Fakt, dziewczynki chyba szybciej zaczynają mówić. Zresztą... w końcu to "baby" Moja Żaba szybko mówiła, po roczku mam ją nagraną jak powtarza słodko wyrazy, a synek dopiero około dwóch lat zaczął mówić po polsku. Wcześniej była to mieszanka chińskiego z mongolskim
reklama
flower188
Fanka BB :)
zgadza sie ze dziewczynki szybciej no i kazdy tez indywidualnie-moja to straszna gadula jest jak miała 1,5 roczku to kitłasząc się u nas rano w łóżku powiedziała nagle wyciagajac smoczka z buzi: moj cumelek w buzi mam teraz to gębulka sie jej nie zamyka i o wsyztsko pyta po sto razy, gada wierszyki, spiewa piosenki (teraz na topie jest sto lat, poszła karolinka i niezmiennie ta dorotka ta malusia) ja czasem jak juz nie mam sily juz odpowiadac na jej setne pytanie z rezdu tylko mowie jej: kocham cie a ona: aj mamusiu nie porozmawiam z toba juz chyba
dziewczyny ale macie fajne dzieciaczki:-)
a jak moje będzie miało problemy, jak ja sobie nie poradzę z wychowaniem...
eh strach jest... Wy macie łatwiej, już po pierwszym strachu - teraz jest napewno łatwiej. Trochę wam zazdroszczę tego doświadczenia
kotti super nie wiedziałam, że można nagrywać filmy! Jejciu jaka pamiątka! Teraz pewnie będziesz wszystkim pokazywać... tak jak kiedyś się pokazywało 4godzinne filmy z wesel Ja nie wiem, czy u mnie jest taka możliwość. Płaciłaś dodatkowo za film? Badania przeżyjesz:-) Ja już jestem po tych wszystkich, tylko z ciekawości chcę zobaczyć, czy robiłam progesteron bo nie kojarzę - a on jest jakoś skrótowo opisany?
a jak moje będzie miało problemy, jak ja sobie nie poradzę z wychowaniem...
eh strach jest... Wy macie łatwiej, już po pierwszym strachu - teraz jest napewno łatwiej. Trochę wam zazdroszczę tego doświadczenia
kotti super nie wiedziałam, że można nagrywać filmy! Jejciu jaka pamiątka! Teraz pewnie będziesz wszystkim pokazywać... tak jak kiedyś się pokazywało 4godzinne filmy z wesel Ja nie wiem, czy u mnie jest taka możliwość. Płaciłaś dodatkowo za film? Badania przeżyjesz:-) Ja już jestem po tych wszystkich, tylko z ciekawości chcę zobaczyć, czy robiłam progesteron bo nie kojarzę - a on jest jakoś skrótowo opisany?
Mrowkaa
Nikusia...naleśniki z jagodami.....jezuuuusieeee....zjadłabym chyba z 50!!!!!!! Niestety na dziś już obiadek zaplanowany - kotletki mielone będę....ale naleśniczki chyba jutro zrobię albo jeszcze dziś wieczorem....
arania dzieki, tak pochodze z krakowa, od pokolen- krakowianka w sercu i duszy zawsze cale mlodziencze lata..studia..kupa zycia i wspomnien;-)
a ja tak sie naczytalam waszych postow wczoraj, ze dzisiaj u mnie na obiad byly ruskie nalesniki haha! Chlopcy jedli az sie uszy trzesly- no mnie tez:-)
mnie dziwnie tak mdli mocno wieczorem, przed spaniem, no normalnie wczoraj az nie moglam przez to zasnac
a co do progesteronu to nie chce tutaj dyskutowac, w polsce nagminnie przepisywany jest progesteron nawet bez wskazan, natomiast tutaj sa temu w sumie przeciwni i od paru lat raczej sie nie przepisuje , takze nie mam zamiaru dyskutowac w tej kwestii:-)
szkoda tez, ze tyle placicie za badania- uwazam, ze zdzierstwo troche!-tutaj mam chyba wszystkie za darmo- no chyba to z przeziernoscia karkowa cos bede placic, bo to u specjalisty, a tak to nic nie place.
Dzieci male sa takie slodziutkie...no i jak szybko rosna...widze po swoim;-)
ale powiem Wam, ze dobrze jest miec syna- zawsze oparcie jak dorasta- syn za matka zawsze jest i troska otacza pozniej-a ja jestem taka dumna z Niego...
A teraz zobaczymy co bedzie - zeby zdrowiutkie bylo i juz:-)
milego wieczoru dziewczynki -do jutra!
a ja tak sie naczytalam waszych postow wczoraj, ze dzisiaj u mnie na obiad byly ruskie nalesniki haha! Chlopcy jedli az sie uszy trzesly- no mnie tez:-)
mnie dziwnie tak mdli mocno wieczorem, przed spaniem, no normalnie wczoraj az nie moglam przez to zasnac
a co do progesteronu to nie chce tutaj dyskutowac, w polsce nagminnie przepisywany jest progesteron nawet bez wskazan, natomiast tutaj sa temu w sumie przeciwni i od paru lat raczej sie nie przepisuje , takze nie mam zamiaru dyskutowac w tej kwestii:-)
szkoda tez, ze tyle placicie za badania- uwazam, ze zdzierstwo troche!-tutaj mam chyba wszystkie za darmo- no chyba to z przeziernoscia karkowa cos bede placic, bo to u specjalisty, a tak to nic nie place.
Dzieci male sa takie slodziutkie...no i jak szybko rosna...widze po swoim;-)
ale powiem Wam, ze dobrze jest miec syna- zawsze oparcie jak dorasta- syn za matka zawsze jest i troska otacza pozniej-a ja jestem taka dumna z Niego...
A teraz zobaczymy co bedzie - zeby zdrowiutkie bylo i juz:-)
milego wieczoru dziewczynki -do jutra!
Ostatnia edycja:
Ewa moj tez bardzo pozno zaczał gadac, jak mial 2,5 roku a wczesniej tylko yyyyyy eeeee i mama, tata, baba, piciu, daj :-)
Celinka późno gadała, mila 2,5 roku. Tzn.: gadała wcześniej ale zrozumiałe to było dla nas. Mówiła: mama, tata, baba, dziadzia, brumbrum, miał-kot, papapam-biedronka, kadi-Kasia i wiele więcej innych wyrazów, ale swoich;-)
Dziewczyny mi też nie badał progesteronu a mam duphaston 2x1.
kotti2
Arania normalnie za wizyte place 80zl. w niedziele wziol 90 wiec chyba 10 sobie za to doliczyl. Nie wiem w sumie to nawet w 4d ogladal dzidzia. A tak wogole to na drzwiach ma napisane ze wizyta 150zl choc nigdy tyle nie zaplacilam.
Pamiatka swietna! polecam!
Pamiatka swietna! polecam!
reklama
Pytałam gina jak coś internista może wypisać, i tak nie jest refundowany. Mi też się skończy przed wizytą, ale zobaczę co powie ten w srodępamiątka obłędna:-)
duphaston mi się skończył, wizytę mam 19.08 mam nadzieję, że nic się nie stanie jak przez kilka dni nie wezmę. bóli nie mam:-)
Podziel się: