reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Fakt, dziewczynki chyba szybciej zaczynają mówić. Zresztą... w końcu to "baby" ;) Moja Żaba szybko mówiła, po roczku mam ją nagraną jak powtarza słodko wyrazy, a synek dopiero około dwóch lat zaczął mówić po polsku. Wcześniej była to mieszanka chińskiego z mongolskim ;)

reklama
zgadza sie ze dziewczynki szybciej no i kazdy tez indywidualnie-moja to straszna gadula jest jak miała 1,5 roczku to kitłasząc się u nas rano w łóżku powiedziała nagle wyciagajac smoczka z buzi: moj cumelek w buzi mam :-D teraz to gębulka sie jej nie zamyka i o wsyztsko pyta po sto razy, gada wierszyki, spiewa piosenki (teraz na topie jest sto lat, poszła karolinka i niezmiennie ta dorotka ta malusia) ja czasem jak juz nie mam sily juz odpowiadac na jej setne pytanie z rezdu tylko mowie jej: kocham cie a ona: aj mamusiu nie porozmawiam z toba juz chyba:-D

:-D dziewczyny ale macie fajne dzieciaczki:-)
a jak moje będzie miało problemy, jak ja sobie nie poradzę z wychowaniem...
eh strach jest... Wy macie łatwiej, już po pierwszym strachu - teraz jest napewno łatwiej. Trochę wam zazdroszczę tego doświadczenia:zawstydzona/y:

kotti super :rofl2: nie wiedziałam, że można nagrywać filmy! Jejciu jaka pamiątka! Teraz pewnie będziesz wszystkim pokazywać... tak jak kiedyś się pokazywało 4godzinne filmy z wesel:tak: Ja nie wiem, czy u mnie jest taka możliwość. Płaciłaś dodatkowo za film? Badania przeżyjesz:-) Ja już jestem po tych wszystkich, tylko z ciekawości chcę zobaczyć, czy robiłam progesteron bo nie kojarzę - a on jest jakoś skrótowo opisany?

Nikusia...naleśniki z jagodami.....jezuuuusieeee....zjadłabym chyba z 50!!!!!!! Niestety na dziś już obiadek zaplanowany - kotletki mielone będę....ale naleśniczki chyba jutro zrobię albo jeszcze dziś wieczorem.... :tak::tak::tak:

arania dzieki, tak pochodze z krakowa, od pokolen- krakowianka w sercu i duszy zawsze:tak: cale mlodziencze lata..studia..kupa zycia i wspomnien;-)

a ja tak sie naczytalam waszych postow wczoraj, ze dzisiaj u mnie na obiad byly ruskie nalesniki haha! Chlopcy jedli az sie uszy trzesly- no mnie tez:-)

mnie dziwnie tak mdli mocno wieczorem, przed spaniem, no normalnie wczoraj az nie moglam przez to zasnac:baffled:

a co do progesteronu to nie chce tutaj dyskutowac, w polsce nagminnie przepisywany jest progesteron nawet bez wskazan, natomiast tutaj sa temu w sumie przeciwni i od paru lat raczej sie nie przepisuje , takze nie mam zamiaru dyskutowac w tej kwestii:-)

szkoda tez, ze tyle placicie za badania- uwazam, ze zdzierstwo troche!-tutaj mam chyba wszystkie za darmo- no chyba to z przeziernoscia karkowa cos bede placic, bo to u specjalisty, a tak to nic nie place.

Dzieci male sa takie slodziutkie...no i jak szybko rosna...widze po swoim;-)
ale powiem Wam, ze dobrze jest miec syna- zawsze oparcie jak dorasta- syn za matka zawsze jest i troska otacza pozniej-a ja jestem taka dumna z Niego...:tak:
A teraz zobaczymy co bedzie :-D- zeby zdrowiutkie bylo i juz:-)

milego wieczoru dziewczynki -do jutra!

Ostatnia edycja:
Ewa moj tez bardzo pozno zaczał gadac, jak mial 2,5 roku a wczesniej tylko yyyyyy eeeee i mama, tata, baba, piciu, daj :-)

Celinka późno gadała, mila 2,5 roku. Tzn.: gadała wcześniej ale zrozumiałe to było dla nas. Mówiła: mama, tata, baba, dziadzia, brumbrum, miał-kot, papapam-biedronka, kadi-Kasia i wiele więcej innych wyrazów, ale swoich;-)
Dziewczyny mi też nie badał progesteronu a mam duphaston 2x1.

Arania normalnie za wizyte place 80zl. w niedziele wziol 90 wiec chyba 10 sobie za to doliczyl. Nie wiem w sumie to nawet w 4d ogladal dzidzia. A tak wogole to na drzwiach ma napisane ze wizyta 150zl choc nigdy tyle nie zaplacilam.
Pamiatka swietna! polecam!

pamiątka obłędna:-)
duphaston mi się skończył, wizytę mam 19.08 mam nadzieję, że nic się nie stanie jak przez kilka dni nie wezmę. bóli nie mam:-)

idz do apteki;) powiedz jaka jest sytuacja i babka powinna Ci wydac bez recepty- ja tak mialam i 2 tyg mialam na dostarczenie recepty;) lepiej nie ryzykowac

reklama
pamiątka obłędna:-)
duphaston mi się skończył, wizytę mam 19.08 mam nadzieję, że nic się nie stanie jak przez kilka dni nie wezmę. bóli nie mam:-)
Pytałam gina jak coś internista może wypisać, i tak nie jest refundowany. Mi też się skończy przed wizytą, ale zobaczę co powie ten w srodę

Do góry