reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Wronka, ja też się bałam w nocy że moja długo śpi i nie je, ale dowiedziałam się dzisiaj, że takie dwie przerwy dłuższe nie robią nic złego, najważniejsze żeby dziecko przybieralo na wadze :)

reklama
KORECZEK a dokarmiasz córeczkę mm? ja to się tylko boje czy bedzie miał kolki czy nie, bo Fifi miał okropne codziennie o 7 wieczorem był płacz,pomagał tylko odkurzacz bądz suszarka żadne kropelki ...skończyło sie dopiero jak miał 2,5 miesiąca...:happy:

Cześć Mamusie! :)
Mam do Was olbrzymią prośbę, jestem przyszłą Mamą październikową ale również studentką psychologii. W ramach rocznej pracy empirycznej robie badanie na temat zmiany relacji między partnerami po urodzeniu dziecka z perspektywy kobiety i mężczyzny. Badanie ma formę internetowej ankiety podzielonej na 2 części. Jedną wypełnia kobieta i jej partner w III trymestrze (każdy ma swoją), drugą w okresie sześciu tygodni po urodzeniu dziecka. Czy mogłybyście mi Mamusie pomóc? Będę bardzo wdzięczna!

Ankieta dla Mamuś w III trymestrze:

https:// docs.google.com/forms/d/1PFP8fmyJ6WrGshmo8gtCPBjq-mJAreQKa1JoGXySckk/viewform

Ankieta dla Tatusiów w III trymestrze:D :

https:// docs.google.com/forms/d/1on3R40MA6oyWtv9TnrOiRX-9oLAA0TOup0BZUjgC6Jw/viewform

usuńcie spacje po https://

Ankiety po porodzie dodam w późniejszym terminie tutaj na wątku oraz bezpośrednio na adresy skrzynki pocztowej, które podacie:)

hej ja nadal 2w1 ale dobrze mi z tym:-p jeszcze kilka rzeczy muszę sobie kupić więc puki co niech tak będzie:-p córkę przenosiłam 7 dni a teraz niby termin wg om mam na 24 ale jak sobie człowiek obliczy co i jak to mi 30 wychodzi więc spokojnie czekam, jutro mam wizytę u lekarza i ktg zobaczymy.

kimkim gratuluję!!

Guziczek a ja juz myslalam ze Ty w szpitalu jestes bo nic nie pisalas:-D Napisz jutro po wizycie jak wypadla:tak:
Ja nadal chodze niedospana, chociaz maly zasypia o 2giej i potem juz budzi sie co 3 godziny na jedzenie, a w dzien to by pospal pewnie z 4, ale go budze zeby sie nie przestawil na nocne czuwanie. Polozna przychodzi co 2 dni, wazy go i oglada. Dzisiaj, w 8 dniu zycia przybral 420g od wagi urodzeniowej, czyli jest ok. Co do spania to ona twierdzi ze przerwy moga byc nawet do 5 godzin i to jest normalne:szok:
Koreczek to na pewno przez dokarmianie z butli, ona musi sie przestawic, mleko sztuczne jest ciezkostrawne, dluzej zostaje w zoladku wiec mozesz miec wrazenie ze malutka sie nie najada, ale to sie unormuje, wszystko czas...
Tutaj wszedzie doradzaja wychowanie ze smokiem, nawet w szpitalu pytaly czy mam, jak pobieraly krew czy robily badania zeby byl spokojniejszy, no i mielismy problem z wyborem, bo taki profilowany byl do niczego, wypadal bo maly raczkami zawadzal o kolko. Polozna nam doradzila smoczek MAM perfekt i faktycznie jest super, najlepszy jaki mialam. Jak go zassie to wypadnie dopiero jak spi:-D Polozna tez mi powiedziala ciekawostke. Jak piers jest twarda powiedzmy w boku to zeby maly wyssal akurat te twarda czesc to trzeba jego brode przy karmieniu skierowac w te twarda strone tzn karmic bokiem. Nie probowalam, bo wole rozmasowac reka, ale ciekawe:tak: No i tyle na dzis mojego pisania bo musze cos porobic zanim maly zacznie swoj codzienny wieczor rozrywkowy do 2giej:-D Piszcie co u Was, w miare mozliwosci, bo sama wiem jak teraz jest ciezko z czasem...

Cześć :-)
My sobie radzimy bardzo dobrze, Kubuś jest tylko na cycu, nocki w miarę ładne co 2,3 h gorzej w dzień, potrafi spać po 20 minut brrr, ale jestem bardzo szczęśliwa :-D

Joanna no więc jestem po wizycie i na razie na nic się nie zanosi, tak mi dr powiedział. byłam też na ktg i wszystko ok zero skurczy ruchy "bez łaski" ale są no i serduszko ładnie bije.

Oj dziewczyny fajnie mi się czyta o waszych kwestiach karmienia:) fajnie fajnie:) Jutro smyknę ostatni raz na basen może coś się ruszy no i po kapcie w końcu bo dziś mi się nie chce brzydka pogoda :eek:

Guziczek ciesze sie ze wszystko w porzadku, chyba jeszcze z tydzien pochodzisz skoro tak:-D W kazdym razie trzymam kciuki za Twoj szczesliwy porod:*

Ja dzisiaj nawet wyspana, maly usnal o 1szej w nocy i budzil sie tylko raz po 4tej:-)
Chcialam sie Was zapytac o wage po urodzeniu, jak Wam spada? Ja mialam 71 kg czyli o 20 kg wiecej w ciazy, po szpitalu 65 kg, dzisiaj 63 kg, czyli zrzucilam 8 kg. No wygladam masakrycznie:-D tlusty brzuch i drugi podbrodek:-D wiec jem malo zeby poszlo z rezerw. Mam ambitny plan wrocic do 51-52 kg. Cwiczyc jeszcze mi sie nie chce, chociaz polozna przyniosla ulotki z cwiczeniami dla mam, za bardzo zmeczona jeszcze jestem:-pWiec jak u Was z waga dla porownania?

reklama
czesc dziewczyny !
ja jestem mamą czerwcową, jeszcze troche czasu przede mną , ale weszłam sobie na Wasze forum żeby zobaczyc jak sie rozpakowujecie... zaczyna mnie to juz przerażać :) ale juz bym chciała małą zobaczyć, a jak czytałam Waszą listę kto kiedy sie rozpakował, jakie dziecię itp. to miałam łzy w oczach... Gratulacje dla wszystkich !!

Do góry