reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

ojjj też chcę jagody!!! w kuchni mam nektarynki, właśnie się biję z myślami czy je zjeść, czy zostawić mężowi... bo ostatnio z całego opakowania zostawiłam mu 1 nektarynkę... musi wybaczyć:-)

reklama
ewa dzieci sa debesciarskie, moj ostatnio mojej siostrze powiedział: no wiesz ciociu ale ty jesteś bardzo dziwna.................., cały czas jakies teksty wali, ze czasem mam ochote zapaść sie pod ziemie.......

Arania, kompana to on już ma - Nuśkę ;) Dzidziuś mu jest potrzebny do noszenia ;) Jak sam mówi ;)

Gorzej, że łazi teraz za wszystkimi z ciut większymi brzuchami i mówi: "Ale masz wieeeelki brzuch. Masz dzidziusia w środku?" ;)

Wczoraj mijaliśmy sąsiada, który plewił sobie w ogródku, Franek przystanął tuż przed nim, przygląda mu się i drze się na całe gardło: "Mamusia, patrz, jakie wieeelkie wąsy!!!".

Ta dziecięca szczerość czasem zgubna jest ;)

świetny jest, ale nie wiem co bym zrobiła, jakby mi dziecko powiedziało coś o moim brzuchu- chyba bym się popłakała, bo strasznie boję się tego brzucha...

arania duphaston tez dostarcza progesteronu organizmowi.......

ja od czwartku nie wziełam ani jednego kwasu foliowego, tzn wzielam ale wylądowal za kazdym razem w kiblu, mam doła :-(

arania duphaston tez dostarcza progesteronu organizmowi.......

ja od czwartku nie wziełam ani jednego kwasu foliowego, tzn wzielam ale wylądowal za kazdym razem w kiblu, mam doła :-(

a mi się wydaje, że część kwasu została w organiźmie. to bardzo mała tabletka - bez osłony. szybko się rozpuszcza. nie martw się:rofl2:

My już po spacerze, Adaś zrobił psikusa i 5 minut przed domem zasnął :baffled: Ja zawsze wciągam wózek na pierwsze półpiętro, tam przyczepiam i motywuję dziecka do wchodzenia po schodach na 3 piętro, do tego zakupy i jakoś się człapiemy, a tu psikus :/ Dobrze, ze pani sprzątająca była, to pomogła mi wózek wciągnąć na półpiętro zaraz koło mnie, Adaśka władowałam do łóżeczka, a zakupy zniosłam osobno. Liczyłam że trochę pośpi, a ten po 45 minutach się obudził i mało co zdążyłam zrobić :/
Kupiłam mu dziś w Biedronce kredki w takiej tubie i się bawi od 15 minut we wkładanie i wyciąganie, malowanie to nuda ;)

Gotuję te nóżki na obiad i mi okropnie śmierdzi :/ Produktem ubocznym będzie rosół :p Choć nie wykluczone, ze na dzisiejszy obiad jedynym, a resztę dokończę wieczorem :p

Ja nie badałam progesteronu w żadnej ciąży. To nie jest standardowe badanie.

świetny jest, ale nie wiem co bym zrobiła, jakby mi dziecko powiedziało coś o moim brzuchu- chyba bym się popłakała, bo strasznie boję się tego brzucha...

E, coś Ty ;) Dzieci uczą nabierać do siebie dystansu :) Przynajmniej mnie :)
Franek np. umyślił sobie, że biust to skorupki. Kiedyś rano, jak byłam w koszuli nocnej, bez biustonosza, powiedział mi: "Mamo, a gdzie są Twoje skorupki?" ;) Akurat przeżywałam czas załamania znikającym po karmieniu Anieli biustem ;P

ewa dzieci sa debesciarskie, moj ostatnio mojej siostrze powiedział: no wiesz ciociu ale ty jesteś bardzo dziwna.................., cały czas jakies teksty wali, ze czasem mam ochote zapaść sie pod ziemie.......

A pamiętam, jak niedawno jeszcze narzekałam, że nic nie mówi. Franek ruszył z gadaniem dopiero po 2 roku życia. A teraz czasem marzę o tym, żeby zamilkł na chwilę. On gada non stop. Czy go ktoś słucha, czy nie...:/

reklama
ja musze tylko obrac ziemniaki i fasaolke szparagową i ugotować tylko czy podolam............... musze cos dac dziecku jeść ...... razaz sie biore tylko obejrze Trinny i Susanah ;-)

Do góry