mlodamama - ojoj - nie czekaj tylko leć z nią do lekarza. Lepiej nie ryzykować.
sylwia1985 - Witaj u nas. Trzymamy mocno kciuki, żeby maleństwo rozwijało się prawidłowo i aby krwawienie nie powróciło.
kotti2 - Ja też nic nie mam. To moje pierwsze dzieciątko. Nie wiem czego się spodziewać, ani co należy kupić, bo skąd mam wiedzieć co jest potrzebne. Wiem tylko o łóżeczku, pampersach i wózku. Ale co jeszcze - to nie mam pojęcia. A pieniędzy nie mamy zbyt wiele. Ale jeszcze mamy 7 miesięcy na zakupy
marcia30 - ja jestem zdania, że USG należy robić tak często jak lekarz uważa. Ale ja sama nie chciałabym robić zbyt często. Kiedyś przez pół roku pracowałam na stażu rejestrując pacjentki na ginekologię. Pamiętam, że tam położna zawsze mówiła. Że konieczne są 3-4 USG - a reszta to tylko w niepokojących przypadkach.
Moniqaa - dzięki za trzymanie kciuków - przyda się
marcia30 - ja też zastanawiam się nad regularnymi ćwiczeniami - albo joga lub basen
MMka1978 - Trzymam mocno kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę
Jo_asia - Witaj u nas
Ciesz się z objawów ciążowych - masz pewność, że wszystko jest dobrze
Znów piszecie o objawach. To mnie zawsze zbija z tropu i spokojnego myślenia. Dziś rano zaczęłam się zastanawiać, bo nie mam nic - ani bólów głowy, ani mdłości, piersi zmalały, apetyt mały, nie odczuwam już tak zapachów. Jedyne moje objawy, które można zaliczyć do ciążowych - to krwawiące dziąsła i częste wizyty w toalecie. Nie jest to jednak częściej niż przed ciążą. A do tego te nocne plamienie krwią. Dzisiaj mam to USG na 16:20. Nie dam lekarzowi spokoju. Musi mi powiedzieć czy wszystko na pewno jest dobrze i może jakieś leki na podtrzymanie ciąży mi da, bo nadal boli mnie brzuch jak na miesiączkę.