reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mrowkaa- no na serio współczuję...Ja to chyba nie wiem w takim razie co to mdłości :sorry:...ale moja siostra miała takie mdłości, że jak we wrześniu zaszła to z łóżka podniosła się w okolicy lutego z wagą -6 kg, z pobytem w szpitalu w którym też rzygała... więc reguły nie ma... Generalnie rzygała po wszystkim nawet jak się wody napiła...Kurcze ja w 1 ciąży ani razu teraz Bogu dzięki też...

reklama
Wróciłam, mała infekcja gardła i obyło się bez antybiotyku,dostałam między innymi krople do nosa nasic i na ulotce jest napisane, żeby nie stosować u kobiet w ciąży bo jest mało badań. No i nie wiem brać czy nie? A bardzo by mi się przydało bo oddychać nie mogę.

a co do chorób... coś mnie kicia w klatce piersiowej i gardle.. wrr ta klima u gin mnie zabija;/ musze *spam* kupic ale czy wgl go przełknę? własnie jem sucharki bo na inne sniadanie nie mam pomysłu.. ale mnie mdli;/ ja tez mam mnóstwo badan...
Prenalenu nie kupuj nie przełkniesz. Wiem bo próbowałam, od razu znalazł się w WC. Leć do lekarza i nie przejmuj się antybiotykiem.
ZDRÓWKA WSZYSTKIM ŻYCZĘ
Farfalla, i od razu inaczej brzmisz :) Pięknie! Gratulacje! :D

Na kościelny będziecie musieli czekać min. 3 miesiące, bo o ile pamiętam, to tyle trwają zapowiedzi w Waszych obu kościołach parafialnych :)
E jakie 3 miesiące jak dobrze zakręcą to góra 2. Zapowiedzi 3 tygodnie trwają, w sumie jak by był termin to w 5 tygodniu by mogli ślub brać. My poszliśmy dokładnie 28 sierpnia, a 28 października powiedzieliśmy tak:-D

Nikusia, mnie nie o badanie podwójne chodzi, ale o darmowe badania ;) W dwóch ciążach już wydałam taką kasę, że szkoda gadać... Teraz Franek zaczyna przedszkole, więc 600 zł miesięcznie ucieknie. Nie stać mnie po prostu. Ale mojej pani dr nie chcę zostawiać, bo ona jest genialnym diagnostą i świetnym specjalistą. Dlatego takie kombinacje. Zobaczymy, jak się to się rozwinie.

Powiem Wam, że Franek się strasznie zaangażował w ciążę :) Jak go dziś prosiłam, żeby był cicho, bo dzwonię się zapisać do lekarza, to od razu spytał, czy pojadę po dzidziusia. Mówię, że jeszcze nie. Więc on na to, żebym mu zrobiła zdjęcie, to on sobie poogląda :D

A wczoraj mieliśmy "poważną" dyskusję, bo mijaliśmy na spacerze kobietę z maluszkiem na rękach. Franek na to:
* O, jakie dzieciątko! Takie jak nasze! Mamusia, a kiedy nasze dzieciątko już u nas będzie?
Mówię, że na wiosnę. Franek:
* Aha. To jak u Franklina (;)). A Mamusia, ono samo do nas przyjdzie?
Ja już mam śmierć w oczach, że się zacznie rozmowa o porodzie ;) Ale mówię po prostu, że pojadę po dzidziusia do szpitala.
Franek rozkminia, rozkminia. Ja się już boję kolejnego pytania, a on na to:
* A wiesz Mama... Tato ma DWA hamulce w swoim rowerze!

Ech, faceci ;)

Franek słodki, dzieci są szczere do bólu. Moja też wie, że dzieci w szpitalu się rodzą, ale jak to już nie wnika. Ale interesuje się zdjęciami i na necie fotkami w 3D jak rozwija się dzidziuś:-)
Mrówka nie zazdroszczę, trzymaj się
Nikusia ja też w pierwszej ciąży bez mdłości i w tej też jest oki.

Ja zarejestrowałam się na 21 do gina na NFZ, zobaczymy co powie i czy fajny;-) A ja mimo antybiotyku dalej kaszle:wściekła/y:
Zaraz zasnę, mamy pogodę na deszcz z przebłyskami słonka.

Nikusia to tylko mogę Ci zazdrościć. Na szczęście nie każdy dzień tak wygląda... Przed chwilą zjadłam banana i czekam na rezultaty :baffled:

Wiecie ja ostatnio też miała małą załamkę. Bo zobaczyłam się nago w lustrze...i normalnie ryczeć mi się zachciało... Trochę mi się kształty zmieniają i wcale nie jestem z tego powodu zadowolona...Mąż mnie pocieszał i uspokajał i oczywiście prawił mi komplementy...ale ja mam oczy i widzę! Masakra...W ramach pocieszenia poszłam wczoraj do fryzjera,żeby coś ze sobą zrobić. Ładne obcięcie i fajny kolor potrafią poprawić kobiecie samopoczucie :tak:

Wróciłam, mała infekcja gardła i obyło się bez antybiotyku,dostałam między innymi krople do nosa nasic i na ulotce jest napisane, żeby nie stosować u kobiet w ciąży bo jest mało badań. No i nie wiem brać czy nie? A bardzo by mi się przydało bo oddychać nie mogę.
Nie przepisala by Ci czegoś co by zaszkodziło. Na wszystkich lekach pisze nie stosować w ciąży, nawet apap jest tak opisany

Mam furę prasowania bo wczoraj już mi się nie chciało :baffled:...ale nie powiem, żeby dzisiaj jakoś specjalnie też mi się chciało ...:sorry: no lenistwo maksymalne...ale to tak jest jak siedzę w domu, do pracy bym wróciła, to nie wiedziałabym w co ręce włożyc...

reklama
Do góry