reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Dziewczyny ja od 3 dni jestem jakos rozkojarzona i malo myslaca...Siostra sie smieje ze to normalne...Prosi mnie o cos,a ja tego nie zrobie bo zapominam ze wogole mnie o cos prosila...heheheh:-):-)

A teraz z innej beczki...

opowiem wam jak sie w Norge przygotowywac do szpitala...

Przy pierwszym porodzie jak wiadomo jak jest w Polsce wiekszosc zna wie... Dwie walizki do szpitala i wszystko swoje.

natomiast tutaj jedziesz na lyso,poprostu nic nie bierzesz... Tam masz wszystko zapewnione... Osobna sala do, w ktorym jest umywalka i dezynfekcja.... sa tzw, pokoje do przebierania maluszkow- pampersy,kocyki,ubranka,mydelka do kopieli , pieluszkia dla mam odciagacz elektryczny albo reczny. Jesli chodzi o posilki masz stol szwedzki,kupe pysznego zarelka-jesz co chcesz i co mozesz. Swetna opieka....

swietna opieka rowniez pod tym wzgledem ze masz swoja wyznaczona polozna ktora przyjela porod...rowniez salowe chodza 15 razy dziennie pytac czy wszystko ok i pogratulowac.... jest jeden problem,mianowicie bariera jezykowa

Fakt, brzmi niezwykle kusząco :-) Ciekawe, czy kiedyś doczekamy czasów, że w Pl też tak będzie? Chyba głównie kwestia kasy, ja to wolałabym żeby szpitale i ubezpieczenie zdrowotne były prywatne, bo za taką kasę co odciągają na zus byłaby dużo lepsza opieka:dry:

maławzoo ja tez myślę ze lepiej by było gdyby służba zdrowia była prywatna bo przecież w zasadzie prawie tak jest i tak za wszystko trzeba płacić........... n tylko do szpitala idzie się za darmo ale często leki trzeba sobie samemu kupić będąc na oddziale :baffled:

malpawzoo.....mamasynka....

Tutaj kobieta i dziecko ma wszystko za darmo...Tu nie pytaja o ubezpieczenie,bo tu kazdy ktory ma nr tzw pesel jest przypisywany do jakiegos lekarza,oczywiscie na stronie mozesz go zmienic na innego. Kazdy dostaje lekarza czy biedny,czy zarejstrowany,czy pracujacy...A kobieta w ciazy ma przywileje i ma wszystko za darmo,jak dziecko... Tu rodza dzieci kolo 30 albo po 30...wiec jest malo maluchowstatystycznie,wiec dbaja o kobiety w ciazy:-)

reklama
Do góry