reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja nie mierzyłam ani progesteronu ani bety, ale wychodzę po prostu z założenia, że na pierwszej wizycie i tak wszystko będzie jasne, zwłaszcza, że nie leciałam zaraz po pozytywnym teście, tylko tak żeby coś już dojrzeć.

Mój synek jest na etapie naśladowania zwierząt, z których prawie wszystkie robią aaaa, tylko każde z inną intonacją :p on nawet mama nie woła, ale mamy czas :)

Ostatnia edycja:
reklama
melduję się po pobraniu krwi... trochę tego poszło, zła jestem bo baba nie zrobiła tego zgodnie z procedurą tylko poszła na łatwiznę.
jutro odbiorę wyniki, ale hcv i hiv (zrobiłam dla świętego spokoju) w piatek. Zapłaciłam 65zł. Gdybym nie miała zlecenia od lekarza POZ zapłaciłabym za wszystko 170. także jestem happy.

mam wstępnie posprzątane. Zabieram się do roboty.

a co do starszaków moja Bianka ostatnio mi powiedziała, że "na spacerki za bardzo nie będzie miała czasu chodzić ze mną i z dzieckiem, bo Ona przecież siedzi na dnie wulkanu...:-D:-D:-D:-D"

śmiechowe.

miłego dnia!!!!

Myślę, że badanie progesteronu nie zawsze jest konieczne. Ja lekarzowi na USG mówiłam o bólach brzucha i plamieniu. Powiedział mi, że jestem w idealnym wieku na ciążę i nie ma wskazań do badania poziomu hormonów. Dopiero jeśli miałabym znów poczuć się źle, to mam się zgłosić i wtedy sprawdzimy HCG i progesteron.
Badanie poziomu hormonów to nie jest konieczne badanie przy prawidłowo rozwijającym się dzidziusiu.

Karolinusia... yyy... wulkanu??:D

Ewula, ma jeszcze duuużo czasu :) Franek ruszył z mową w zasadzie na raz, jakiś tydzień czy dwa po 2 urodzinach. Poszło lawinowo - kolejne słowa, potem zbitki słów, zdania, odmiana.
A wcześniej była masakra ;) Miał trzy sylaby, którymi nazywał cały świat ;) Np. "wawa" to było słońce, żółty i żółw :D "Ma" powiedziane z intonacją do góry - "nie ma"; "ma" z intonacją na dół - "jest" :D "Pa" to ptak, piłka i jeszcze kilka innych rzeczy. Już nie pamiętam. Ale grunt, że go rozumieliśmy ;)

teksty dzieci the best :-)

własnie natrętna baba z plusa dzwoniła i mi truła nieziemsko :rofl2: juz miałam jej powiedziec zeby przestala bo ide haftnać ale sie rozlaczyła :-)

reklama
To u mnie jest i tata i mama i baba i dziadzia i brum brum... Generalnie rozumiemy się bez słów, albo z ich małą pomocą. Umie wyegzekwować jedzenie i picie... no ale generalnie wszystko jest kaka, oczywiście też w zależności od intonacji. Kaka jako pisek, kaka, jako kotek, kakakaka jako hau hau, a i wszystko jest bam. Ciągle albo on robi bam, albo lalka, albo misio, albo dziadzia. Dziadzia jest generalnie na topie, wystarczy, że rzuce haslo jedziemy do dziadzi, zakłada buty, szuka czapki i nawet obiadu nie zje, tylko przy drzwiach stoi.

Do góry