reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mouse23 - mnie Pani dr właśnie zapisała wczoraj na takie USG genetyczne - mam się u niej pojawić w 13 tygodniu czyli to wypada 27 sierpnia.

Widzę że dzidziusie nasze idą łeb w łeb :-) Pozdrawiam.

reklama
babygg nietoperz o nie ale musiała się wystraszyć!
pinki świetne zdjęcie usg wyraźne bardzo!dzięki za miłe słowa:)
mouse gratuluje udanej wizyty!

Tymuniek kciukasy!!!!!
Koti widziałam juz to zdjęcie, rozwala mnie :-) zeby było jasne kto rzadzi :)
mouse ja mam genetyczne w 13 tyg. juz jestem zapisana....mam stersa.............

Moj Kurczak jeszcze spi :szok::szok::szok::szok:

pinki czyli to takie standardowe badanie:-) bo juz sie balam ze cos nie tak i dlatego mnie wysyla, obliczylam ze u mnie tez jakos 27-28 by wypadalo to genetyczne:-)idziemy prawie rowniotko,jeden dzien roznicy:) jak sie czujesz ?ja widze duza poprawe ,nie mam juz calodziennych mdlosci i wymiotow,tylko 2-3 razy dziennie.

mamusia synka no wlasnie ja tez mam stresa od kiedy mi powiedzial o tym usg... wszysko bedzie dobrze napewno:-):-):-) musi byc:-) to masz spioszka malego,moze drugi dzidzius tez bedzie lubial sobie pospac;-)
tymuniek zobaczysz zobaczysz:-):-):-) trzymam kciuki!!!!

Dzień dobry :)

U mnie kompletny brak apetytu i zero mdłości. Jedzenie jest mi zupełnie obojętne. Zrobiłam sobie przypomnienie, że trzeba zjeść, bo ja o tym zapominam. :happy:

Czyli jednak masz objawy ciążowe ;)

pinki czyli to takie standardowe badanie:-) bo juz sie balam ze cos nie tak i dlatego mnie wysyla

Pewnie, że standardowe :) Potem jest jeszcze ok. 20 tygodnia tzw. połówkowe :)

Ja będę szła na to genetyczne koło 13 tygodnia, żeby dziecko było już dostatecznie duże, bo poprzednio byłam w 12 i musiałam przyjść tydzień później, bo jeszcze było za wcześnie :)
Ale najpierw czeka mnie jeszcze pierwsza wizyta ;)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt! I zazdroszczę ;)

mamusia synka no wlasnie ja tez mam stresa od kiedy mi powiedzial o tym usg... wszysko bedzie dobrze napewno:-):-):-) musi byc:-) to masz spioszka malego,moze drugi dzidzius tez bedzie lubial sobie pospac;-)
tymuniek zobaczysz zobaczysz:-):-):-) trzymam kciuki!!!!

Mam taką nadzieje...dzięki kochanA;-)

pinki czyli to takie standardowe badanie:-) bo juz sie balam ze cos nie tak i dlatego mnie wysyla, obliczylam ze u mnie tez jakos 27-28 by wypadalo to genetyczne:-)idziemy prawie rowniotko,jeden dzien roznicy:) jak sie czujesz ?ja widze duza poprawe ,nie mam juz calodziennych mdlosci i wymiotow,tylko 2-3 razy dziennie.

Tak, standardowe, między 12 a 14 tygodniem wykonywane. Powiem Ci że czuję się jak "kobieta w ciąży" :-) baaaardzo mi się spać chce, jak jestem głodna to mnie muli i jak pojem to tez mnie muli :-) no i powiem Ci że tak jak w pierwszej ciąży odrzuciło mnie totalnie od mięsa, na sama myśl chce mi się wymiotować. Ale jeszcze nie wymiotowałam :-) A poza tym to baaardzo się cieszę ze swojego stanu i jestem dobrej myśli. Tobie i wszystkim dziewczynom życzę również radości ze stanu błogosławionego :-)

reklama
Hej dziewczyny u nas tez grzmiało i padało nie potrafię pozbierać myśli dziś mam wizytę ciekawe czy w pęcherzyku coś się pojawi ryczeć mi się chce:-(Mały dziś mówi mamo masz tam dzidzi ja mówię mu że tak a on a gdzie idziemy a ja ze do lekarza muszę iść a ty do przedszkola a on; po co do lekarza idziesz a ja że lekarz powie czy dzidziuś jest zdrowy czy chory a on :mamo dzidziuś zdrowy jest i dał buziaka dla brzuszka gdyby nie on to bym chyba zwariowała dzieci takie szczere są:)

Słodki maluszek, dzieci potrafią poprawić nam humor:-D
Moja córcia dziś mi zrobiła pić, bo rano nic nie mogłam powiedzieć. Byłam u internisty i dala mi tylko engystol. Ale mam to od klimy w aucie:wściekła/y:
Witam wszystkie nowe mamy
Tymutek trzymam kciuki:-)

Do góry