Witam was! :-)
I znow pospalam do 12. Masakra z tym spaniem… bo pozniej naprawde nie mam na nic czasu w ciagu dnia a i tak nie jestem jakos super wypoczęta.
alesia tez bym się zdenerwowala, gdyby u nas tak zrobili z woda! Mam nadzieje, ze już macie normalnie! Mi tez ostatnio caly czas jest goraco w domu, a na pole prawie wogole nie wychodze...
kamaa super wiesci!!!:-)
nifla nie no ja mam nadciśnienie, wiec mnie to nie dziwi, ze pod koniec ciazy bardziej wariuje. Ja codziennie zazywam 4 tabletki na nadciśnienie, tylko wlasnie znow troche zaczęło skakac, wiec dlatego badania musze dodatkowo porobic.
MałaMama fajne mebelki i wogole super pokoik. Kolory bardzo fajne!
mamusia synka kciuki za wizyte! Może faktycznie zaczal się organizm oczyszczac, czyli może nie dlugo ci zostalo!
Agnis83 Ja dzisiaj obiadku nie robie, bo dopiero ide sniadanie jesc. ;-) Moze cos lepszego zrobimy na kolacje hehe
kainkas koszule w lidlu maja być 06.02
marcia30,
muniuś ja już wszystkie odcinki oglądnęłam i teraz czekam az będą nowe… Jest to mój ulubiony serial!
secreto Gratuluje super wiesci! I oszczędzaj się żeby jak cos nie zaczęło się wczesniej! 3 tygodnie to faktyznie już niedluzo! Mi jeszcze zostaly jakies 4 czy 5.
ewa86 no może by się udalo jeszcze jedno spotkanie zrobic…
Myslisz, ze będzie ok. jeśli na ujastek nie będę brala szlafroka tylko taka cienka bluze na zamek?
Bo w sumie jak leżałam na patologii to szlafroka ani razu nie ubrałam i bluza mniej miejsca zajmuje i wygodniej w niej jest a jak tam bylam ostatnio zwiedzac strasznie tam goraco bylo.
Koreczek zrobilas mi smaka… chyba tez cos upieke, albo gofry zrobie dzisiaj…
Jo_asia ja wczoraj w wrazie w skończyłam pakowac torbe, tylko zauważyłam ze nie mam paru rzeczy i musze do Rossmanna podjechac.
Nikusia82 powodzenia u dentysty. Ja ostatnio codziennie się tak czuje jak opisujesz. Najgorzej jest mi siedziec, bo mam wtedy problemy z oddychaniem…
nieznajoma1991 ja rozstępów już przed ciaza mialam tyle, ze jak by doszly nowe to pewnie bym nawet nie zauważyła hehe ;-)
mamatek oliwka z Rossmanna duzo lepsza jest od balsamu, bo tez obydwie rzeczy próbowałam. Super, ze dowiedzieliście się wszystkiego tak dokladnie! U nas niektóre rzeczy troche inaczej wyglądają, bo kontakt skora do skory jest i wazenie i mierzenia dziecka odbywa się na tej samej sali co porod i o masaz szyjki czy nacinanie się pytaja i z tego co wiem maz nie jest wypraszany. Moim zdaniem powinno być tak jak ktos woli, czyli jak ktos chce lezec z dzieckiem zaraz po porodzie te 2 godziny, powinno mu się na to pozwolic, jak komus wystarczy te 5 min i pozniej dopiero już na sali poporodowej się chce lezec tez powinno to być akceptowane.(tak przynajmniej u nas na szkole rodzenia mowili, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce) Jeśli chodzi o jedzenie to chyba w calej Polsce nie wolno jesc w czasie porodu, ale przynajmniej pic można, bo słyszałam, ze w niektórych szpitalach nie wolno było nawet pic! Ale wlasnie te rzeczy o których pisalas powoduja, ze chce żeby był mój maz caly czas przy mnie i wrazie czego mogl interwenjowac, jak ja bym już nie miala na to sily. A wypychanie dziecka jest teraz już zabronione, bo może powodowac powazne obrażenia u matki i u dziecka! A tak naprawde na nic się nie nastawiam. Nie wiem czego będę chciala zaraz po porodziel, okaze się pozniej.
Jo_asia u nas na stronie szpitala jest taka lista:
dla mamy:
- szlafrok
- koszula 3 szt.
- pantofle lub klapki
- przybory toaletowe
- ręczniki 2 szt.
- majtki siatkowe
- pieluchy bella
- woda mineralna niegazowana “z dziubkiem”
- kosmetyki
dla taty:
- obuwie na zmianę
- woda mineralna
- aparat fotograficzny
- coś słodkiego
dla dziecka:
- rożek, pieluchy tetrowe 6 szt.
- 3 komplety ubranek dla dziecka (dowolnie: śpiochy, kaftaniki, koszulki, body, pajacyki)
- skarpetki, rękawiczki, czapeczki po 3 szt.
- paczka pieluch jednorazowych 3-6 kg
- chusteczki nawilżone, maść na odparzenia
- kocyk
Wymagane dokumenty
Badania i dokumenty wymagane przy przyjęciu do szpitala:
- dowód osobisty
- oryginalny dokument z oznaczenia grupy krwi
- akt małżeństwa
- karta przebiegu ciąży
- OWA
- HBs
- aktualne badania (mocz, morfologia, cukier) ważne 2 tygodnie
- wymaz z pochwy w 34-36 tygodni ciąży na nosicielstwo Streptococcus agalactiae (GBs) oraz wszystkie badania i dokumenty z przebiegu ciąży
igem odpoczywaj duzo, żeby maleństwo jeszcze troche posiedzialo w brzuszku!!!
Ide wreszcie zjesc cos, bo zaraz padne.
Kciuki za wszystkie wizyty i dziewczyny w szpitalach zacisniete!!!
Milego dnia wam zycze!!!