupę starczyła...

Ja jeszcze niczym nie smaruję brzucha, w poprzedniej ciąży używałam perfecta albo dax cosmetics (zależy co w promocji było ;)). Mnie zastanawia, czemu w pierwszym trymestrze nie wolno tych kremów stosować, a w kolejnym są już bezpieczne...

nie no kolorowanki i wszystkie prace dzieci robią z zestawu książeczek, tam sa malowanki, kolorowanki, wyklejanki, wycinanki, komplet książeczek kosztuje 55zł a dzieci zadnych prac na kserówkach nie robią........ a laurke dostałam na czerwonej tekturce :-)

Mamusia synka to chyba przesadzili. U mnie w przedszkolu dzieci robią to z książeczek i do tego masę innych prac. Codziennie mala przywleka 2-3 kserówki jakiś kolorowanek i przynajmniej 3x w tygodniu prace ręczne (wyklejanki, plastelinowe ludziki, butelkowe owady). Tylko ja nic do przedszkola nie przynoszę, wszystko mam w czesnym (no może jakieś butelki po napojach).
Ja jak ugotowałam gar barszczu tak prawie sama zjadłam:-D:-D
Brzuszek planuje smarować kremem z Ziaji, a na razie smaruję balsamem z Yves Rocher na bazie owsa.
Gratuluje udanych wizyt:-D[h=3][/h]

Ja mam straszny brzuch po Patrycji ale teraz kupilam bio-oil i niby jest rewelacyjny na istniejace rozstepy i w zapobieganiu ale mozna go stosowac d drugiego trymestru. Tez nie jest tani bo taka nieduza buteleczka 60 ml kosztuje ok 40 zl ma to konsystencje oliwki ale nie jest tluste i sie nie klei i ladnie pachnie. Zobaczymy. Co do badan to moja ginka np kazala mi zrobic z toksoplazmozy tylko IGM. Mam teraz skierowanie na glukoze, glukoza po obciazeniu na wsżelki wypadek, mocz, rozyczke , hbs , a gin orywatnie kazal zrobic jescze hiv, odczyn combsa i chyba wszystko

Do Bianki do przedszkola też wołają papier. Ale dużo rzeczy jest na zasadzie kto co może. Ja się nie uchylam bo akurat od czasu do czasu mogę... Z resztą każdego dnia na gazetce wiszą nowe prace dzieci jak i przynajmniej jedną zabierają do domu.

reklama
Ja na razie smaruje oliwką, bo tych wszystkich kremów i tak przed 4miesiącem używać nie można (przynajmniej na większości tak jest napisane).

Arania
właśnie zastanawiam się nad Perfectą albo nad kremem Tołpy...
To mówisz, że ta Perfecta polecana... tańsza w sumie więc może się skusze na nią.

Właśnie nie wiem, czy smarować pomimo zaleceń producenta. Znajoma bardzo polecała, sama jeszcze nie używałam...

Do góry