reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

dzięki za kciukole!
jest jest jest!!!! duży piękny pęcherzyk w macicy z pęcherzykiem żółtkowym:) za tydz w pon będziemy szukać dzidziolka!
gin wkłada mi usg i pyta; jest mąż? ja potwierdzam..czeka na korytarzu.. a on no to wołamy go!!! i leci do drzwi i zostawia mnie z tym czymś w środku xD i mówi patrz patrz jest!

reklama
Młoda mamusia- no i super wiadomości!!!
Jagna - mnie niestety ostatnio czyści więc generalnie jak dziś w stałam to też myślę Boże gdzie mój brzuch. No nie ukrywajmy, że na typowo ciążowy taki twardy mamy jeszcze chwilę czasu ale jak pojem to wieczorem wysaje brzuchol...
Chciałam iśc wziąc prysznic, leki i położyc się spac...krzysam bo młoda u babci śpi więc luzzz...no ale oczywiście kurcze wody nie ma bo jak by inaczej...cholera cała wieś ogrody podlewa :baffled::crazy:

Nikusia82 ojj to może napij się zwykłej herbaty jeśli jest Ci tak niedobrze??

Mamusia synka leczo góruje!!

Kasiek77 nie chcę nawet myśleć ile przytyję, w ogóle mam mega stracha... już widać u mnie brzuszek a jestem na początku... stale jem

Jaspis cieszę się, że już lepiej:) a mnie teściowa uczulała, żebym nie piła ani nie jadła niczego miętowego, ponoć mięta sprzyja poronieniom. Nie wiem czy to prawda, czy mit – ale mi zabroniła.

Ewula_m i dobrze, ale po głowie dostanie ten co mnie tak nazwie :D

Igem witaj:) trzymam kciuki!! Też jestem na początku i dopiero przy drugim badaniu fasolka się pojawiła

Ewa86 wysyłam leczo:D

A dziewczynki, można brać ibuprom? Ibuprofen? Bo apap na mnie nie działa:(

Mlodamama21 poplakałam się!!!! Przepraszam, ale ze śmiechu... No co za lekarz. Wolę jednak norwegię... Gratuluję kochana udanych poszukiwań:D Teraz tylko odpoczywać i cieszyć się, a nie martwić:)

mlodamam super,ciesze sie razem z toba....Swietne wiadomosci.Gratuluje

Dziewczyny co do chl czy dzw wierze w to,ja mialam szpiczasty brzuch i juz wiedzialam ze chlopak idac na usg do tego czekolada i ogorki,moja siostra miala okraglutki jak pileczka,nie jadla czekolady,ale nosilo ja na wode z ogorkow karniszonych,ale wiedziala ze tego nie moze. I co? I jest sliczna dzw ktora ma 2mce.

mlodamama- bardzo się cieszę:) teraz tylko czekać aż dzidzik się pokaże śliczny :)

Nikusia- na orzeźwienie polecam również domową lemoniadę! Sama przed chwilką zrobiłam i bardzo polecam. Nie jest słodka,więc dla Ciebie powinna pasować :) Mój przepis:
1 cytryne wycisnąć i sok wlać do dzbanka
1 cytrynę pokroić w plastry
do dzbanaka wsypać lód w kostkach - dowolna ilość
do filiżanki wlać troszkę wrzątku i wsypać cukier- ja daję ok 4 łyżki,ale to zgodnie z upodobaniami- rozpuścić cukier w tym wrzątku i przelać do dzbanka
moździerzem roztłuc trochę mięty-rozgniecione listki wrzucić do dzbanka (ja wrzucam również całe,bo ładnie wyglądają), wsypać pokrojona wczesniej cytrynę i dzbanek dopełnić wodą mineralną gazowaną, wymieszać.
Na zdrówko!:-):-):-)

Młoda mama, myślę, że ok jest. Ja miałam pierwsze usg dokładnie 5w4d i było widać pęcherzyk, 6mm.
Dopiero na następnym był "Obywatel" ;)

reklama
Mama gratuluję:-D:-D To dopiero 5 tydzień, ja tez na razie widziałam tylko pęcherzyk, tzn lekarz widział dzidzię a ja chyba ślepa jestem

Do góry