reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

arania u nas nie daja nic na tak wczesnym etapie , zostawiaja wszystko naturze a ze moja ciaza jest duzo mlodsza niz wg OM to tym bardziej nic nie dostane...wzielam nospe i leze ale ostatnia wizyta w toalecie mnie przerazila, zaczynaja sie chyba pojawiac skrzepy :(
Nie nie, nawet tak nie myśl, to leć szybko albo kogoś wyślij po duphaston, jest bez recepty!! mi od razu dała, dzisiaj tylko od mojego ojca usłyszałam pewien komentarz... też coś o naturze mówił.
Trzymam kciuki kochana, zaraz się popłaczę... trzymaj się i głowa do góry! Dziewczyny mają rację, moż to być od badania! kup leki i bierz rano i wieczorem po 1tab. to pomaga zagnieździć się dziecku :)

reklama
Nie no położyłam się dosłownie na 2 godz. i kolejne pół musiałam doczytac...nie wiem kompletnie co komu odpisac.

Ogólnie:
Uważam zakałdanie kolejnego wątku z relacjami z wizyt za kiepski pomysł, jest już wątek o terminach wizyt i USG zmodyfikujmy go i tam piszmy bo na prawdę dziewczyny ju,ż teraz jest nas sporo inf też od groma ...no ja szczerze kojarzą tylko kilka nicków :sorry:.... mimo iż jestem na L4 to nie siedzę cały czas przy kompie i nie mogę na bierząco śledzic wszystkiego a piszecie na prawdę BARDZO CIEKAWE RZECZY
Ewula-
ja jem rosół bo doczytałam, że może na ból głowy mi pomorze :tak: i na parwdę apetyt mam taki jak ty .... a i ja mam tak, że piersi bolały mnie dosłownie do 7 tyg bardzo teraz przy dotyku ale są zdecydowanie duże i takie jędrne..

19ania19- ja przez 5-6 tydz ciąży miałam bóle krzyża tera zdecydowanie mniej, za to siusiam czesto i mam nocne mdłości....
Ewa - dokładnie fajnie wymieniłaś resztę ciążowych objawów ja zawsze któryś mam. I też dzisiaj myślałam o tym, że nie zawsze przecież trzeba zdychac z mdłości, wymiotów, zmęczenia czy innych "ponoc typowych" objawów ciąży.
Babygg- mam podobnie z USG dowcipnym....Chyba przez te wszystkie lata się przyzwyczaiłam... a już po ostatnich monitoringach co 3-4 dni w czasie owu to już norma była... i o dziwo zupełnie nic mnie nie boli...
Ale zobaczyc Twoją minę jak gin wyciąga gumkę :eek: BEZCENNE :-):tak:

TEMAT NOWEGO ADMINA!!!!!
A może niech zgłoszą się chętne osoby. Kurcze przecież są dziewczyny co tu na forum długo siedzą, obcykane co jak i gdzie. Zagłosujemy i będzie si.
CO DO PRYWATNEGO, ZAMKNIĘTEGO CZY JAKOŚ TAK WĄTKU NA FB....
Ja np. nie mam konta ani na nk ani na fb. i jakoś przykro mi by było jakbyście coś tam pisały a tu nagle byłybyśmy tylko my, które tak jak ja konta nie posiadają. W końcu wątek został założony w celach pomocy, wsparcia, wygadania się itd. Wprawdzie sprawa z mewą boli ale moim zdaniem poznajmy się trochę tu, popiszmy... nie wiem przecież nie od razu trzeba wynaturzac się i zwierzac na forum. Jesteśmy w ciąży i o tym tu chyba mowa nie?
Dobra napisałam co sądziłam :-p:-)

Farfalla- dziewczyno jak Ty wyrabiasz????Dwie roboty.... ja teraz czuję się jakby mnie czołg przejechał a co dopiero w pracy????
Młoda mamusia -&&&&&&&&&& za wizytę

Arania aż się dziwię, bo jak jak coś to bym gina zmieniła, jak nie dają:baffled:. Ja dostałam duphaston tylko dlatego, że w 2006 roku poroniłam.
:baffled:
nie nie, to była odpowiedź od Smerfetki do mnie:) ja dostałam duphaston i dlatego radziłam smerfetce, której nie dają bo natura... co za głupota, czasami trzeba jej pomóc;( mi się zagnieździło dzięki lekom...

*trochę częstsze sikanie
u mnie co 10 min:baffled:

:D
Ja może nie aż tak, ale w nocy potrafię i 4 razy wstać ;) I jak tu się wyspać "na zapas" ;P Zawsze mnie ta cenna "rada" irytowała ;)

Ja często wyjeżdżam na cały dzień, bo pracę mam na Rynku (godzinę drogi od domu) i zazwyczaj dużo rzeczy przy okazji dostarczania plików do pracy załatwiam. No i mam obczajone wszystkie darmowe toalety w okolicy ;)

AAA!!! Mam górę prasowania z dwóch tygodni. Kto to za mnie zrobi? Włączenie żelazka teraz to samobójstwo...:/

farfalla88 ja używam preparatu przeciw komarom, ale tak na chwilę przed snem, żeby jakieś komary pozabijać. Preparat wydziela zapach więc nie chcę przy nim spać.

Kasija27 witaj:)
Wspaniała niespodzianka, jednak cuda także się zdarzają!! Powodzenia:)

Mouse23 gratulacje z okazji ślubu:)

Babygg każda choroba ma lekarstwo... tylko rodzice muszą mieć siły, żeby dziecko się nie bało:) a będzie dobrze...
Violet85 ja na początku miałam bóle piersi, były bardzo okrągłe – szok jak na moją miseczkę A – pierwszy sygnał do zrobienia testu, drugi to okres, nie pamiętałam kiedy miałam go dostać, wszystko przez stres związany z przeprowadzką. A teraz nic... piersi zmalały...
Niestety nie mam konta na face, strasznie mnie od niego odrzuca, mam nadzieję, że nie porzucicie tego forum:( byłoby mi smutno. A już tyle osobistych rzeczy pisałam, że raczej nie szukałabym innego forum... Tylo stale nie mogę za wami nadążyć... Bo stale chodzę jeść...

Która z dziewczyn chce leczo a później koktajl bananowy? Zaraz znów zjem kolejny talerz lecza, o ilościach wypitych koktajki nie wspomnę, bo się wstydzę... Będę pod koniec ciąży wielorybem...

reklama
Arania -powiedz mi jakie ty czcionki używasz ???No dostaję oczopląsów czytając Twoje posty :sorry: błagam jeśli da się zmienic...na jakąś taką normalną czy coś?
U nas jest taki prepara na komary do kontaktu....i JEST REWELACYJNY!!!! Mieszkamy na dośc podmokłym erenie i komary u nas są majowo-czerwcową zmorą potem lekko lepiej...ale ten preparat zdziałał cuda.
A I JA BYM CHĘTNIE KOKTAILU SIĘ NAPIŁA ...ale bananów za bardzo nie mogę:-(...ale np. malinowy albo jagodowy boszzzzzz a ja sama w domu, bez auta, bez siły i z mega ogromnym bólem głowy...dziewczyny doradźcie coś bo zdechnę no :baffled:

Do góry